06 80 203 769
   06 22 543 324
    felveteli@kodolanyi.hu
      

  

Emberi erőforrások


Minden, Ami emberi egy vállalatban

Képzési helyszín

 • Budapest: nappali, levelező
 • Székesfehérvár: levelező
 • Orosháza: levelező

DUÁLIS FORMÁBAN IS! (Keresztféléves eljárásban nem elérhető a duális forma!) 

 
  Rövid képzési áttekintő a szakról

  

 

Minden cégnél szükség van olyan munkatársra, aki a kollégák toborzásáért, fejlesztéséért felelős, aki  a  munkatársi kapcsolatokat, a csapatmunkát, a szervezeti hatékonyságot szervezi, menedzseli. Személyzeti vezető, tréner, HR-munkatárs, és még számos elnevezést  találhatsz azokra a munkakörökre, melyet szakunk elvégzése után betölthetsz. Képzésünk gyakorlatorientált, hallgatóink már az első félévtől kezdődően csoportos  és partnerintézményeknél eltöltött egyéni, valamint több hetes (ún. „mély- víz") szakmai gyakorlatokon vesznek részt. Nálunk megismered a „personal management" hazai és nemzetközi gyakorlatát, ezen belül a tanulás- és tehetségmenedzsmentet, a szervezetfejlesztés, a karrier-tanácsadás, a változásmenedzsment, a coaching legújabb módszereit, valamint a gyakorlati ismeretek egész sorát (pl. személyügyi és munkaügyi technikákat, kutatási és tesztelési módszereket, ügyfélkapcsolati menedzsmentet, HR  támogató és önkiszolgáló rendszereket, szervezeti kultúrát, üzleti etikát, társadalmi felelősségvállalás kérdéseit, iparági specifikumokat). A képzés részeként kínált specializációkat csak nálunk tanulhatod. Szakunkon a bérügyviteli és emberi erőforrás (HR) területen piacvezető NEXON munkatársai is oktatnak, akik a szakma legújabb és legkorszerűbb ismereteit közvetítik. A Nexon külső tanszékként segíti az emberi erőforrások alapszak képzési programjának folyamatos szakmai megújulását. 

 

Érettségi követelmény

Két tárgy választása kötelező a következők közül: gazdasági ismeretek vagy matematika vagy történelem vagy informatika vagy földrajz vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy idegen nyelv vagy szakmai előkészítő tárgy.

Ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy: informatika ismeretek, kereskedelem ismeretek, közgazdaság ismeretek, turisztika ismeretek, ügyvitel ismeretek, vendéglátóipar ismeretek. Választható nyelvek: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol. Szakmai előkészítő tárgy: kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan), közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan), vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek. 

Emelt szintű érettségi nem szükséges!

 

Specializációk

Munkahelyi jól-lét és egészségfejlesztés

Megismerkedsz a minőség- és válságmenedzsment tartalmával, a munkavédelem, az ergonómia, a szervezeti kultúra és az üzleti etika alapelveivel. Jártas leszel a coaching és a tanácsadás technikájában, valamint a projektfejlesztés és a pályázatírás módszereiben.

Munkaerő-közvetítés

Szociál pszichológiáról, szervezeti tanulásról és a felnőttképzés módszertanáról tanulsz, továbbá megismered a munkaerő-közvetítés és karrier tanácsadás technikáit, emellett képessé válsz a hatékony személyközi kommunikációra is.

Vállalati Akadémia menedzsment

A vállalati akadémiák funkciójáról és fejlesztéséről, a vállalati akadémiák szolgáltatásairól, valamint a vállalati akadémiák szervezeti interakcióiról tanulsz. E mellett három szoftver használatát is készségszinten elsajátítod, amelyek a kredit mellett NEXON tanúsítványt is adnak az alábbi területeken: Bérügyviteli munkatárs Teljesítményértékelést végző HR specialista, Humán kontrollingot végző HR specialista.

 

Duális képzés az emberi erőforrások szakon 

(Keresztféléves eljárásban nem elérhető a duális forma!)

Duális képzésünk keretén belül ugyanannyi időt töltesz el egy vállalatnál, mint az egyetemen, és a teljes tanulmányi időre - hallgatói munkaszerződéssel - fizetést kapsz. Ez havonta a minimálbér legalább 60%-ának megfelelő összeg. Az elhelyezkedési esélyeid a munkaerőpiacon jelentősen megnövekednek, hiszen több év szakmai tapasztalattal már nem számítasz pályakezdőnek.

Az emberi erőforrások szakon jelenleg az alábbi cégeknél végezhetsz duális képzést: Részletek

 • Csaba Talk Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 
 • Doherty Hungary KFT. 
 • Mezőkovácsháza Város Önkormányzata 
 • NEXON Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. 
 • WHC Recruitment Személyzeti Szolgáltató Kft   

 

Szerezz két diplomát egy áráért!

Egy tandíjért további két félév alatt két BA alapszakos diplomát szerezhetsz! Részletek

Az emberi erőforrások szakhoz, második szaknak választhatod az alábbi szakokat:

 • közösségszervezés (emelt szintű érettségi kötelező!)
 • gazdálkodási és menedzsment
 • kommunikáció és médiatudomány (emelt szintű érettségi kötelező!)
 • nemzetközi tanulmányok (emelt szintű érettségi kötelező!)
 • szociális munka (emelt szintű érettségi kötelező!)
 • turizmus-vendéglátás

Szakmai gyakorlat

Az egyéni gyakorlat bármilyen hazai vállalkozásnál, multinacionális cégnél, önkormányzatnál vagy munkaügyi szervezetnél, továbbá közintézményeknél vagy nonprofit szervezeteknél eltölthető. Nyelveket jól beszélő hallgatók EU-s ösztöndíjjal, külföldön is lehetnek gyakornokok az Erasmus+ program keretében.


A diplomában szereplő szakképzettség neve

Közgazdász, emberi erőforrások alapképzési szakon (választott szakirány megjelölésével)


Továbbtanulási lehetőségek az alapszakon megszerzett diplomát követően

Mesterképzésben:

Korszerű ismereteket nyújtó Szakirányú továbbképzési szakjainkon.

 

Érdekességek az emberi erőforrások szakról

Hallgatóink igen nagy hányada sikerrel pályázik Erasmus+ ösztöndíjakra, külföldi részképzésekre. (Amennyiben munkarendjük, családi kötelezettségeik lehetővé teszik, távoktatási és levelezős hallgatóink is pályázhatnak külföldi képzésre vagy szakmai gyakorlatra.)

 

A 2014 szeptemberében bevezetett Magyar Termék Nagydíjas PIQ & Lead modell szerinti képzési rendszerünk tovább erősíti a képzés gyakorlatorientáltságát, hallgatóink kommunikációs, szaknyelvi és vezetési kompetenciáinak fejlesztésével.

 

2014 szeptemberétől a nappali tagozaton mentori rendszert működtetünk, amely személyre szabott hallgatói támogatást kínál. Egyetlen hallgatónkat sem hagyjuk elveszni a szerteágazó követelmények és elvárások között.

 

A képzés ára

Képzési szintMunkarendHelyszínFinanszírozási formaKöltségtérítés (félév)Képzési idő
Alapképzés nappali Budapest Költségtérítéses 253 000 Ft 7 félév
Alapképzés levelező Budapest, Székesfehérvár, Orosháza Költségtérítéses 218 900 Ft 7 félév 

 


Kodolányi János Egyetem
Orosháza


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Oktatási Központ


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Copyright © Kodolányi János Egyetem
Főtámogatónk: