06 80 203 769 (ingyenesen hívható)
    felveteli@kodolanyi.hu
      

  

Határtalan nemzetközi lehetőségek


A hazai felsőoktatási intézmények között széles körű, világraszóló partnerkapcsolatainknak köszönhetően kiemelkedő lehetőségeket kínálunk azon hallgatók számára, akik nemzetközi környezetben is kívánnak tapasztalatot szerezni. 

 

A Kodolányi János Egyetem diákjai Magyarországon is nemzetközi környezetben tanulhatnak, és a világ 33 országában lévő több mint 170 partnerségen keresztül hallgatóink résztanulmányokat folytathatnak vagy szakmai tanulmányutakon vehetnek részt.

Napjainkban a karrierépítéshez elengedhetetlen a nemzetközi környezetben szerzett tapasztalat. Ezt az elvet szem előtt tartva a Kodolányi János Egyetem kiemelt figyelmet fordít az Erasmus+ program adta lehetőségekre.

Segítjük a nemzetközi tapasztalatszerzést!

Elmúlt évek kiutaztatási statisztikái alapján, a beérkezett és a feltételeknek megfelelt ERASMUS+ pályázatok 100%-a pozitív elbírálásban részesült. Törekvéseinket a MOHA Ösztöndíjguide 2012 különszámának rangsora is igazolja: egyetemünk az előkelő 7. helyet foglalja el a vizsgált 49 intézmény között. A felmérés szerint a Kodolányi, az egyetemek között a 2. legaktívabb intézmény a kiutazó magyar hallgatók számát tekintve.

 

Kormányos Bence, turizmus-vendéglátás szak

"Az Egyetem az országban egyedülálló módon széles nemzetközi kapcsolathálóval rendelkezik, növelve ez által az esélyt a kijutásra. Volt szerencsém az Erasmus IP program keretében egy londoni partnerénél eltölteni két hetet, valamint tanulmányi ösztöndíjjal Törökországban, Antalyaban egy szemesztert. A Kodolányi ember közelibb intézményként minden lehetőséget megad, hogy előrébb jussak az életben és a szakma területén."

Mit takar az Erasmus+?

Az Erasmus+ program segítségével hallgatóink már az első tanév során pályázhatnak partnerintézményeink egyikébe. A programnak köszönhetően diákjaink megismerhetik egy idegen ország kultúráját, tökéletesíthetik nyelvtudásukat és - nem utolsó sorban - életre szóló barátságokat, kapcsolatokat köthetnek. A legtöbb magyarországi főiskolától és egyetemtől eltérően az ösztöndíjak mellett egyetemünk saját költségvetéséből is támogatja a kodolányisok külföldi tanulmányait. Lehetőség van arra is, hogy hallgatóink szakmai gyakorlatukat külföldön tölthessék el, így szerezve megfizethetetlen tapasztalatokat a karrierépítéshez.

Az Erasmus+ programunk a hallgatók számára 25 európai uniós ország több mint 100 felsőoktatási intézményébe kínál áthallgatási lehetőséget, a legnépszerűbb célállomások között találjuk az Franciaországot, Olaszországot, Spanyolországot, Portugáliát, Svédországot, Norvégiát, Németországot, Finnországot és Törökországot. Az Erasmus+ program keretében a kiutazó hallgatók támogatásban részesülnek, amely a felmerülő többletköltségek (lakhatás, étkezés) részleges fedezésére szolgál, így szinte tényleg csak a karrierépítésre kell koncentrálni.

Évenként több mint 100 hallgató részesül hasonló élményekben.

 

Az Erasmus+ -ról bővebben

 

Cselotei Attila, turizmus-vendéglátás szak

"Egy félévet töltöttem Stavangerben, Norvégiában az Erasmus program keretében. Megismertem egy idegen ország kultúráját, az ott élő embereket, a nyelvtudás tökéletesítésének lehetőségéről nem is beszélve! Erre a tapasztalatra nem lehet szert tenni egy két hetes üdülés során. Rengeteg barátot szereztem és sok mindent más szemszögből nézek. Nyitott lettem az új dolgokra. Nem hiszem, hogy lesz még egy ilyen kivételes lehetoség az életemben. Így visszatekintve mondhatom, a pályázat beadása volt eddigi legjobb döntésem."

Nemzetközi környezet itthon

Az Erasmus+ program keretein belül nem csak kodolányis diákok utaznak külföldre, hanem cserediákokat is fogadunk. A hozzánk érkező külföldi hallgatók, oktatók és a kodolányisok a Nemzetközi Napok alkalmával közös rendezvényeken, kirándulásokon, kultúrprogramokon vehetnek részt. Minden évben megrendezésre kerül a Welcome Party, ahol idegen országokból érkezett vendégdiákjaink a hazájukról, iskolájukról készített prezentáció mellett otthonuk gasztronómiájába is bevezetik az érdeklődőket. A rendezvényeknek, a közel 220 külföldi hallgatóval megtartott közös óráknak és együtt töltött időnek köszönhetően szinte erőfeszítés nélkül csiszolódik a Kodolányin tanulók nyelvtudása.

A KJF Nemzetközi Szolgáltató Központ kiemelkedő munkáját számos nemzetközi és hazai elismerés fémjelzi. 2007-ben diákjaink és külföldi diákok közös projektmunkái közül kettő E-Quality - Európai Mobilitás Minőségi Díjat és Erasmus EuroMediadíjat kapott, illetve 2010-ben az Erasmus mobilitási tevékenységek kiemelkedően jó színvonalú megszervezéséért a Tempus Közalapítvány „Nemzetközi Együttműködés Kultúráért" című nívódíjban részesítette.


A Kodolányin tanuló külföldi hallgatók integrációját elősegítendő, az egyetemünk hallgatói mentorhálózat működik, melynek hatékonyságát  partnerintézményeink is elismerik, és a beérkező hallgatók számának növekedéséhez is nagymértékben hozzájárul.

 

Iskolánk 2010-ben csatlakozott az Erasmus Student Network (ESN) nemzetközi diákszervezethez. Diákjaink kulturális és szórakoztató programok szervezésével színesítik a külföldről érkező hallgatók életét, valamint tapasztalatok megosztásával segítik az Erasmus programra jelentkező diákokat. Az elmúlt időszak kirándulásai, Magyar Konyha, stb. események nagy sikert arattak mind magyar, mind Erasmusos hallgatóink körében. A nyelvtudás fejlesztése mellett kulturális, kommunikációs és rendezvényszervezési tapasztalatokkal is gazdagodnak a szervezethez csatlakozott diákjaink.

 

 


Kodolányi János Egyetem
Orosháza


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Oktatási Központ


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár