06 80 203 769 (ingyenesen hívható)
    felveteli@kodolanyi.hu
      

  

Emberi erőforrások


Képzési helyszín

 • Budapest: nappali, levelező
 • Székesfehérvár: nappali, levelező
 • Orosháza: nappali, levelező
MINDHÁROM HELYSZÍNEN DUÁLIS FORMÁBAN IS!

 

  Tanszékvezetői szakajánló video

 

  Rövid képzési áttekintő a szakról

 

  Jelentkezés duális képzésre

 

 A képzési program főbb elemeiHOL?
1. FÉLÉV

Mikroökonómia

Gazdaságtörténet

A Kodolányi János Főiskola budapesti, székesfehérvári vagy orosházi oktatási helyszínén
2. FÉLÉV

Makroökonómia  

Munkaerő-gazdálkodás és foglalkoztatáspolitika

 
3. FÉLÉV

Vállalati gazdaságtan

Gazdasági matematika

A Kodolányi János Főiskola budapesti, székesfehérvári vagy orosházi oktatási helyszínén vagy nemzetközi szemeszter, szakmai projektutak  külföldi partnerintézményeinknél, szakmai gyakorlat hazai céges partnereinknél
4. FÉLÉV

Marketing

Emberi erőforrás és gazdálkodás menedzsment

 
5-6. FÉLÉV

Munkaerő-közvetítés: Az atipikus foglalkoztatás menedzselése, Munkaerő-közvetítési ismeretek, Élethosszig tartó tanulás,                  

Munkehelyi jól-lét és és egészségfejlesztés: Coaching és tanácsadás, Komparatív jól-léti politikák, Jól-lét és egészség a minőségmodellekben                        

Vállalati akadémia: Vállalati akadémiák szervezeti interakciói, Teljesítményértékelést végző HR specialista, Humán kontrollingot végző HR specialista 

A Kodolányi János Főiskola budapesti, székesfehérvári vagy orosházi oktatási helyszínén vagy nemzetközi szemeszter, szakmai projektutak  külföldi partnerintézményeinknél, szakmai gyakorlat hazai céges partnereinknél
7. FÉLÉV

Emberi erőforrások szakmai gyakorlat

Szakdolgozati konzultáció

Diplomamunka, záróvizsga

Nemzetközi szemeszter, szakmai projektutak  külföldi partnerintézményeinknél, szakmai gyakorlat hazai céges partnereinknél

Minden cégnél szükség van olyan munkatársra, aki a kollégák toborzásáért, fejlesztéséért felelős, aki  a  munkatársi kapcsolatokat, a csapatmunkát, a szervezeti hatékonyságot szervezi, menedzseli. Személyzeti vezető, tréner, HR-munkatárs, és még számos elnevezést  találhatsz azokra a munkakörökre, melyet szakunk elvégzése után betölthetsz. Képzésünk gyakorlatorientált, hallgatóink már az első félévtől kezdődően csoportos  és partnerintézményeknél eltöltött egyéni, valamint több hetes (ún. „mély- víz") szakmai gyakorlatokon vesznek részt. Nálunk megismered a „personal management" hazai és nemzetközi gyakorlatát, ezen belül a tanulás- és tehetségmenedzsmentet, a szervezetfejlesztés,a karrier-tanácsadás, a változásmenedzsment, a coaching legújabb módszereit, valamint a gyakorlati ismeretek egész sorát (pl.személyügyi és munkaügyi technikákat, kutatási és tesztelési módszereket, ügyfélkapcsolati menedzsmentet, HR  támogató és önkiszolgáló rendszereket,  szervezeti kultúrát, üzleti etikát, társadalmi felelősségvállalás kérdéseit, iparági specifikumokat). A képzés részeként kínált specializációkat csak nálunk tanulhatod. Szakunkon a bérügyviteli és emberi erőforrás (HR) területen piacvezető NEXON munkatársai is oktatnak, akik a szakma legújabb és legkorszerűbb ismereteit közvetítik. A Nexon külső tanszékként segíti az emberi erőforrások alapszak képzési programjának folyamatos szakmai megújulását.  

 

Specializációk

Munkahelyi jól-lét és egészségfejlesztés

Megismerkedsz a minőség- és válságmenedzsment tartalmával, a munkavédelem, az ergonómia, a szervezeti kultúra és az üzleti etika alapelveivel. Jártas leszel a coaching és a tanácsadás technikájában, valamint a projektfejlesztés és a pályázatírás módszereiben.

Munkaerő-közvetítés

Szociálpszcihológiáról, szervezeti tanulásról és a felnőttképzés módszertanáról tanulsz, továbbá megismered a munkaerő-közvetítés és karriertanácsadás technikáit, emellett képessé válsz a hatékony személyközi kommunikációra is.

