Felvételi ügyekben alap- és mesterképzések, felsőoktatási szakképzések esetén:
felveteli@kodolanyi.hu
Felvételi ügyekben szakirányú továbbképzések esetén: https://www.kodolanyi.hu/tovabbkepzes
   

  

Üzemmérnök-informatikus


 Képzési helyszínek

  • Budapest: nappali (angol nyelven is), levelező
Rövid képzési áttekintő a szakról

 

Képzésünk különlegessége, hogy ténylegesen gyakorlatorientált, a tantárgyak egyharmada elméleti, kétharmada gyakorlati. A hallgatók már az első félévtől kezdve valós vállalati problémák, feladatok megoldásán dolgoznak, a tananyag elemeinek gyakorlati hasznosságát azonnal megmutatjuk– tantárgyakon azonnal átívelő módon – a választott specializációra jellemző részfeladatokkal már az első szemeszterben is. .  Figyelembe vesszük a hallgatók korábbi tanulmányait, tapasztalatait, személyre szabott feladatokat, tanmenetet kapnak, akár bizonyos tantárgyak alól teljes felmentést. A második tanév után az 5. és 6. félévet már céges partnereinknél, valós vállalati környezetben töltik, a választott szakirányuknak megfelelő speciális ismereteket ott sajátítják el. A teljes tananyagot informatikai vállalatokkal közösen dolgoztuk ki.

 

Az Informatikai Tanszék vezetője Dr. Pitlik László.


Érettségi követelmény

Két tárgy választása kötelező a következők közül középszinten: matematika, fizika, informatika, digitális kultúra, természettudomány, kémia, egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol), biológia, földrajz, katonai alapismeretek, honvédelmi alapismeretek, gazdasági ismeretek.

Választható szakmai előkészítő vizsgatárgyak: informatikai alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan), közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan), elektronikai alapismeretek, közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika, közlekedési alapismeretek (közlekedés-üzemvitel), kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági-marketing alapismeretek, gépészeti alapismeretek, szoftver technológia alapismeretei, hardver technológia alapismeretei.

Választható ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak:  informatika ismeretek, informatikai ismeretek, távközlés ismeretek, távközlési ismeretek, villamosipar és elektronika ismeretek,  közgazdaság ismeretek, közgazdasági ismeretek, kereskedelmi ismeretek, kereskedelem ismeretek, épületgépészeti ismeretek, mezőgazdasági gépész ismeretek, gépészet ismeretek.

Választható ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak: gépgyártás-technológiai ismeretek, mechatronikai ismeretek, automatikai és elektronikai ismeretek, közlekedésautomatikai ismeretek, szállítmányozási és logisztikai ismeretek.

Emelt szintű érettségi nem szükséges.

 

Specializációk

Agrárinformatika

Agrárinformatikai szakirányunkat választó hallgatóink a mezőgazdasági tevékenységek, folyamatok, szervezetek, rendszerek informatikai támogatását sajátítják el.

IT Biztonság

IT biztonság szakirányunkat választó hallgatóink az IT rendszerek biztonsággal kapcsolatos problémáit és az azok megoldására alkalmazott korszerű módszereket és technológiákat sajátítják el.

Szakmai gyakorlat

Az egybefüggő, 5. félévben esedékes féléves és a 6. félévben esedékes 8 hetes gyakorlat eltölthető bármilyen hazai vállalkozásnál, továbbá közintézményeknél vagy nonprofit szervezeteknél. Lehetőség van továbbá arra, hogy a legsikeresebb és nyelveket is jól beszélő hallgatók EU-s ösztöndíjjal, külföldön végezzék el a szakmai gyakorlatot az Erasmus program keretében.

 

Diplomában szereplő szakképzettség neve

 

Üzemmérnök-informatikus alapképzési szakon (választott szakirány megjelölésével)

 

Duális képzés az üzemmérnök-informatikus szakon 

Duális képzésünk keretén belül ugyanannyi időt töltesz el egy vállalatnál, mint az egyetemen, és a teljes tanulmányi időre - hallgatói munkaszerződéssel - fizetést kapsz. Ez havonta a minimálbér legalább 60%-ának megfelelő összeg. Az elhelyezkedési esélyeid a munkaerőpiacon jelentősen megnövekednek, hiszen több év szakmai tapasztalattal már nem számítasz pályakezdőnek. A gazdálkodási és menedzsment szakon a következő vállalatoknál végezhetsz duális képzést: 


BKV Zrt.


Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően

A digitalizációs folyamatoknak köszönhetően a teljes közép- és kisvállalati szektorban éppen úgy, mint a nagyvállalatoknál, szükség van informatikusokra. Specializációink a két legdinamikusabban fejlődő szakterületen nyújtanak karrierlehetőséget.

 

A képzés ára

Képzési szintMunkarendHelyszínFinanszírozási formaKöltségtérítés (félév)Képzési idő
Alapképzés Nappali
(magyar nyelven)
Budapest Államilag finanszírozott - 6 félév
Alapképzés Levelező
(magyar nyelven)
Budapest Államilag finanszírozott - 6 félév
Alapképzés  Nappali
(angol nyelven)
 Budapest  Költségtérítéses

 420 000 Ft +

50 000 Ft idegennyelvi hozzájárulás

6 félév  
Alapképzés  Nappali
(magyar nyelven)
 Budapest  Költségtérítéses 365 000 Ft  6 félév  
Alapképzés Levelező
(magyar nyelven)
Budapest Költségtérítéses 350 000 Ft 6 félév 

 


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Kodolányi János Egyetem
Orosháza