Felvételi ügyekben alap- és mesterképzések, felsőoktatási szakképzések esetén:
felveteli@kodolanyi.hu
Felvételi ügyekben szakirányú továbbképzések esetén: https://www.kodolanyi.hu/tovabbkepzes
   

  

Emberi erőforrások


Minden, Ami emberi egy vállalatban

Képzési helyszín

 • Budapest: nappali, levelező, távoktatás
 • Orosháza: nappali, távoktatás
 • Székesfehérvár: nappali, levelező, távoktatás

 

  Rövid képzési áttekintő a szakról

  

Minden cégnél szükség van olyan munkatársra, aki a kollégák toborzásáért, fejlesztéséért felelős, aki a munkatársi kapcsolatokat, a csapatmunkát, a szervezeti hatékonyságot szervezi, menedzseli. Személyzeti vezető, tréner, HR munkatárs, és még számos elnevezést találhatsz azokra a munkakörökre, melyet szakunk elvégzése után betölthetsz.

Képzésünk gyakorlatorientált, hallgatóink már az első félévtől kezdődően kapcsolatba kerülnek a vállalti szektorral, és a 7. félévben egyéni szakmai gyakorlatokon vesznek részt.

Nálunk megismered a „personal management" hazai és nemzetközi gyakorlatát, ezen belül a tanulás- és tehetségmenedzsmentet, a szervezetfejlesztés, a karrier-tanácsadás, a változásmenedzsment, a coaching legújabb módszereit, valamint a gyakorlati ismeretek egész sorát (pl. személyügyi és munkaügyi technikákat, kutatási és tesztelési módszereket, ügyfélkapcsolati menedzsmentet, HR támogató és önkiszolgáló rendszereket, szervezeti kultúrát, üzleti etikát, társadalmi felelősségvállalás kérdéseit, iparági specifikumokat).

A képzés részeként kínált specializációkat csak nálunk tanulhatod. Szakunkon a bérügyviteli és emberi erőforrás (HR) területen piacvezető NEXON munkatársai is oktatnak, akik a szakma legújabb és legkorszerűbb ismereteit közvetítik. A Nexon külső tanszékként segíti az emberi erőforrások alapszak képzési programjának folyamatos szakmai megújulását.

 

A szakot gondozó Kulturális Tanszék vezetője Dr. Mócz Dóra a szakmai munkát a NEXON külső tanszék segíti  Ocskay Szilárd, a Nexon ügyvezető igazgatója vezetésével. 

Érettségi követelmény

Két tárgy választása kötelező a következők közül középszinten: gazdasági ismeretek, egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol, szerb, szlovák, szlovén román, horvát, szlovén, ukrán), nemzetiségi nyelv (és irodalom), informatika, digitális kultúra, matematika, történelem, földrajz, állampolgári ismeretek, fenntarthatóság, közigazgatási ismeretek, kémia. 
Választható szakmai előkészítő vizsgatárgyak: informatikai alapismeretek, kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek (üzleti gazdaságtan), közgazdasági alapismeretek (elméleti gazdaságtan), ügyviteli alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek, közgazdasági-marketing alapismeretek.
Választható ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak: informatika ismeretek, informatikai ismeretek, kereskedelem ismeretek, kereskedelmi ismeretek, közgazdaság ismeretek, közgazdasági ismeretek, turisztika ismeretek, turisztikai ismeretek, ügyvitel ismeretek, vendéglátóipar ismeretek, vendéglátóipari ismeretek.
Választható ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak: irodai ügyviteli ismeretek, idegennyelvű ügyviteli ismeretek.
Emelt szintű érettségi nem szükséges.
 

Duális képzés az emberi erőforrások szakon 

Duális képzésünk keretén belül ugyanannyi időt töltesz el egy vállalatnál, mint az egyetemen, és a teljes tanulmányi időre - hallgatói munkaszerződéssel - fizetést kapsz. Ez havonta a minimálbér legalább 60%-ának megfelelő összeg. Az elhelyezkedési esélyeid a munkaerőpiacon jelentősen megnövekednek, hiszen több év szakmai tapasztalattal már nem számítasz pályakezdőnek.

