06 80 203 769
   06 22 543 324
    felveteli@kodolanyi.hu
   

  

Emberi erőforrások


 Minden, Ami emberi egy vállalatban

Képzési helyszín

 • Budapest: nappali, levelező, távoktatás
 • Székesfehérvár: nappali, levelező, távoktatás
 • Orosháza: nappali, távoktatás

 

  Rövid képzési áttekintő a szakról

  

  

Minden cégnél szükség van olyan munkatársra, aki a kollégák toborzásáért, fejlesztéséért felelős, aki a munkatársi kapcsolatokat, a csapatmunkát, a szervezeti hatékonyságot szervezi, menedzseli. Személyzeti vezető, tréner, HR-munkatárs, és még számos elnevezést találhatsz azokra a munkakörökre, melyet szakunk elvégzése után betölthetsz. Képzésünk gyakorlatorientált, hallgatóink már az első félévtől kezdődően kapcsolatba kerülnek a vállalti szektorral, és a 7. félévben egyéni szakmai gyakorlatokon vesznek részt. Nálunk megismered a „personal management" hazai és nemzetközi gyakorlatát, ezen belül a tanulás- és tehetségmenedzsmentet, a szervezetfejlesztés, a karrier-tanácsadás, a változásmenedzsment, a coaching legújabb módszereit, valamint a gyakorlati ismeretek egész sorát (pl. személyügyi és munkaügyi technikákat, kutatási és tesztelési módszereket, ügyfélkapcsolati menedzsmentet, HR támogató és önkiszolgáló rendszereket, szervezeti kultúrát, üzleti etikát, társadalmi felelősségvállalás kérdéseit, iparági specifikumokat). A képzés részeként kínált specializációkat csak nálunk tanulhatod. Szakunkon a bérügyviteli és emberi erőforrás (HR) területen piacvezető NEXON munkatársai is oktatnak, akik a szakma legújabb és legkorszerűbb ismereteit közvetítik. A Nexon külső tanszékként segíti az emberi erőforrások alapszak képzési programjának folyamatos szakmai megújulását.  

 

Érettségi követelmény

 

Két tárgy választása kötelező a következők közül: gazdasági ismeretek vagy matematika vagy történelem vagy informatika vagy földrajz vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy idegen nyelv vagy szakmai előkészítő tárgy. Ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy: informatika ismeretek, kereskedelem ismeretek, közgazdaság ismeretek, turisztika ismeretek, ügyvitel ismeretek, vendéglátóipar ismeretek. Választható nyelvek: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol. Szakmai előkészítő tárgy: informatikai ismeretek, kereskedelmi ismeretek, közgazdasági ismeretek, turisztikai ismeretek, ügyvitel ismeretek, vendéglátóipari ismeretek, idegennyelvű ügyviteli ismeretek, irodai ügyviteli ismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan), közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan), vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek.

 

Bármely felsorolt vagy fel nem sorolt érettségi vizsgatárgyból egyet emelt szinten kell teljesíteni.


Akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel és 2005 után érettségiztek, és nem rendelkeznek azok számára kötelező letenni az emelt szintű érettségi vizsgát a bekerüléshez a www.felvi.hu oldalon a Felvételi tájékoztatóban írtak szerint. Érettségi vizsgára jelentkezésről bővebb információt a www.oktatas.hu oldalon található. Akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel és 2005 előtt érettségiztek, azok számára az emelt szintű érettségi helyett lehetőség van felsőoktatási felvételi szakmai alkalmassági vizsgára maximum két tárgyból a www.felvi.hu oldalon a Felvételi tájékoztatóban írtak szerint. 

 

Specializációk

Munkahelyi jól-lét és egészségfejlesztés

Megismerkedsz a minőség- és válságmenedzsment tartalmával, a munkavédelem, az ergonómia, a szervezeti kultúra és az üzleti etika alapelveivel. Jártas leszel a coaching és a tanácsadás technikájában, valamint a projektfejlesztés és a pályázatírás módszereiben.

Munkaerő-közvetítés

Szociál pszichológiáról, szervezeti tanulásról és a felnőttképzés módszertanáról tanulsz, továbbá megismered a munkaerő-közvetítés és karrier-tanácsadás technikáit, emellett képessé válsz a hatékony személyközi kommunikációra is.

Integrált és modern üzleti kommunikáció

Szervezeti kommunikációról és szervezeti kultúráról tanulsz, képessé válsz a belső kommunikáció és maraketing hatékony alkalmazására.

 

Duális képzés az emberi erőforrások szakon 

Duális képzésünk keretén belül ugyanannyi időt töltesz el egy vállalatnál, mint az egyetemen, és a teljes tanulmányi időre - hallgatói munkaszerződéssel - fizetést kapsz. Ez havonta a minimálbér legalább 60%-ának megfelelő összeg. Az elhelyezkedési esélyeid a munkaerőpiacon jelentősen megnövekednek, hiszen több év szakmai tapasztalattal már nem számítasz pályakezdőnek.

