06 80 203 769
   06 22 543 324
    felveteli@kodolanyi.hu
      

  

Kommunikáció- és médiatudomány


Képzési helyszínek

  • Budapest: nappali, levelező
Általános felvételi eljárás ponthatára: 280 pont

 

Rövid képzési áttekintő a szakról

 

 

Szakunk a legnagyobb hagyományokkal rendelkező kommunikációs képzés Magyarországon, hiszen a

Kodolányi János Egyetem indította elsőként. Magasan kvalifikált, jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a kommunikációban és a médiában sikeres oktatók, szaktekintélyek tanítanak nálunk. Országosan ismert stratégiai partnereinkkel együttműködésben nyújtunk professzionális képzést, céges partnereink dolgozóitól, vezetőitől közvetlenül a munkaerő-piaci elvárásoknak megfelelő tudást szerezheted meg. Nálunk megtapasztalhatod a kiscsoportos oktatás előnyeit, közvetlen kapcsolatot alakíthatsz ki az oktatókkal, személyre szabott intenzív gyakorlati kurzusok során tanulhatsz. Már az első szemesztertől kezdve, és a képzés során folyamatosan, saját televíziós műtermünkben, rádióstúdiónkban, online hírportálunk szerkesztőségében, kamerával, stúdióban, szerkesztőségi körülmények között gyakorolhatsz olyan tanárok vezetésével, mint Dr. Máté Krisztina szerkesztő-műsorvezető, producer. Megismerkedhetsz a rádiós, a televíziós műsorkészítés és az online újságírás, valamint a marketing és PR-kommunikáció gyakorlatával, valamint a Kodolányisok Világa online hírportál szerkesztőségében is szerezhetsz gyakorlati ismereteket.  Jelentkezz hozzánk, ha a médiában akarsz dolgozni, napilapoknál, hetilapoknál, magazinoknál, internetes hírportáloknál, rádióknál, televízióknál szeretnél újságírói-szerkesztői munkát végezni, illetve a marketingkommunikációban, a PR szakmában, a reklámiparban szeretnél dolgozni, vagy vállalatok, intézmények kommunikációs igazgatásában szeretnél részt venni, esetleg szóvivőként akarsz elhelyezkedni.

 

Érettségi követelmény

Két tárgy választása kötelező a következők közül: magyar nyelv és irodalom vagy matematika vagy társadalomismeret vagy történelem vagy egy idegen nyelv.  Választható nyelvek: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol.

Ezekből legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni.

Akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel és 2005 után érettségiztek, azok számára kötelező letenni az emelt szintű érettségi vizsgát a bekerüléshez.

Akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel és 2005 előtt érettségiztek, azok számára az emelt szintű érettségi kiváltható az egyetem által szervezett felvételi szakmai alkalmassági vizsgával.

 

Specializációk

Elektronikus médiumok

Megismerkedsz a televíziózás és a rádiózás alapvető szakmai ismereteivel. Megtanulhatod a témaválasztás módszereit, a feldolgozás különböző műfajait, a kérdezéstechnikát, az információ-gyűjtés lehetőségeit és a nyilvános beszéd elemeit, gyakorolhatod a műfajokra jellemző beszédtechnikai sajátosságokat is. Elsajátíthatod a kamerakezelést, a stábmunkában való szerkesztő-riporteri munkát, a kép- és hangvágást, editálást és montírozást, a televíziós és rádiós műsorvezetés és szerkesztés munkafolyamatait.

Online és print sajtó

Elsajátíthatod az online újságírás, és természetesen a hagyományos print média alapvető szakmai ismereteit. Különböző műfajú és tematikájú sajtóműfajok gyakorlása során megtanulod a nyomtatott és az online médiával, a webes felületre való publikálással, a multimédiával, a szövegek, a képek, illetve a videók szerkesztésével kapcsolatos tudnivalókat. Megismerkedsz - többek között - az alapvető sajtónyelvi fogalmakkal, az újságírás és –szerkesztés legfontosabb folyamataival, valamint történeti ismereteket is kapsz ezek mindennapi alkalmazásához.

