Felvételi ügyekben alap- és mesterképzések, felsőoktatási szakképzések esetén:
felveteli@kodolanyi.hu
Felvételi ügyekben szakirányú továbbképzések esetén: https://www.kodolanyi.hu/tovabbkepzes
   

  

Kommunikáció- és médiatudomány


Kommunikációban az első

Képzési helyszínek

  • Budapest: nappali, levelező
  • Székesfehérvár: levelező
Rövid képzési áttekintő a szakról

 

A Kodolányi János Egyetem élen jár a kommunikáció képzésben, hiszen a felsőoktatásban hazánkban elsőként (az 1994/95-ös tanévben) nálunk indult el a szak. Történelmi jelentőségű pillanat volt, mert a programmal Kelet-Európa első szabad BBC nézőpontú újságíróképzését valósítottuk meg. Ma ugyanezzel a lendülettel dolgozunk, mind tartalmilag, mind technikailag folyamatosan megújulunk és fejlesztünk és a napjainkban rendkívül gyorsan változó iparágra készítjük fel hallgatóinkat.

Már az első szemesztertől kezdve, és a képzés során folyamatosan, saját médiacentrumunkban, televíziós műtermünkben, rádióstúdiónkban, online hírportálunk szerkesztőségében, kamerával, stúdióban, szerkesztőségi körülmények között gyakorolhatsz tapasztalt tanárok vezetésével.

Természetes az, hogy a szakmai gyakorlati programok első évtől kezdődően - a majdani stábmunkához hasonlóan - kiscsoportokbanzajlanak és így közvetlen kapcsolatot alakíthatsz ki tanáraiddal személyre szabott intenzív gyakorlati kurzusok során tanulhatsz, és tehetséggondozó műhelyekben mélyítheted érdeklődésednek megfelelően a tudásod.

 

Oktatóink között találod többek között Dr. Máté Krisztina főiskolai tanár, szerkesztő-műsorvezető (Első millióm története stb.), producert; Dr. Gyuricza Péter egyetemi docens, újságíró, rádiós szerkesztőt; Dr. Petőcz András főiskolai tanár, József Attila-díjas, Márai Sándor-díjas író, költő, szerkesztőt; Makai József mestertanár, jelenleg hadi tudósítót, aki a frontról tanít online, Dr. Sós Péter János  mestertanár, a Magyar Public Relations Szövetség örökös tagját; Dr.Bátori Zsolt egyetemi docens, művészetfilozófus és fotóművészt.

 

Érettségi követelmény

Két tárgy választása kötelező a következők közül: magyar nyelv és irodalom vagy matematika vagy társadalomismeret vagy történelem vagy egy idegen nyelv.

Választható nyelvek: angol, arab, beás; bolgár, bolgár nemzetiségi nyelv, cseh, eszperantó, finn, francia, héber, holland, horvát, horvát nemzetiségi nyelv, japán, kínai, latin nyelv, lengyel, lovári, német, német nemzetiségi nyelv, olasz, orosz, portugál, román, spanyol, szerb, szlovák; szlovén nemzetiségi nyelv, szlovén nyelv, török, újgörög, ukrán.


Emelt szintű érettségi nem szükséges.

 

Specializációk

Közösségi médiamenedzsment
Üzleti és társadalmi kommunikáció
Elektronikus médiumok 

Szakmai gyakorlat

Nappali tagozaton – a belső gyakorlati helyeinknek, stúdióinknak, online hírportálunknak köszönhetően – magas óraszámban vehetsz részt évközi szakmai gyakorlatokon és projektgyakorlatokon (kreatív írás, nyomtatott sajtó, online újságírás, rádió, televízió, online és mobilkommunikáció, vizuális kommunikáció és PR-marketingkommunikáció). Az utolsó szemeszterben stratégiai partnereinknél, a média és a PR-marketing kommunikációs piac országosan ismert, meghatározó cégeinél teljesítheted külső szakmai gyakorlatodat. Tematikus heteink keretén belül olyan tréningeken és workshopokon mélyítheted kommunikációs tudásod, amelyek a hagyományos oktatási kereteken kívül esnek, a munkaerőpiacon viszont nagy hasznát fogod majd venni, s eközben számos olyan volt hallgatónkkal is találkozhatsz, akik időközben a média és a kommunikációs szakma elismert tagjai!

 

 

Diplomában szereplő szakképzettség neve

Kommunikátor (a választott specializáció megjelölésével)

 

Továbbtanulási lehetőségek az alapszakon megszerzett diplomát követően

Mesterképzésben:

Korszerű ismereteket nyújtó szakirányú továbbképzési szakjainkon.

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően

Tudósítói, riporteri, szerkesztőségi munka országos és helyi televízióknál, rádióknál, újságoknál, internetes portálok szerkesztőségeiben, hírügynökségeknél, illetve PR-referensi és médiareferensi, reklámügynökségi, szóvivői munka vállalatok és intézmények kommunikációs munkatársaként. Digitális riporteri munkát végezhetsz televíziós és új média szerkesztőségekben, lehetsz tartalomfejlesztő, vagy közösségi média menedzser is.

A képzés ára

Képzési szintMunkarendHelyszínFinanszírozási formaKöltségtérítés (félév)Képzési idő
Alapképzés  Nappali Budapest Államilag finanszírozott - 6 félév 
Alapképzés  Levelező Székesfehérvár Államilag finanszírozott - 6 félév 
Alapképzés   Nappali  Budapest  Költségtérítéses  365 000 Ft 6 félév  
Alapképzés Levelező

Budapest,

Székesfehérvár

Költségtérítéses 330 000 Ft 6 félév 

 


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Kodolányi János Egyetem
Orosháza