Az emberi erőforrások szakon jelenleg az alábbi cégeknél végezhetsz duális képzést: Részletek

 • Alföldvíz Zrt.
 • Budapest Bank Zrt.
 • Csaba Talk Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
 • Dig-Build Környezetvédelmi és szolgáltató Kft.
 • Doherty Hungary Kft.
 • Linamar Hungary Zrt.
 • Mezőkovácsháza Város Önkormányzata 
 • NEXON Vállalkozási és Kereskedelmi Kft.
 • Rail Cargo Hungaria Árufuvarozási Zrt.
 • WHC Recruitment Személyzeti Szolgáltató Kft   

 

Szerezz két diplomát egy áráért!

Egy tandíjért további két félév alatt két BA alapszakos diplomát szerezhetsz! Részletek

Az emberi erőforrások szakhoz, második szaknak választhatod az alábbi szakokat:

 • közösségszervezés
 • gazdálkodási és menedzsment
 • kommunikáció és médiatudomány
 • nemzetközi tanulmányok
 • szociális munka
 • turizmus-vendéglátás
FIGYELEM!
Az angol nyelvű képzések csak nappalis formában indulnak, az angol nyelvű képzéseken való tanulás egész heti, napközbeni elfoglaltságot jelent, az idegen nyelvi szaknyelv használat-gyakorlás miatt pedig egyéni tanrend csak kimagasló szintű nyelvtudás alapján adható. A hatályos rendelkezések alapján ugyanis az angol nyelvű képzés végén kapott oklevél a C1 szintű nyelvtudással, azaz felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű nyelvtudást igazol, értelemszerűen az idegen nyelvi (angol) kompetencia fejlesztése a teljes képzés alatt megvalósul, ez a magyar nyelven tanult tárgyakkal nem váltható ki.
 

Szakmai gyakorlat

Az egyéni gyakorlat bármilyen hazai vállalkozásnál, multinacionális cégnél, önkormányzatnál vagy munkaügyi szervezetnél, továbbá közintézményeknél vagy nonprofit szervezeteknél eltölthető. Nyelveket jól beszélő hallgatók EU-s ösztöndíjjal, külföldön is lehetnek gyakornokok az Erasmus+ program keretében.


A diplomában szereplő szakképzettség neve

Közgazdász, emberi erőforrások alapképzési szakon (választott szakirány megjelölésével)


Továbbtanulási lehetőségek az alapszakon megszerzett diplomát követően

Mesterképzésben:

Korszerű ismereteket nyújtó Szakirányú továbbképzési szakjainkon.

 

Érdekességek az emberi erőforrások szakról

Hallgatóink igen nagy hányada sikerrel pályázik Erasmus+ ösztöndíjakra, külföldi részképzésekre. (Amennyiben munkarendjük, családi kötelezettségeik lehetővé teszik, távoktatási és levelezős hallgatóink is pályázhatnak külföldi képzésre vagy szakmai gyakorlatra.)

 

A 2014 szeptemberében bevezetett Magyar Termék Nagydíjas PIQ & Lead modell szerinti képzési rendszerünk tovább erősíti a képzés gyakorlatorientáltságát, hallgatóink kommunikációs, szaknyelvi és vezetési kompetenciáinak fejlesztésével.

 

2014 szeptemberétől a nappali tagozaton mentori rendszert működtetünk, amely személyre szabott hallgatói támogatást kínál. Egyetlen hallgatónkat sem hagyjuk elveszni a szerteágazó követelmények és elvárások között.

 

A képzés ára*

Képzési szintMunkarendHelyszínFinanszírozási formaKöltségtérítés (félév)Képzési idő
Alapképzés Nappali Budapest, Székesfehérvár, Orosháza Költségtérítéses  275 000 Ft 7 félév
Alapképzés Levelező Budapest, Székesfehérvár Költségtérítéses 250 000 Ft 7 félév 
Alapképzés Távoktatás Budapest, Székesfehérvár, Orosháza  Költségtérítéses  250 000 Ft  7 félév

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 *A FELVI oldalán megjelent a pótfelvételi eljárásra meghirdetett szakoknak egy új ártáblázata, ebben az Oktatási Hivatal önállóan módosította az Egyetem által korábban közzétett adatokat az Egyetemmel történt előzetes egyeztetés nélkül. 

Azonnal felvettük a kapcsolatot az Oktatási Hivatallal és jelen pillanatban az egyeztetés még folyik a szervezetek között. 

Jelenleg azt tudjuk rögzíteni, Egyetemünk továbbra is fenntartja, hogy az alapeljárásra meghirdetett díjak érvényesek. 

A későbbiekben még tájékoztatjuk Önöket a honlapon. 

 


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Kodolányi János Egyetem
Orosháza