Integrált modern üzleti és intézményi kommunikáció

Az üzleti/intézményi kommunikáció drámaian megváltozott az utóbbi években. A marketingkommunikáció és a PR helyébe az integrált kommunikáció lépett. Az eszközök pedig egyre inkább átterelődtek az online kommunikációra, főleg a közösségi médiára, a mobiltelefonokra és a nagy adatbázisokra. Az Integrált üzleti/intézményi kommunikáció specializációt választva már a 21. századi követelményeknek megfelelő kommunikációt tanulod, így könnyen érvényesülsz majd a munkaerőpiacon. A legjobb szakemberek vezetésével megtanulod a kereső- és a viselkedésalapú marketinget, a reszponzív weblapok szerkesztési szabályait, a „big data” sajátosságait, a kiterjesztett és a virtuális valóság technikáit. Mindemellett természetesen megalapozod tudásod a „klasszikus” marketingben és a hagyományos PR-ben is. A tanulmányaidat médiaismerettel és prezentációs technikákkal is kiegészítheted.

Vizuális kommunikáció

A specializáció a hazai, európai és globális társadalmi és gazdasági élet ma már szinte minden területén fontos szerepet játszó vizuális kommunikációs feladatok ellátására képez szakembereket. Egyre keresettebbek ugyanis azok a kommunikációs tervezők, akik a vizuális kommunikáció eszközeivel magas színvonalon és hatékonyan tudnak élni szervezetek és cégek brandjének kialakítása, fejlesztése, tevékenységük, szolgáltatásaik és termékeik versenyképes kommunikációja érdekében. Végzett hallgatóink a média és a kreatív iparágak számos területén is elhelyezkedhetnek, akár egyéni szakértői, elemzői, tanácsadói vagy kreatív munkatársi feladatokat ellátva, akár gazdasági társaságok, társadalmi és közigazgatási szervezetek kommunikációs csoportjainak vizuális kommunikációs specialistájaként, hatékonyan közreműködve a vizuális kommunikációs feladatok és tevékenységek megtervezésében, megszervezésében és megvalósításában egyaránt.

Két diploma egy áráért!

Egy tandíjért plusz két félév alatt két BA alapszakos diplomát szerezhetsz! Részletek


A kommunikáció- és médiatudomány szak mellé, második szaknak választhatod az alábbi szakokat:

  • közösségszervezés
  • anglisztika (emelt szintű érettségi angol nyelvből kötelező)
  • emberi erőforrások
  • gazdálkodási és menedzsment
  • nemzetközi tanulmányok
  • történelem
  • turizmus-vendéglátás

Szakmai gyakorlat

Nappali tagozaton – a belső gyakorlati helyeinknek, stúdióinknak, online hírportálunknak köszönhetően – magas óraszámban vehetsz részt évközi szakmai gyakorlatokon és projektgyakorlatokon (nyomtatott sajtó, online újságírás, rádió, televízió és PR-marketingkommunikáció). Az utolsó szemeszterben stratégiai partnereinknél, a média és a PR-marketing kommunikációs piac országosan ismert, meghatározó cégeinél teljesítheted külső szakmai gyakorlatodat. Tematikus heteink keretén belül olyan- tanúsítványt is adó - tréningeken és workshopokon mélyítheted kommunikációs tudásod, amelyek a hagyományos oktatási kereteken kívül esnek, a munkaerőpiacon viszont nagy hasznát fogod majd venni!

 

Diplomában szereplő szakképzettség neve

Kommunikátor (a választott specializáció megjelölésével)

 

Továbbtanulási lehetőségek az alapszakon megszerzett diplomát követően

Mesterképzésben:

Korszerű ismereteket nyújtó szakirányú továbbképzési szakjainkon.

 

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően

Tudósítói, riporteri, szerkesztőségi munka országos és helyi televízióknál, rádióknál, újságoknál, internetes portálok szerkesztőségeiben, hírügynökségeknél, illetve PR-referensi és médiareferensi, reklámügynökségi, szóvivői munka vállalatok és intézmények kommunikációs munkatársaként. Digitális riporteri munkát végezhetsz televíziós és új média szerkesztőségekben, lehetsz tartalomfejlesztő, vagy közösségi média menedzser is.

A képzés ára

Képzési szintMunkarendHelyszínFinanszírozási formaKöltségtérítés (félév)Képzési idő
Alapképzés Nappali Budapest Költségtérítéses 280 000 Ft 6 félév
Alapképzés Levelező Budapest Költségtérítéses 236 000 Ft 6 félév 

Kodolányi János Egyetem
Orosháza


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Oktatási Központ


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Copyright © Kodolányi János Egyetem
Főtámogatónk: