Felvételi ügyekben alap- és mesterképzések, felsőoktatási szakképzések esetén:
felveteli@kodolanyi.hu
Felvételi ügyekben szakirányú továbbképzések esetén: https://www.kodolanyi.hu/tovabbkepzes
   

  

Kommunikáció- és médiatudomány


Kommunikációban az első

Képzési helyszínek

  • Budapest: nappali, levelező
  • Székesfehérvár: levelező
Rövid képzési áttekintő a szakról

 

A Kodolányi János Egyetem élen jár a kommunikáció képzésben, hiszen a felsőoktatásban hazánkban elsőként (az 1994/95-ös tanévben) nálunk indult el a szak. Történelmi jelentőségű pillanat volt, mert a programmal Kelet-Európa első szabad BBC nézőpontú újságíróképzését valósítottuk meg. Ma ugyanezzel a lendülettel dolgozunk, mind tartalmilag, mind technikailag folyamatosan megújulunk és fejlesztünk és a napjainkban rendkívül gyorsan változó iparágra készítjük fel hallgatóinkat.

Már az első szemesztertől kezdve, és a képzés során folyamatosan, saját médiacentrumunkban, televíziós műtermünkben, rádióstúdiónkban, online hírportálunk szerkesztőségében, kamerával, stúdióban, szerkesztőségi körülmények között gyakorolhatsz tapasztalt tanárok vezetésével.

Természetes az, hogy a szakmai gyakorlati programok első évtől kezdődően - a majdani stábmunkához hasonlóan - kiscsoportokbanzajlanak és így közvetlen kapcsolatot alakíthatsz ki tanáraiddal személyre szabott intenzív gyakorlati kurzusok során tanulhatsz, és tehetséggondozó műhelyekben mélyítheted érdeklődésednek megfelelően a tudásod.

 

Oktatóink között találod többek között Dr. Máté Krisztina főiskolai tanár, szerkesztő-műsorvezető (Első millióm története stb.), producert; Dr. Gyuricza Péter egyetemi docens, újságíró, rádiós szerkesztőt; Dr. Petőcz András főiskolai tanár, József Attila-díjas, Márai Sándor-díjas író, költő, szerkesztőt; Makai József mestertanár, jelenleg hadi tudósítót, aki a frontról tanít online, Dr. Sós Péter János  mestertanár, a Magyar Public Relations Szövetség örökös tagját; Dr.Bátori Zsolt egyetemi docens, művészetfilozófus és fotóművészt.

 

Érettségi követelmény

Két tárgy választása kötelező a következők közül középszinten: egy idegen nyelv, nemzetiségi nyelv (és irodalom), magyar nyelv és irodalom, matematika, társadalomismeret, történelem, fizika, földrajz, kémia, biológia, informatika, digitális kultúra dráma vagy filozófia, mozgóképkultúra és médiaismeret.

Válaszható szakmai előkészítő vizsgatárgyak: informatikai alapismeretek, szociális alapismeretek, oktatási alapismeretek. Választható ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak: informatika ismeretek, informatikai ismeretek, szociális ismeretek, pedagógia ismeretek, pedagógiai ismeretek.

Emelt szintű érettségi nem szükséges.

 

Specializációk

Közösségi médiamenedzsment
Üzleti és társadalmi kommunikáció
Elektronikus médiumok 

Szakmai gyakorlat

Nappali tagozaton – a belső gyakorlati helyeinknek, stúdióinknak, online hírportálunknak köszönhetően – magas óraszámban vehetsz részt évközi szakmai gyakorlatokon és projektgyakorlatokon (kreatív írás, nyomtatott sajtó, online újságírás, rádió, televízió, online és mobilkommunikáció, vizuális kommunikáció és PR-marketingkommunikáció). Az utolsó szemeszterben stratégiai partnereinknél, a média és a PR-marketing kommunikációs piac országosan ismert, meghatározó cégeinél teljesítheted külső szakmai gyakorlatodat. Tematikus heteink keretén belül olyan tréningeken és workshopokon mélyítheted kommunikációs tudásod, amelyek a hagyományos oktatási kereteken kívül esnek, a munkaerőpiacon viszont nagy hasznát fogod majd venni, s eközben számos olyan volt hallgatónkkal is találkozhatsz, akik időközben a média és a kommunikációs szakma elismert tagjai!

 

 

Diplomában szereplő szakképzettség neve

Kommunikátor (a választott specializáció megjelölésével)

 

Továbbtanulási lehetőségek az alapszakon megszerzett diplomát követően

Mesterképzésben:

Korszerű ismereteket nyújtó szakirányú továbbképzési szakjainkon.

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően

Tudósítói, riporteri, szerkesztőségi munka országos és helyi televízióknál, rádióknál, újságoknál, internetes portálok szerkesztőségeiben, hírügynökségeknél, illetve PR-referensi és médiareferensi, reklámügynökségi, szóvivői munka vállalatok és intézmények kommunikációs munkatársaként. Digitális riporteri munkát végezhetsz televíziós és új média szerkesztőségekben, lehetsz tartalomfejlesztő, vagy közösségi média menedzser is.

A képzés ára

Képzési szintMunkarendHelyszínFinanszírozási formaKöltségtérítés (félév)Képzési idő
Alapképzés  Nappali Budapest Államilag finanszírozott - 6 félév 
Alapképzés  Levelező Székesfehérvár Államilag finanszírozott - 6 félév 
Alapképzés   Nappali  Budapest  Költségtérítéses  365 000 Ft 6 félév  
Alapképzés Levelező

Budapest,

Székesfehérvár

Költségtérítéses 330 000 Ft 6 félév 

 


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Kodolányi János Egyetem
Orosháza