Vállalati akadémia

A vállalati akadémiák funkciójáról és fejlesztéséről, a vállalati akadémiák szolgáltatásairól, valamint a vállalati akadémiák szervezeti interakcióiról tanulsz. E mellett három szoftver használatát is készségszinten elsajátítod, amelyek a kredit mellett NEXON tanusítványt is adnak az alábbi területeken: Bérügyviteli munkatárs Teljesítményértékelést végző HR specialista, Humán kontrollingot végző HR specialista.

 

Duális képzés az emberi erőforrások szakon

Duális képzésünk keretén belül ugyanannyi időt töltesz el egy vállalatnál, mint a főiskolán, és a teljes tanulmányi időre - hallgatói munkaszerződéssel - fizetést kapsz. Ez havonta a minimálbér legalább 60%-ának megfelelő összeg. Az elhelyezkedési esélyeid a munkaerőpiacon jelentősen megnövekednek, hiszen több év szakmai tapasztalattal már nem számítasz pályakezdőnek.

Az emberi erőforrások szakon jelenleg az alábbi cégeknél végezhetsz duális képzést: Részletek

 • Csaba Talk Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 
 • Doherty Hungary KFT. 
 • Mezőkovácsháza Város Önkormányzata 
 • NEXON Vállalkozási és Kereskedelmi Kft. 
 • Telekgerendás Község Önkormányzata 
 • WHC Recruitment Személyzeti Szolgáltató Kft   

 

Szerezz két diplomát egy áráért!

Egy tandíjért további két félév alatt két BA alapszakos diplomát szerezhetsz! Részletek

Az emberi erőforrások szakhoz, második szaknak választhatod az alábbi szakokat:

 • közösségszervezés (emelt szintű érettségi kötelező!)
 • gazdálkodási és menedzsment
 • kommunikáció és médiatudomány (emelt szintű érettségi kötelező!)
 • nemzetközi tanulmányok (emelt szintű érettségi kötelező!)
 • szociális munka (emelt szintű érettségi kötelező!)
 • turizmus-vendéglátás

Szakmai gyakorlat

Az egyéni gyakorlat bármilyen hazai vállalkozásnál, multinacionális cégnél, önkormányzatnál vagy munkaügyi szervezetnél, továbbá közintézményeknél vagy nonprofit szervezeteknél eltölthető. Nyelveket jól beszélő hallgatók EU-s ösztöndíjjal, külföldön is lehetnek gyakornokok az Erasmus+ program keretében.


A diplomában szereplő szakképzettség neve

Közgazdász, emberi erőforrások alapképzési szakon (választott szakirány megjelölésével)


Továbbtanulási lehetőségek az alapszakon megszerzett diplomát követően

Mesterképzésben:

Korszerű ismereteket nyújtó Szakirányú továbbképzési szakjainkon.

 

Érdekességek az emberi erőforrások szakról

Hallgatóink igen nagy hányada sikerrel pályázik Erasmus+ ösztöndíjakra, külföldi részképzésekre. (Amennyiben munkarendjük, családi kötelezettségeik lehetővé teszik, távoktatási és levelezős hallgatóink is pályázhatnak külföldi képzésre vagy szakmai gyakorlatra.)

 

A 2014 szeptemberében bevezetett Magyar Termék Nagydíjas PIQ & Lead modell szerinti képzési rendszerünk tovább erősíti a képzés gyakorlatorientáltságát, hallgatóink kommunikációs, szaknyelvi és vezetési kompetenciáinak fejlesztésével.

 

2014 szeptemberétől a nappali tagozaton mentori rendszert működtetünk, amely személyre szabott hallgatói támogatást kínál. Egyetlen hallgatónkat sem hagyjuk elveszni a szerteágazó követelmények és elvárások között.

 

A képzés ára

Képzési szintMunkarendHelyszínFinanszírozási formaKöltségtérítés (félév)Képzési idő
Alapképzés nappali  Budapest, Székesfehérvár, Orosháza   költségtérítéses 253 000 Ft  7 félév 
Alapképzés levelező Budapest, Székesfehérvár, Orosháza költségtérítéses 218 900 Ft 7 félév 


 

Érettségi követelmény

Két tárgy választása kötelező a következők közül: gazdasági ismeretek, idegen nyelv (angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz), matematika, történelem vagy szakmai előkészítő tárgy. Választható szakmai előkészítő tárgyak: közgazdasági alapismeretek, kereskedelmi-marketing alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek.

 


Kodolányi János Főiskola
Orosháza


Kodolányi János Főiskola
Budapesti Oktatási Központ


Kodolányi János Főiskola
Székesfehérvár