Felvételi ügyekben alap- és mesterképzések, felsőoktatási szakképzések esetén:
felveteli@kodolanyi.hu
Felvételi ügyekben szakirányú továbbképzések esetén: https://www.kodolanyi.hu/tovabbkepzes
   

  

Gazdálkodási és menedzsment


A holnap vállalati szakembereit képezzük

Képzési helyszínek

 • Budapest: nappali (angol nyelven is), levelező, távoktatás
 • Orosháza: nappali, levelező, távoktatás
 • Székesfehérvár: nappali, levelező, távoktatás

Angol nyelven is! 


Rövid képzési áttekintő a szakról

 

A mi képzésünk különlegessége abban rejlik, hogy az alapozó általános tárgyak, mint a menedzsment, üzleti kommunikáció, pénzügyek, számvitel, marketing mellett elmélyült elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtunk a gazdasági informatika, a marketing-kommunikáció, a startup kultúra és a napjainkban egyre fontosabbá váló zöldgazdaság tudományterületén. Ezek a területek dinamikusan fejlődnek, hiány van képzett szakemberekből, így végzettségeddel könnyen találsz majd munkát. A gazdasági életben aktívan tevékenykedő ismert és elismert szakemberektől is tanulhatsz, jól működő kapcsolatokat ápolunk a vállalati szektorral.
Duális képzésünket több ismert nagyvállalattal közösen működtetjük mindhárom képzési helyszínünkön.
Modulokra épülő képzési rendszerünk lehetővé teszi, hogy a gazdálkodási és menedzsment szak mellett, azzal párhuzamosan az emberi erőforrások vagy a turizmus-vendéglátás alapszakot is elvégezd, így két újabb keresett menedzsment területen juthatsz diplomához, vagy akár egy félévvel hosszabb képzés esetén szakközgazdász diplomát is szerezhetsz.
Azok, akik az angol nyelvű képzést választják, külföldi hallgatókkal együtt tanulnak majd, így nemzetközi kapcsolatokra és interkulturális tapasztalatokra is szert tesznek az egyetemi évek alatt.
Az angol nyelvű képzés hallgatói mentesülnek a diplomához szükséges nyelvvizsga-kötelezettség alól.
 
A Gazdálkodási és Menedzsment Tanszék vezetője Dr. Malatyinszki Szilárd, aki egyben Fenntartható Gazdasági Intézetünk igazgatója, több digitalizációval és térségfejlesztéssel kapcsolatos könyv szerzője, kutatási területe a lean szemlélet és generációk közötti együttműködés fejlesztése.
 
Érettségi követelmény

Két tárgy választása kötelező a következők közül középszinten: gazdasági ismeretek, egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol szerb, szlovák, román, horvát, szlovén, ukrán), nemzetiségi nyelv (és irodalom), informatika, digitális kultúra, matematika, történelem, földrajz, állampolgári ismeretek, fenntarthatóság, közigazgatási ismeretek.

Választható szakmai előkészítő vizsgatárgyak: informatikai alapismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan), közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan), ügyviteli alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek, közgazdasági-marketing alapismeretek.

Választható ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak: informatika ismeretek, informatikai ismeretek, kereskedelem ismeretek, kereskedelmi ismeretek, közgazdaság ismeretek, közgazdasági ismeretek, turisztika ismeretek, turisztikai ismeretek, ügyvitel ismeretek, vendéglátóipar ismeretek, vendéglátóipari ismeretek.

Választható ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak: irodai ügyviteli ismeretek, idegennyelvű ügyviteli ismeretek.

Emelt szintű érettségi nem szükséges.


FIGYELEM!

Az angol nyelvű képzések csak nappalis formában indulnak, az angol nyelvű képzéseken való tanulás egész heti, napközbeni elfoglaltságot jelent, az idegen nyelvi szaknyelv használat-gyakorlás miatt pedig egyéni tanrend csak kimagasló szintű nyelvtudás alapján adható. A hatályos rendelkezések alapján ugyanis az angol nyelvű képzés végén kapott oklevél a C1 szintű nyelvtudással, azaz felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű nyelvtudást igazol, értelemszerűen az idegen nyelvi (angol) kompetencia fejlesztése a teljes képzés alatt megvalósul, ez a magyar nyelven tanult tárgyakkal nem váltható ki.
 

Duális képzés a gazdálkodási és menedzsment szakon 

Duális képzésünk keretén belül ugyanannyi időt töltesz el egy vállalatnál, mint az egyetemen, és a teljes tanulmányi időre - hallgatói munkaszerződéssel - fizetést kapsz. Ez havonta a minimálbér legalább 60%-ának megfelelő összeg. Az elhelyezkedési esélyeid a munkaerőpiacon jelentősen megnövekednek, hiszen több év szakmai tapasztalattal már nem számítasz pályakezdőnek. A gazdálkodási és menedzsment szakon a következő vállalatoknál végezhetsz duális képzést: 


 • Doherty Hungary Kft.
 • Rail Cargo Hungaria Zrt.
 • Mezőkovácsháza Város Önkormányzata
 • Foster Biztosítási Alkusz Kft.
 • Vasex Kft.
 • Nexon Vállalkozási és Kereskedelmi Kft.
 • Dig-Build Környezetvédelmi és Szolgáltató Kft. 
 • WHC Recruitment Kft. 
 • BKV Zrt.
Duális képzésre járni egyetemünk mindhárom helyszínén (Székesfehérvár, Budapest, Orosháza) lehetőséged van.


