Alap-, mester-, és felsőoktatási képzések esetén:
   06 20 521 5284
    felveteli@kodolanyi.hu
   

  

Kommunikáció- és médiatudomány


Képzési helyszínek

  • Budapest: nappali, levelező
Rövid képzési áttekintő a szakról

 

A Kodolányi János Egyetem élen jár a kommunikáció képzésben, hiszen a felsőoktatásban hazánkban elsőként (az 1994/95-ös tanévben) nálunk indult el a szak. Történelmi jelentőségű pillanat volt, hiszen ezzel Kelet-Európa első szabad újságíróképzését valósítottuk meg. Ma ugyanezzel a lendülettel dolgozunk, mind tartalmilag, mind technikailag folyamatosan megújulunk és fejlesztünk, hiszen egy rendkívül gyorsan változó iparágra kell felkészítenünk hallgatóinkat.

Már az első szemesztertől kezdve, és a képzés során folyamatosan, saját médiacentrumunkban, televíziós műtermünkben, rádióstúdiónkban, online hírportálunk szerkesztőségében, kamerával, stúdióban, szerkesztőségi körülmények között gyakorolhatsz tapasztalt tanárok vezetésével.

Nálunk megtapasztalhatod a kiscsoportos és hallgatóbarát oktatás előnyeit, közvetlen kapcsolatot alakíthatsz ki oktatókkal személyre szabott intenzív gyakorlati kurzusok során tanulhatsz, és tehetséggondozó műhelyekben mélyítheted érdeklődésednek megfelelően a tudásod.

A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője Dr. h.c. Szabó Péter PhD rektor, a Kreatív Iparágak Tanszék vezetője pedig Dr. Kirády Attila Zoltán kreatív igazgató és producer.

 

Oktatóink között találod többek között Máté Krisztina szerkesztő-műsorvezetőt, producert; Illés Gabriella producert (Megasztár, A Nagy Duett, Toxikoma); Mátyássy Áron Balázs Béla-díjas film- és televíziós rendező (Aranyélet, Besúgó); Kormos Anett forgatókönyvírót (Mi kis falunk, Mintaapák) és humoristát; Kirády Attila kreatív igazgatót és producert; Gyuricza Péter újságírót, rádiós szerkesztőt; Petőcz András József Attila-díjas, Márai Sándor-díjas írót, költőt, szerkesztőt; Makai József főszerkesztőt; Sós Péter Jánost, a Magyar Public Relations Szövetség örökös tagját; Goda Kriszta Balázs Béla-díjas rendezőt (Csak szex és más semmi, Szabadság, szerelem, BUÉK); Bátori Zsolt művészetfilozófust és fotóművészt; valamint Gőbölyös Luca fotóművészt.

 

 

Érettségi követelmény

Két tárgy választása kötelező a következők közül: magyar nyelv és irodalom vagy matematika vagy társadalomismeret vagy történelem vagy egy idegen nyelv.

Választható nyelvek: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol.

Ezekből legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni.


Akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel és 2005 után érettségiztek, és nem rendelkeznek azok számára kötelező letenni az emelt szintű érettségi vizsgát a bekerüléshez a www.felvi.hu oldalon a Felvételi tájékoztatóban írtak szerint. Érettségi vizsgára jelentkezésről bővebb információt a www.oktatas.hu oldalon található. 

Akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel és 2005 előtt érettségiztek, azok számára az emelt szintű érettségi helyett lehetőség van felsőoktatási felvételi szakmai alkalmassági vizsgára maximum két tárgyból a www.felvi.hu oldalon a Felvételi tájékoztatóban írtak szerint.  

 

Specializációk

Közösségi médiamenedzsment
Kreatív képalkotás
Kreatív tartalomfejlesztés
Üzleti és társadalmi kommunikáció
Elektronikus médiumok 

 

Érdeklődsz a televíziós sorozatok iránt? Szeretnél te is ebben az izgalmas iparágban dolgozni?

