Felvételi ügyekben alap- és mesterképzések, felsőoktatási szakképzések esetén:
felveteli@kodolanyi.hu
Felvételi ügyekben szakirányú továbbképzések esetén: https://www.kodolanyi.hu/tovabbkepzes
   

  

Turizmus-vendéglátás


Építs karriert a világ vezető iparágában

Képzési helyszínek

  • Budapest: nappali (angol nyelven is), levelező, távoktatás
  • Orosháza: nappali, távoktatás
  • Székesfehérvár: nappali, levelező, távoktatás

Angol nyelven is! 

Rövid képzési áttekintő a szakról

 

A Kodolányin, mely Magyarország egyik legnagyobb múltú turisztikai képzőhelye, elismert és tapasztalt szakemberektől tanulhatsz. Nálunk izgalmas, élményekkel teli órák keretében korszerű, piacképes tudás birtokába juthatsz a turisztikai vállalkozások vezetéséről, gazdálkodásáról és üzleti folyamatainak irányításáról, menedzseléséről.

Képzésünkön megismered a nemzetközi turizmus aktuális trendjeit. Átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetsz a turisztikai termékfejlesztés legdinamikusabban fejlődő területein, belekóstolhatsz a gasztroturizmus, az aktív turizmus, a kreatív turizmus és a zarándokturizmus világába is. Kiterjedt nemzetközi partnerkapcsolataink révén egyedülálló lehetőségeket kapsz a külföldön való tanulásra és szakmai gyakorlatra az ERASMUS+ program keretén belül.

Várunk, ha szeretnéd megismerni a turizmus főbb jellemzőit és szeretnél például szállodában, utazásszervezésben, vendéglátásban, légitársaságnál, konferencia- vagy rendezvényszervező cégnél dolgozni, ha kíváncsi vagy a világra és szívesen kipróbálnád magadat külföldön, szeretsz utazni, emberekkel foglalkozni, ha dinamikus, változatos feladatokra vágysz és élvezed a szakmai kihívásokat.

Azok, akik az angol nyelvű képzést választják, külföldi hallgatókkal együtt tanulnak majd, így nemzetközi kapcsolatokra és interkulturális tapasztalatokra is szert tesznek az egyetemi évek alatt. Az angol nyelvű képzés hallgatói mentesülnek a diplomához szükséges nyelvvizsga-kötelezettség alól.

 

A Turizmus Tanszék vezetője Dr. Rátz Tamara.

 

Érettségi követelmény

Két tárgy választása kötelező a következők közül középszinten: gazdasági ismeretek, egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol, szerb, szlovák, román, horvát, szlovén, ukrán), nemzetiségi nyelv (és irodalom)), informatika, digitális kultúra, matematika, történelem, földrajz, állampolgári ismeretek, fenntarthatóság, közigazgatási ismeretek.

Választható szakmai előkészítő vizsgatárgyak: informatikai alapismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan), közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan), ügyviteli alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek, közgazdasági-marketing alapismeretek.

Választható ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak: informatika ismeretek, informatikai ismeretek, kereskedelem ismeretek, kereskedelmi ismeretek, közgazdaság ismeretek, közgazdasági ismeretek, turisztika ismeretek, turisztikai ismeretek, ügyvitel ismeretek, vendéglátóipar ismeretek, vendéglátóipari ismeretek.

Választható ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak: irodai ügyviteli ismeretek, idegennyelvű ügyviteli ismeretek.

Emelt szintű érettségi nem szükséges.


Szakmai gyakorlat, duális képzés

A képzés részeként hallgatóinkat 2 félév összefüggő szakmai gyakorlatot kell teljesíteniük, amelyre több mint kétszáz hazai és nemzetközi gyakorlóhelyi partnerünknél nyílik lehetőségük (főként szállodákban, utazási irodákban, illetve vendéglátó vállalkozásoknál). A gyakorlat teljesítésére pályázat útján lehetőség van többek között Ausztriában, Németországban, Spanyolországban, Görögországban, Törökországban vagy az USA-ban is.

A duális képzésen tanuló hallgatóink ezen felül a képzés első három évében évente 22 hetes gyakorlat keretében sajátítják el a szakma alapjait.  

Turizmus-vendéglátás szakon az alábbi partnerekhez jelentkezhetsz duális képzésre:

 

  • Dig-Bulid Környezetvédelmi és Szolgáltató Kft.
  • FLOW Hotels Kft. 
  • Projekt-dekor Kft./ Napsugár Hotel Szállodaüzemeltető Bt.
  • Petőfi Kultúrális Közhasznú Nonprofit Kft. 

Gyakorlati helyeink közül néhány

Corinthia Grand Hotel Royal, Danubius Hotels Group, Hunguest Hotels, Ibusz Utazási Irodák Kft., Kempinski Hotel Budapest, Kartago Tours, Marriott Hotel Budapest, N-H Hotels, Ramada Hotel & Resort Lake Balaton, Tensi Holiday, Velence Resort & Spa.

 

Diplomában szereplő szakképzettség neve

Közgazdász turizmus-vendéglátás alapszakon

 

Továbbtanulási lehetőségek a KJE-en az alapszakon megszerzett diploma után

Mesterképzésen:

Korszerű ismereteket nyújtó Szakirányú továbbképzési szakjainkon.

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően

Karrierépítés hazai és nemzetközi szállodákban, utazási irodákban, vendéglátásban, szállodaüzemeltetési és gazdálkodási munka szállodákban, konyhai és éttermi munka szervezése és koordinálása, turisztikai termékek fejlesztése és menedzsmentje vállalkozásoknál, a nonprofit szférában és az államigazgatásban.

 

Érdekességek a Turizmus Tanszékről

Hazánk turisztikai szakembereinek közel 40%-a kodolányis diplomával büszkélkedhet.

 

A KJE Turizmus Tanszéke 120 év szakmai gyakorlati tapasztalattal rendelkezik, amelyet a szálloda- és vendéglátóipar, az utazásközvetítés, valamint a turizmus irányításának különböző munkaköreiben dolgozva szereztek. Vendégoktatóink a szakmai legkiválóbb gyakorlati szakemberei közül kerülnek ki.

 

A szakmai tapasztalatok és a folyamatosan bővített-aktualizált elméleti tudás egységének eredménye több mint 70 év kutatói, szakértői és tanácsadói tevékenység.

 

A Turizmus Tanszék oktatói maguk is aktív turisták: a világ több mint 90 országába eljutottak, rendszeres előadói nemzetközi konferenciáknak, illetve jelentős nemzetközi oktatási tapasztalattal rendelkeznek.

 

A Tanszék évről évre népszerű turisztikai előadássorozatot szervez a Magyar Földrajzi Társaság Turizmusföldrajzi Szakosztályával együttműködésben.

 

FELVÉTELI:

Orientációs beszélgetés: 2024. július 1., hétfő 11 óra - ONLINE - Az érintettek behívó levelet kaptak!


A képzés ára

Képzési szintMunkarendHelyszínFinanszírozási formaKöltségtérítés (félév)Képzési idő
Alapképzés Nappali (magyar)

Budapest,

Székesfehérvár, Orosháza (Orosházára 2024. január 31-től lehet jelentkezni)

Államilag finanszírozott - 8 félév
Alapképzés Levelező (magyar)

Budapest

 

Államilag finanszírozott - 8 félév
Alapképzés Nappali (angol) Budapest Költségtérítéses

420 000 Ft +

50 000 Ft idegennyelvi hozzájárulás

8 félév
Alapképzés  Nappali (magyar) Budapest,  Székesfehérvár, Orosháza (Orosházára 2024. január 31-től lehet jelentkezni)  Költségtérítéses 365 000 Ft   8 félév
Alapképzés Levelező (magyar) Budapest,  Székesfehérvár Költségtérítéses 350 000 Ft 8 félév
Alapképzés Távoktatás (magyar) Budapest, Orosháza,
Székesfehérvár
Költségtérítéses 350 000 Ft 8 félév

 


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Kodolányi János Egyetem
Orosháza