06 80 203 769
   06 22 543 324
    felveteli@kodolanyi.hu
   

  

Üzemmérnök-informatikus


 Képzési helyszínek


  • Budapest: nappali, levelező
Rövid képzési áttekintő a szakról

 

Képzésünk különlegessége, hogy ténylegesen gyakorlatorientált, a tantárgyak egyharmada elméleti, kétharmada gyakorlati. A hallgatók már az első félévtől kezdve valós vállalati problémák, feladatok megoldásán dolgoznak, a tananyag elemeinek gyakorlati hasznosságát azonnal megmutatjuk– tantárgyakon azonnal átívelő módon – a választott specializációra jellemző részfeladatokkal már az első szemeszterben is. .  Figyelembe vesszük a hallgatók korábbi tanulmányait, tapasztalatait, személyre szabott feladatokat, tanmenetet kapnak, akár bizonyos tantárgyak alól teljes felmentést. A második tanév után az 5. és 6. félévet már céges partnereinknél, valós vállalati környezetben töltik, a választott szakirányuknak megfelelő speciális ismereteket ott sajátítják el. A teljes tananyagot informatikai vállalatokkal közösen dolgoztuk ki.

 

Az Informatikai Tanszék vezetője Dr. Pitlik László.


Érettségi követelmény

A kötelező matematika mellett a fizika vagy informatika vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy szakmai előkészítő vizsgatárgy.

Bármely felsorolt vagy fel nem sorolt érettségi vizsgatárgyból egyet emelt szinten kell teljesíteni!


Akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel és 2005 után érettségiztek, és nem rendelkeznek azok számára kötelező letenni az emelt szintű érettségi vizsgát a bekerüléshez a www.felvi.hu oldalon a Felvételi tájékoztatóban írtak szerint. Érettségi vizsgára jelentkezésről bővebb információt a www.oktatas.hu oldalon található. Akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel és 2005 előtt érettségiztek, azok számára az emelt szintű érettségi helyett lehetőség van felsőoktatási felvételi szakmai alkalmassági vizsgára maximum két tárgyból a www.felvi.hu oldalon a Felvételi tájékoztatóban írtak szerint. 

 

Specializációk

Agrárinformatika

Agrárinformatikai szakirányunkat választó hallgatóink a mezőgazdasági tevékenységek, folyamatok, szervezetek, rendszerek informatikai támogatását sajátítják el.

IT Biztonság

IT biztonság szakirányunkat választó hallgatóink az IT rendszerek biztonsággal kapcsolatos problémáit és az azok megoldására alkalmazott korszerű módszereket és technológiákat sajátítják el.

Szakmai gyakorlat

Az egybefüggő, 5. félévben esedékes féléves és a 6. félévben esedékes 8 hetes gyakorlat eltölthető bármilyen hazai vállalkozásnál, továbbá közintézményeknél vagy nonprofit szervezeteknél. Lehetőség van továbbá arra, hogy a legsikeresebb és nyelveket is jól beszélő hallgatók EU-s ösztöndíjjal, külföldön végezzék el a szakmai gyakorlatot az Erasmus program keretében.

 

Diplomában szereplő szakképzettség neve

 

Üzemmérnök-informatikus alapképzési szakon (választott szakirány megjelölésével)

 

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően

A digitalizációs folyamatoknak köszönhetően a teljes közép- és kisvállalati szektorban éppen úgy, mint a nagyvállalatoknál, szükség van informatikusokra. Specializációink a két legdinamikusabban fejlődő szakterületen nyújtanak karrierlehetőséget.

 

A képzés ára*

Képzési szintMunkarendHelyszínFinanszírozási formaKöltségtérítés (félév)Képzési idő
Alapképzés Nappali Budapest Költségtérítéses 399 000 Ft 6 félév
Alapképzés Levelező Budapest Költségtérítéses 399 000 Ft 6 félév 

 

 


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Kodolányi János Egyetem
Orosháza