06 80 203 769
   06 22 543 324
    felveteli@kodolanyi.hu
   

  

Kommunikáció- és médiatudomány


Képzési helyszínek

  • Budapest: nappali, levelező
Rövid képzési áttekintő a szakról

 

Nálunk megtapasztalhatod a kiscsoportos és hallgatóbarát oktatás előnyeit, közvetlen kapcsolatot alakíthatsz ki oktatókkal személyre szabott intenzív gyakorlati kurzusok során tanulhatsz és tehetséggondozó műhelyekben mélyítheted érdeklődésednek megfelelően a tudásod.

Már az első szemesztertől kezdve, és a képzés során folyamatosan, saját médiacentrumunkban, televíziós műtermünkben, rádióstúdiónkban, online hírportálunk szerkesztőségében, kamerával, stúdióban, szerkesztőségi körülmények között gyakorolhatsz tapasztalt tanárok vezetésével.

 

A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője Dr. h.c. Szabó Péter PhD rektor, a Kreatív Iparágak Tanszék vezetője pedig Dr. Kirády Attila Zoltán kreatív igazgató és producer.

 

Oktatóink között találod többek között Máté Krisztina szerkesztő-műsorvezetőt, producert; Illés Gabriella producert; Mátyássy Áron film- és televíziós rendezőt; Kormos Anett forgatókönyvírót és humoristát; Kirády Attila kreatív igazgatót és producert; Gyuricza Péter újságírót, rádiós szerkesztőt; Petőcz András József Attila-díjas, Márai Sándor-díjas írót, költőt, szerkesztőt; Makai József főszerkesztőt; Sós Péter Jánost, a Magyar Public Relations Szövetség örökös tagját; Goda Kriszta Balázs Béla díjas rendezőt; Bátori Zsolt művészetfilozófust és fotóművészt; valamint Gőbölyös Luca fotóművészt.

 

Érettségi követelmény

Két tárgy választása kötelező a következők közül: magyar nyelv és irodalom vagy matematika vagy társadalomismeret vagy történelem vagy egy idegen nyelv.

Választható nyelvek: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol.

Ezekből legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni.


Akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel és 2005 után érettségiztek, és nem rendelkeznek azok számára kötelező letenni az emelt szintű érettségi vizsgát a bekerüléshez a www.felvi.hu oldalon a Felvételi tájékoztatóban írtak szerint. Érettségi vizsgára jelentkezésről bővebb információt a www.oktatas.hu oldalon található. 

Akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel és 2005 előtt érettségiztek, azok számára az emelt szintű érettségi helyett lehetőség van felsőoktatási felvételi szakmai alkalmassági vizsgára maximum két tárgyból a www.felvi.hu oldalon a Felvételi tájékoztatóban írtak szerint.  

 

Specializációk

Közösségi médiamenedzsment
Kreatív képalkotás
Kreatív tartalomfejlesztés
Üzleti és társadalmi kommunikáció
Elektronikus médiumok 

Két diploma egy áráért!

Egy tandíjért plusz két félév alatt két BA alapszakos diplomát szerezhetsz! Részletek


A kommunikáció- és médiatudomány szak mellé, második szaknak választhatod az alábbi szakokat:

  • közösségszervezés
  • anglisztika (emelt szintű érettségi angol nyelvből kötelező)
  • emberi erőforrások
  • gazdálkodási és menedzsment
  • nemzetközi tanulmányok
  • történelem
  • turizmus-vendéglátás
FIGYELEM!
Az angol nyelvű képzések csak nappalis formában indulnak, az angol nyelvű képzéseken való tanulás egész heti, napközbeni elfoglaltságot jelent, az idegen nyelvi szaknyelv használat-gyakorlás miatt pedig egyéni tanrend csak kimagasló szintű nyelvtudás alapján adható. A hatályos rendelkezések alapján ugyanis az angol nyelvű képzés végén kapott oklevél a C1 szintű nyelvtudással, azaz felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű nyelvtudást igazol, értelemszerűen az idegen nyelvi (angol) kompetencia fejlesztése a teljes képzés alatt megvalósul, ez a magyar nyelven tanult tárgyakkal nem váltható ki.
 

Szakmai gyakorlat

Nappali tagozaton – a belső gyakorlati helyeinknek, stúdióinknak, online hírportálunknak köszönhetően – magas óraszámban vehetsz részt évközi szakmai gyakorlatokon és projektgyakorlatokon (kreatív írás, nyomtatott sajtó, online újságírás, rádió, televízió, online és mobilkommunikáció, vizuális kommunikáció és PR-marketingkommunikáció). Az utolsó szemeszterben stratégiai partnereinknél, a média és a PR-marketing kommunikációs piac országosan ismert, meghatározó cégeinél teljesítheted külső szakmai gyakorlatodat. Tematikus heteink keretén belül olyan tréningeken és workshopokon mélyítheted kommunikációs tudásod, amelyek a hagyományos oktatási kereteken kívül esnek, a munkaerőpiacon viszont nagy hasznát fogod majd venni, s eközben számos olyan volt hallgatónkkal is találkozhatsz, akik időközben a média és a kommunikációs szakma elismert tagjai!

 

Diplomában szereplő szakképzettség neve

Kommunikátor (a választott specializáció megjelölésével)

 

Továbbtanulási lehetőségek az alapszakon megszerzett diplomát követően

Mesterképzésben:

Korszerű ismereteket nyújtó szakirányú továbbképzési szakjainkon.

 

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően

Tudósítói, riporteri, szerkesztőségi munka országos és helyi televízióknál, rádióknál, újságoknál, internetes portálok szerkesztőségeiben, hírügynökségeknél, illetve PR-referensi és médiareferensi, reklámügynökségi, szóvivői munka vállalatok és intézmények kommunikációs munkatársaként. Digitális riporteri munkát végezhetsz televíziós és új média szerkesztőségekben, lehetsz tartalomfejlesztő, vagy közösségi média menedzser is.

A képzés ára*

Képzési szintMunkarendHelyszínFinanszírozási formaKöltségtérítés (félév)Képzési idő
Alapképzés Nappali Budapest Költségtérítéses 295 000 Ft 6 félév
Alapképzés Levelező Budapest Költségtérítéses 263 000 Ft 6 félév 

 


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Kodolányi János Egyetem
Orosháza