Az emberi erőforrások szakon jelenleg az alábbi cégeknél végezhetsz duális képzést: Részletek

 • Alföldvíz Zrt.
 • Csaba Talk Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
 • Dig-Build Környezetvédelmi és szolgáltató Kft.
 • Doherty Hungary Kft.
 • Linamar Hungary Zrt.
 • Mezőkovácsháza Város Önkormányzata 
 • NEXON Vállalkozási és Kereskedelmi Kft.
 • Rail Cargo Hungaria Árufuvarozási Zrt.
 • WHC Recruitment Kft.
 • BKV Zrt.   

FIGYELEM!

Az angol nyelvű képzések csak nappalis formában indulnak, az angol nyelvű képzéseken való tanulás egész heti, napközbeni elfoglaltságot jelent, az idegen nyelvi szaknyelv használat-gyakorlás miatt pedig egyéni tanrend csak kimagasló szintű nyelvtudás alapján adható. A hatályos rendelkezések alapján ugyanis az angol nyelvű képzés végén kapott oklevél a C1 szintű nyelvtudással, azaz felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű nyelvtudást igazol, értelemszerűen az idegen nyelvi (angol) kompetencia fejlesztése a teljes képzés alatt megvalósul, ez a magyar nyelven tanult tárgyakkal nem váltható ki.
 

Szakmai gyakorlat

Az egyéni gyakorlat bármilyen hazai vállalkozásnál, multinacionális cégnél, önkormányzatnál vagy munkaügyi szervezetnél, továbbá közintézményeknél vagy nonprofit szervezeteknél eltölthető. Nyelveket jól beszélő hallgatók EU-s ösztöndíjjal, külföldön is lehetnek gyakornokok az Erasmus+ program keretében.


A diplomában szereplő szakképzettség neve

Közgazdász, emberi erőforrások alapképzési szakon (választott szakirány megjelölésével)


Továbbtanulási lehetőségek az alapszakon megszerzett diplomát követően

Mesterképzésben:

Korszerű ismereteket nyújtó Szakirányú továbbképzési szakjainkon.

 

Érdekességek az emberi erőforrások szakról

Hallgatóink igen nagy hányada sikerrel pályázik Erasmus+ ösztöndíjakra, külföldi részképzésekre. (Amennyiben munkarendjük, családi kötelezettségeik lehetővé teszik, távoktatási és levelezős hallgatóink is pályázhatnak külföldi képzésre vagy szakmai gyakorlatra.)

 

A 2014 szeptemberében bevezetett Magyar Termék Nagydíjas PIQ & Lead modell szerinti képzési rendszerünk tovább erősíti a képzés gyakorlatorientáltságát, hallgatóink kommunikációs, szaknyelvi és vezetési kompetenciáinak fejlesztésével.

 

2014 szeptemberétől a nappali tagozaton mentori rendszert működtetünk, amely személyre szabott hallgatói támogatást kínál. Egyetlen hallgatónkat sem hagyjuk elveszni a szerteágazó követelmények és elvárások között.

 

FELVÉTELI:

Orientációs beszélgetés: 2024. június 14., péntek 9 óra - ONLINE - Az érintettek behívó levelet kaptak!

 

A képzés ára

Képzési szintMunkarendHelyszínFinanszírozási formaKöltségtérítés (félév)Képzési idő
Alapképzés Nappali

Budapest,

Székesfehérvár, Orosháza (Orosházára 2024. január 31-től lehet jelentkezni)

Államilag finanszírozott 7 félév 
Alapképzés Levelező

Budapest,

Székesfehérvár

Államilag finanszírozott  7 félév
Alapképzés Nappali  Budapest,  Székesfehérvár, Orosháza (Orosházára 2024. január 31-től lehet jelentkezni)   Költségtérítéses 365 000 Ft 7 félév  
Alapképzés Levelező

 

Budapest,  Székesfehérvár

 

Költségtérítéses 350 000 Ft 7 félév  
Alapképzés  Távoktatás Budapest, Orosháza, Székesfehérvár   Költségtérítéses  350 000 Ft 7 félév  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Kodolányi János Egyetem
Orosháza