Szakmai gyakorlat

Az egybefüggő, 7. félévben esedékes féléves gyakorlat eltölthető bármilyen hazai vállalkozásnál, továbbá közintézményeknél vagy nonprofit szervezeteknél. Lehetőség van továbbá arra, hogy a legsikeresebb és nyelveket is jól beszélő hallgatók EU-s ösztöndíjjal, külföldön végezzék el a szakmai gyakorlatot az Erasmus program keretében.

 

Diplomában szereplő szakképzettség neve

Közgazdász, gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon (választott szakirány megjelölésével)

 

Továbbtanulási lehetőségek az alapszakon megszerzett diplomát követően

Mesterképzésben:

Korszerű ismereteket nyújtó szakirányú továbbképzési szakjainkon.

Az alapképzés törzsanyaga részben lefedi a következő szakirányú továbbképzések tartalmát:

 • Vállalati ügyvitel
 • Vállalati irányítás és kontrolling szakközgazdász
 • Marketingkommunikáció szakközgazdász 

Ez egyben azt is jelenti, hogy plusz egy félév ráfordítással másoddiplomához juthatsz és szakközgazdász végzettséget szerezhetsz.

 

Szakmai karrierépítési lehetőségek a diploma megszerzését követően

A lehetséges munkaterületek skálája nagyon színes, a teljesség igénye nélkül a következők: gazdálkodási, adminisztrációs, pénzügyi, ellenőrzési, tervezési, projektirányítási, humánerőforrás-tervezési és fejlesztési, beruházási stb. területek, bármely, gazdálkodást folytató szervezetnél. Végzett hallgatóink jellemzően junior szakemberként helyezkednek el, majd szakmai előmenetelüktől függően középvezetővé válnak.

 

Érdekességek a gazdálkodási és menedzsment szakról

A Gazdálkodási és Menedzsment Tanszék kiterjedt hazai és nemzetközi adatbázisra épülő kutatást végzett, amelynek keretében kis és közepes cégek innovációs képességeit elemezte. A kutatásnak jelentős hazai és nemzetközi visszhangja volt.

 

A képzés során a gyakorlatban is tevékenykedő szakembereink oktatnak:

 • a számvitel és controlling tárgyakat sokéves tapasztalattal rendelkező okleveles könyvvizsgáló kollégánk oktatja,
 • a projektmenedzsment ismereteket projektek menedzselésében aktívan tevékenykedő szakembereink oktatják,

 • az üzleti tervezés, stratégiai tervezés és üzleti tanácsadás tárgyakat vállalati coachként tevékenykedő kollégánk oktatja,

 • oktatóink közül többen sikeres saját vállalkozást menedzselnek, jellemzően üzleti tanácsadási szakterületeken.

Távoktatási és levelező képzéseink az egyik legkeresettebbek magyar felsőoktatásban. Részidős képzéseink rugalmas és költséghatékony képzési lehetőséget kínálnak, ha gyakorló szakemberként, munka mellett szeretnél felsőfokú végzettséget, diplomát szerezni.

 

Hallgatóink  sikerrel pályáznak Erasmus ösztöndíjakra, külföldi részképzésekre. Amennyiben munkarendjük, családi kötelezettségeik lehetővé teszik, távoktatási és levelezős hallgatóink is pályázhatnak külföldi képzésre vagy szakmai gyakorlatra.

 

2014 szeptemberétől a nappali tagozaton mentori rendszert működtetünk, amely személyre szabott hallgatói támogatást kínál. Egyetlen hallgatónkat sem hagyjuk elveszni a szerteágazó követelmények és elvárások között.

 

FELVÉTELI:

Orientációs beszélgetés: 2024. június 14., péntek 9 óra - ONLINE - Az érintettek behívó levelet kaptak!

 

A képzés ára

Képzési szintMunkarendHelyszínFinanszírozási formaKöltségtérítés (félév)Képzési idő
Alapképzés

Nappali

(magyar)

Budapest,  Székesfehérvár, Orosháza  Államilag finanszírozott - 7 félév
Alapképzés Levelező (magyar)

Budapest,  Székesfehérvár,

Orosháza

Államilag finanszírozott - 7 félév
 Alapképzés Nappali (angol) Budapest Költségtérítéses

420 000 Ft +

50.000 Ft (idegennyelvi hozzájárulás)

7 félév
Alapképzés  Nappali (magyar) Budapest,  Székesfehérvár, Orosháza Költségtérítéses  365 000 Ft  7 félév 
Alapképzés Levelező (magyar) Budapest, Orosháza, Székesfehérvár,  Költségtérítéses 350 000 Ft 7 félév
Alapképzés Távoktatás (magyar) Budapest, Orosháza, Székesfehérvár   Költségtérítéses 350 000 Ft 7 félév

 


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Kodolányi János Egyetem
Orosháza