Alap- és mesterképzések, felsőoktatási szakképzések esetén:
20/521-5284, 20/521-5764 (H-CS 08:30-15:30)
felveteli@kodolanyi.hu
Szakirányú továbbképzések esetén: https://www.kodolanyi.hu/tovabbkepzes
   

  

Nemzetközi lehetőségek


A hazai felsőoktatási intézmények között kiemelkedően sikeres a Kodolányi János Egyetem nemzetközi programja.

 

Intézményünk a világ több, mint  30 országában, közel 150 partneregyetemmel áll kapcsolatban.

 

Az elmúlt években több, mint 300 hallgatónk folytatott Erasmus+ mobilitási ösztöndíjjal külföldi tanulmányokat vagy vett részt szakmai gyakorlaton.

 

A nemzetközi környezet budapesti kampuszunkban is biztosított. Félévente a világ 20 különböző országából érkező hallgatóval együtt tanul az a magyar hallgató, aki a KJE angol nyelvű bachelor vagy master programjainak valamelyikére jár. Angol nyelvű képzéseink a legmodernebb trendek és ismeretek bemutatása révén nemcsak a szakmai ismeretek és a nyelvtudás elmélyítésére nyújtanak lehetőséget, hanem olyan team- és projektmunkára is, ahol a különböző kultúrákból érkező fiatalok ismerik meg egymást és dolgoznak együtt.

 

Az idegen nyelvű szakokon tanulás azt is jelenti, hogy az angol nyelv magasszintű és aktív használata miatt a hallgatónak nem kell a diploma megszerzéséhez további nyelvekből nyelvvizsgát tennie.

 

 

Angol nyelvű szakjaink

Alapszakok:

 

Mesterszakok:

 

Segítjük a nemzetközi tapasztalatszerzést!

A Kodolányi János Egyetem diákjai a világ 33 országában lévő több mint 170 partnerségen keresztül résztanulmányokat folytathatnak vagy szakmai tanulmányutakon vehetnek részt.

Napjainkban a karrierépítéshez elengedhetetlen a nemzetközi környezetben szerzett tapasztalat. Ezt az elvet szem előtt tartva a Kodolányi János Egyetem kiemelt figyelmet fordít az Erasmus+ program adta lehetőségekre.

Elmúlt évek kiutaztatási statisztikái alapján, a beérkezett és a feltételeknek megfelelt ERASMUS+ pályázatok 100%-a pozitív elbírálásban részesült. Felmérések szerint a Kodolányi az egyetemek között a 2. legaktívabb intézmény a kiutazó magyar hallgatók számát tekintve.

 

Mit takar az Erasmus+?

Az Erasmus+ program segítségével hallgatóink már az első tanév során pályázhatnak partnerintézményeink egyikébe. A programnak köszönhetően diákjaink megismerhetik egy idegen ország kultúráját, tökéletesíthetik nyelvtudásukat és - nem utolsó sorban - életre szóló barátságokat, kapcsolatokat köthetnek. A legtöbb magyarországi főiskolától és egyetemtől eltérően az ösztöndíjak mellett egyetemünk saját költségvetéséből is támogatja a kodolányisok külföldi tanulmányait. Lehetőség van arra is, hogy hallgatóink szakmai gyakorlatukat külföldön tölthessék el, így szerezve megfizethetetlen tapasztalatokat a karrierépítéshez.

Az Erasmus+ programunk a hallgatók számára 25 európai uniós ország több mint 100 felsőoktatási intézményébe kínál áthallgatási lehetőséget, a legnépszerűbb célállomások között találjuk az Franciaországot, Olaszországot, Spanyolországot, Portugáliát, Svédországot, Norvégiát, Németországot, Finnországot és Törökországot. Az Erasmus+ program keretében a kiutazó hallgatók támogatásban részesülnek, amely a felmerülő többletköltségek (lakhatás, étkezés) részleges fedezésére szolgál, így szinte tényleg csak a karrierépítésre kell koncentrálni.

Évenként több mint 100 hallgató részesül hasonló élményekben.

Az Erasmus+ programunk a hallgatók számára 25 európai uniós ország több mint 100 felsőoktatási intézményébe kínál áthallgatási lehetőséget. A megbízható partnereink közreműködésével hallgatóink inspiráló, szakmai fejlődést elősegítő körülmények között teljesíthessék a szakmai gyakorlatukat. A legnépszerűbb célállomások között találjuk az Franciaországot, Olaszországot, Spanyolországot, Portugáliát, Svédországot, Norvégiát, Németországot, Finnországot és Törökországot. Az Erasmus+ program keretében a kiutazó hallgatók támogatásban részesülnek, amely a felmerülő többletköltségek (lakhatás, étkezés) részleges fedezésére szolgál, így szinte tényleg csak a tanulásra, szakmai fejlődésre és karrierépítésre kell koncentrálni. Minden évben számos hallgató él a program adta lehetőségekkel, és élményekkel, barátokkal gazdagodva teljesíti a tanulmányi követelményeket

 

Az Erasmus+ -ról bővebben

 

Az Erasmus+ program keretein belül nem csak kodolányis diákok utaznak külföldre, hanem cserediákokat is fogadunk. A hozzánk érkező külföldi hallgatók, oktatók és a kodolányisok a Nemzetközi Napok alkalmával közös rendezvényeken, kirándulásokon, kultúrprogramokon vehetnek részt. Minden évben megrendezésre kerül a Welcome Party, ahol idegen országokból érkezett vendégdiákjaink a hazájukról, iskolájukról készített prezentáció mellett otthonuk gasztronómiájába is bevezetik az érdeklődőket. A rendezvényeknek, a közel 220 külföldi hallgatóval megtartott közös óráknak és együtt töltött időnek köszönhetően szinte erőfeszítés nélkül csiszolódik a Kodolányin tanulók nyelvtudása.


A KJE Nemzetközi Szolgáltató Központ kiemelkedő munkáját számos nemzetközi és hazai elismerés fémjelzi. 2007-ben diákjaink és külföldi diákok közös projektmunkái közül kettő E-Quality - Európai Mobilitás Minőségi Díjat és Erasmus EuroMediadíjat kapott, illetve 2010-ben az Erasmus mobilitási tevékenységek kiemelkedően jó színvonalú megszervezéséért a Tempus Közalapítvány „Nemzetközi Együttműködés Kultúráért" című nívódíjban részesítette.


A Kodolányin tanuló külföldi hallgatók integrációját elősegítendő, az egyetemünk hallgatói mentorhálózat működik, melynek hatékonyságát partnerintézményeink is elismerik, és a beérkező hallgatók számának növekedéséhez is nagymértékben hozzájárul.

 

Iskolánk 2010-ben csatlakozott az Erasmus Student Network (ESN) nemzetközi diákszervezethez. Diákjaink kulturális és szórakoztató programok szervezésével színesítik a külföldről érkező hallgatók életét, valamint tapasztalatok megosztásával segítik az Erasmus programra jelentkező diákokat. Az elmúlt időszak kirándulásai, Magyar Konyha stb. események nagy sikert arattak mind magyar, mind Erasmusos hallgatóink körében. A nyelvtudás fejlesztése mellett kulturális, kommunikációs és rendezvényszervezési tapasztalatokkal is gazdagodnak a szervezethez csatlakozott diákjaink.

 

 


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


  •  H-8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
  •   20/521-5284, 20/521-5764 (H-CS 08:30-15:30)
  • felveteli@kodolanyi.hu
Kodolányi János Egyetem
Orosháza