Három egymással szorosan együttműködő specializációnkon a jövő televíziós sorozatkészítő szakembereit képezzük. A hallgatók a gyakorlati képzés során működő televíziós sorozatok gyártási munkájában vesznek részt, ahol közreműködőként ismerhetik meg a forgatókönyvírás, a rendezés és a színészi mesterség alapjait. Oktatóink az egyetem Film- és televízió Művészeti Tanszékének munkatársai, akik producerként, rendezőként, íróként, dramaturgként, illetve színművészként jelenleg is aktív, jelentős befolyással bíró alkotó tagjai a televíziós fikciós filmgyártási szektornak. Olyan tudásra tehetsz szert, amely nemcsak a hazai, de a nemzetközi piacon is megállja a helyét.

 

A Komm Specializáció+ 150.000 Ft / félév / fő többletköltséget jelent a specializációra jelentkezők számára.

 

Képzés időtartama: 6 félév. 1,5 évet követően alkalmassági vizsga.

 

Ha Kommunikáció- és médiatudomány szakra jelentkezel, és érdekel az új Komm Specializáció+ képzés, töltsd ki az alábbi űrlapot, és a továbbiakban személyre szabott tájékoztatást adunk részedre.

 
 

 

Két diploma egy áráért!

Egy tandíjért plusz két félév alatt két BA alapszakos diplomát szerezhetsz! Részletek


A kommunikáció- és médiatudomány szak mellé, második szaknak választhatod az alábbi szakokat:

  • közösségszervezés
  • anglisztika (emelt szintű érettségi angol nyelvből kötelező)
  • emberi erőforrások
  • gazdálkodási és menedzsment
  • nemzetközi tanulmányok
  • történelem
  • turizmus-vendéglátás 

Szakmai gyakorlat

Nappali tagozaton – a belső gyakorlati helyeinknek, stúdióinknak, online hírportálunknak köszönhetően – magas óraszámban vehetsz részt évközi szakmai gyakorlatokon és projektgyakorlatokon (kreatív írás, nyomtatott sajtó, online újságírás, rádió, televízió, online és mobilkommunikáció, vizuális kommunikáció és PR-marketingkommunikáció). Az utolsó szemeszterben stratégiai partnereinknél, a média és a PR-marketing kommunikációs piac országosan ismert, meghatározó cégeinél teljesítheted külső szakmai gyakorlatodat. Tematikus heteink keretén belül olyan tréningeken és workshopokon mélyítheted kommunikációs tudásod, amelyek a hagyományos oktatási kereteken kívül esnek, a munkaerőpiacon viszont nagy hasznát fogod majd venni, s eközben számos olyan volt hallgatónkkal is találkozhatsz, akik időközben a média és a kommunikációs szakma elismert tagjai!

 

Diplomában szereplő szakképzettség neve

Kommunikátor (a választott specializáció megjelölésével)

 

Továbbtanulási lehetőségek az alapszakon megszerzett diplomát követően

Mesterképzésben:

Korszerű ismereteket nyújtó szakirányú továbbképzési szakjainkon.

 

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően

Tudósítói, riporteri, szerkesztőségi munka országos és helyi televízióknál, rádióknál, újságoknál, internetes portálok szerkesztőségeiben, hírügynökségeknél, illetve PR-referensi és médiareferensi, reklámügynökségi, szóvivői munka vállalatok és intézmények kommunikációs munkatársaként. Digitális riporteri munkát végezhetsz televíziós és új média szerkesztőségekben, lehetsz tartalomfejlesztő, vagy közösségi média menedzser is.

A képzés ára*

Képzési szintMunkarendHelyszínFinanszírozási formaKöltségtérítés (félév)Képzési idő
Alapképzés Nappali Budapest Költségtérítéses 295 000 Ft 6 félév
Alapképzés Levelező Budapest Költségtérítéses 263 000 Ft 6 félév 

 


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Kodolányi János Egyetem
Orosháza