Felvételi ügyekben alap- és mesterképzések, felsőoktatási szakképzések esetén:
felveteli@kodolanyi.hu
Felvételi ügyekben szakirányú továbbképzések esetén: https://www.kodolanyi.hu/tovabbkepzes
   

  

Karrierépítés


Mentorprogram

Minden elsős hallgatónk már a beiratkozástól kezdve részt vesz a mentorprogramban, ahol oktatóink, mint osztályfőnökök segítik az új diákokat eligazodni az egyetemi élet rejtelmeiben. A mentor személy karriertanácsadó is, kapcsolatot teremt olyan munkahelyekkel, ahol a hallgatók a szakmai gyakorlat során, megmutathatják tudásukat.

 

Élsportolói mentorprogram

Élsport, vagy egyetemi tanulmányok? Egyetemünkön mindez összeegyeztethető kifejezetten élsportolók számára kialakított speciális oktatási programunknak köszönhetően. Versenyszerűen sportoló hallgatóink nappali tagozaton tanulnak, akármennyi időt is töltenek távol az intézménytől, vagy akár külföldi szerződésük esetén is. Online tananyagot, digitális oktatási környezetet, saját mentorokat biztosítunk számukra.

 

Tanulmányi és Kommunikációs Csoport

A magyarországi egyetemek közül egyedülálló módon nálunk minden oktatási központban egyablakos ügyfélszolgálat működik. Munkatársaink feladata a hallgatók tanulmányi és gazdasági ügyeinek, kérelmeinek intézése, a hallgatók tájékoztatása, így az érdeklődők egy helyen szerezhetnek be minden információt. Ügyfélszolgálatunk az igényekhez alkalmazkodva hétköznap és szombaton is nyitva áll, hogy segítsen a problémák megoldásában.

 

Nyelvvizsgaközpont

A egyetemünk nyelvvizsgaközpontjában kifejlesztett TársalKODÓ és GazdálKODÓ nevű akkreditált vizsgarendszerek államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt adnak.

A TársalKODÓ általános, egynyelvű és kétnyelvű vizsgarendszer, amely három szinten, alap, közép- és felsőfokon méri a vizsgázók nyelvtudását angol és német nyelvből.

A GazdálKODÓ idegenforgalmi és üzleti szaknyelvi vizsgarendszer 2007-ben indult, már egynyelvű vizsgák letételére is van lehetőséged.

Bővebb információ: http://tarsalkodo.kodolanyi.hu, http://gazdalkodo.kodolanyi.hu

 

Szakmai gyakorlat

Hallgatóink az évközi és nyári kötelező gyakorlatoknak köszönhetően már tanulmányaik során megismerhetik választott hivatásuk gyakorlati oldalát is, a képzés utolsó félévében pedig féléves szakmai gyakorlaton vesznek részt. A gyakorlat célja az elsajátított elméleti és gyakorlati tudás felhasználása a gyakorlóhelyen, így a hallgatók konkrét munkahelyi tapasztalatokkal rendelkeznek már diplomájuk kézhezvételekor. Egyetemünk az oktatott szakok mindegyikéhez kapcsolódóan együttműködik a hazai és nemzetközi üzleti, turisztikai, zenei élet, a közszféra és a média legszínvonalasabb műhelyeivel. Felméréseink szerint a gyakorlati helyet biztosító partnerek hallgató 43%-át alkalmazzák a későbbiekben.

 

Munkalehetőségek

Diákjaink számára szervezett keretek között biztosítsunk színvonalas diákmunka lehetőséget, akik számos munkalehetőség közül választhatnak, az adminisztratív munkától az árufeltöltésen át a kóstoltatásokig. A Prodiák Iskolaszövetkezet a Kodolányi János Egyetem és a Prohome Cégcsoport együttműködésének eredményeképp jött létre abból a célból, hogy szakmai tapasztalatot és az öngondoskodás lehetőségét biztosítsa a nappali tagozatos hallgatók számára. Álláslehetőségek itt.

 

Karrier Iroda

A munkaerő-piaci verseny miatt napjainkban egyre nyilvánvalóbb, hogy a hallgatóknak már egyetemi éveik alatt el kell kezdeniük karrierjüket, életpályájukat építeni. Ebben a Karrier Iroda is segíti a hallgatókat, hiszen elsődleges célunk a diplomaszerzés és a munkába állás közötti időszak lerövidítése, megkönnyítése. A Karrier Iroda térítésmentes szolgáltatásai megkönnyíthetik a munkaerőpiacra való belépést: a hallgatók tréningeken és előadásokon vehetnek részt interjústratégiák, álláskeresési módszerek, kommunikációs és helyzetgyakorlatok, valamint kiválasztási módszerek témakörökben. Lehetőség van egyéni karrier-tanácsadásra, az önéletrajzírás fortélyainak elsajátítására és próbainterjúkon való részvételre is. Visszatérő programként elismert fejvadászcégek vezetői, illetve az egyetemen már végzett diákok mondják el tapasztalataikat.

 

Digitális tárgyaló

Lehetőséget biztosítunk a hallgatók számára, hogy online megbeszéléseket, online óráikat a digitális tárgyalóban bonyolítasák le.

 

Esélyegyenlőségi koordinátor


A felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató hallgatók a fogyatékosságukra való tekintettel szakvélemény alapján kérhetik az intézmény engedélyét:

  • a tanulmányi kötelezettségek teljesítése alóli felmentésre,
  • a vizsgák alóli részleges vagy teljes felmentésre,
  • a vizsgák más módon történő teljesítésére.

Az egyetemen esélyegyenlőségi koordinátor dolgozik. Az ő feladata a fogyatékossággal élő hallgatók esélyegyenlőségének megteremtése mind a fizikai környezet, mind az egyetem belső kommunikációjának akadálymentesítésével. A fizikai környezet akadálymentesítésén az egyetem folyamatosan dolgozik, hogy valamennyi képzési helyszínen biztosítani tudja hallgatói számára az egyenlő esélyű hozzáférést. A koordinátornál van lehetőség speciális eszközök kölcsönzésére, illetve beszerzésére, pl. digitális diktafon, olvasóbarát számítógép, elektronikus jegyzetek, valamint beszélő számológép és indukciós hurok. Látássérült hallgatók részére az egyetem könyvtárában Braille-kijelzőt, képernyőolvasó és -nagyító szoftvereket biztosít Budapesten és Székesfehérváron. A koordinátor minden esetben a személyre szabott igények kielégítésére törekszik.

 


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Kodolányi János Egyetem
Orosháza