06 80 203 769 (ingyenesen hívható)
    felveteli@kodolanyi.hu
      

  

Karrierépítés, szolgáltatások


Ügyfélszolgálat

A magyarországi főiskolák közül egyedülálló módon nálunk minden oktatási központban egyablakos ügyfélszolgálat működik. Munkatársaink feladata a hallgatók tanulmányi és gazdasági ügyeinek, kérelmeinek intézése, a hallgatók tájékoztatása, így az érdeklődők egy helyen szerezhetnek be minden információt. Ügyfélszolgálatunk az igényekhez alkalmazkodva hétköznap és szombaton is nyitva áll, hogy segítsen a problémák megoldásában.

 

Bővebb információ

 

Nyelvvizsgaközpont

A főiskolánk nyelvvizsgaközpontjában kifejlesztett TársalKODÓ és GazdálKODÓ nevű akkreditált vizsgarendszerek államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt adnak.

A TársalKODÓ általános, egynyelvű és kétnyelvű vizsgarendszer, amely három szinten, alap, közép- és felsőfokon méri a vizsgázók nyelvtudását angol és német nyelvből.

A GazdálKODÓ idegenforgalmi és üzleti szaknyelvi vizsgarendszer 2007-ben indult, már egynyelvű vizsgák letételére is van lehetőséged.

Bővebb információ: http://tarsalkodo.kodolanyi.hu, http://gazdalkodo.kodolanyi.hu

 

Szakmai gyakorlat

Hallgatóink az évközi és nyári kötelező gyakorlatoknak köszönhetően már tanulmányaik során megismerhetik választott hivatásuk gyakorlati oldalát is, a képzés utolsó félévében pedig féléves szakmai gyakorlaton vesznek részt. A gyakorlat célja az elsajátított elméleti és gyakorlati tudás felhasználása a gyakorlóhelyen, így a hallgatók konkrét munkahelyi tapasztalatokkal rendelkeznek már diplomájuk kézhezvételekor. Főiskolánk az oktatott szakok mindegyikéhez kapcsolódóan együttműködik a hazai és nemzetközi üzleti, turisztikai, zenei élet, a közszféra és a média legszínvonalasabb műhelyeivel. Felméréseink szerint a gyakorlati helyet biztosító partnerek hallgató 43%-át alkalmazzák a későbbiekben.

 

Munka lehetőségek

Diákjaink számára szervezett keretek között biztosítsunk színvonalas diákmunka lehetőséget, akik számos munkalehetőség közül választhatnak, az adminisztratív munkától az árufeltöltésen át a kóstoltatásokig.

 

Karrier Iroda

A munkaerő-piaci verseny miatt napjainkban egyre nyilvánvalóbb, hogy a hallgatóknak már főiskolai éveik alatt el kell kezdeniük karrierjüket, életpályájukat építeni. Ebben a Karrier Iroda is segíti a hallgatókat, hiszen elsődleges célunk a diplomaszerzés és a munkába állás közötti időszak lerövidítése, megkönnyítése. A Karrier Iroda térítésmentes szolgáltatásai megkönnyíthetik a munkaerőpiacra való belépést: a hallgatók tréningeken és előadásokon vehetnek részt interjústratégiák, álláskeresési módszerek, kommunikációs és helyzetgyakorlatok, valamint kiválasztási módszerek témakörökben. Lehetőség van egyéni karrier-tanácsadásra, az önéletrajzírás fortélyainak elsajátítására és próbainterjúkon való részvételre is. Visszatérő programként elismert fejvadászcégek vezetői, illetve a főiskolán már végzett diákok mondják el tapasztalataikat.

 

Könyvtár

Főiskolánk budapesti oktatási központjának könyvtárában közel százezres dokumentum-állomány várja az olvasni és kutatni vágyó látogatót. A könyvtárakban nagy olvasóterem, egyedülálló könyvállomány, gépterem áll a diákok rendelkezésére.

 

Számítógép/wi-fi

Oktatási helyszíneinken több gépteremben ingyenesen használható számítógépek segítik diákjainkat, Budapesten, Székesfehérváron és Orosházán is a campus egész területén ingyenesen használható a vezeték nélküli internet.

 

Hallgatói e-mail

A KJF és a Google megállapodása értelmében minden elsőéves hallgatónknak létrehozunk egy főiskolai e-mail címet. Ennek segítségével hallgatóink könnyen, gyorsan értesülhetnek a tanulmányaikkal kapcsolatos hivatalos információkról, a szabadidő eltöltésére kínált lehetőségekről és még rengeteg egyéb dologról. Amellett, hogy így mindig naprakészen, a legfrissebb információk birtokában szervezhetik életüket, az e-mail címek egyúttal a hallgatói levelezőlistánkra is felkerülnek, így az azonos évfolyamra és szakra járók folyamatosan tarthatják a kapcsolatot. A főiskola elvégzése után hallgatóink megtarthatják kodolányis e-mail címüket, ezzel is erősítve kapcsolatukat az alma materrel.

 

Esélyegyenlőségi koordinátor

A felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató hallgatók a fogyatékosságukra való tekintettel szakvélemény alapján kérhetik az intézmény engedélyét:

  • a tanulmányi kötelezettségek teljesítése alóli felmentésre,
  • a vizsgák alóli részleges vagy teljes felmentésre,
  • a vizsgák más módon történő teljesítésére.

A főiskolán esélyegyenlőségi koordinátor dolgozik. Az ő feladata a fogyatékossággal élő hallgatók esélyegyenlőségének megteremtése mind a fizikai környezet, mind a főiskola belső kommunikációjának akadálymentesítésével. A fizikai környezet akadálymentesítésén a főiskola folyamatosan dolgozik, hogy valamennyi képzési helyszínen biztosítani tudja hallgatói számára az egyenlő esélyű hozzáférést. A koordinátornál van lehetőség speciáliseszközök kölcsönzésére, illetve beszerzésére, pl. digitális diktafon, olvasóbarát számítógép, elektronikus jegyzetek, valamint beszélő számológép és indukciós hurok. Látássérült hallgatók részére a főiskola könyvtárában Braille-kijelzőt, képernyőolvasó és -nagyító szoftvereket biztosít Budapesten és Székesfehérváron. A koordinátor minden esetben a személyre szabott igények kielégítésére törekszik.

 

Zana Anita, mozgássérült, andragógia szak

"Pesten tanultam, a Frangepán utcai épületben. A hátsó bejáratnál a rámpa, vérbeli EU-szabvány. Belül is akadálymentesen tudtam közlekedni a lifttel, amit csak mozgáskorlátozottak használhatnak. Az előadókban gondnélkül tudtam mozogni, mert az egyik oldalon rámpa van. Nem kell legelöl tündökölnöm a tanár előtt, hanem gond nélkül, kedvemre felmehetek akár a leghátsó sorig. A tanárok nagyon nyitottak és toleránsak. A legtöbbjük mindig felajánlotta, hogy szóbeli vizsgát is tehetek, ha nehéz írnom. Egyszóval: jól éreztem itt magam."

Kodolányi János Főiskola
Orosháza


Kodolányi János Főiskola
Budapesti Oktatási Központ


Kodolányi János Főiskola
Székesfehérvár