Felvételi ügyekben alap- és mesterképzések, felsőoktatási szakképzések esetén:
felveteli@kodolanyi.hu
Felvételi ügyekben szakirányú továbbképzések esetén: https://www.kodolanyi.hu/tovabbkepzes
   

  

Budapest

Az egyetem 1997-ben nyitotta meg egy Andrássy úti épületben Budapesti Oktatási Központját, ahol eleinte csak levelező tagozatos hallgatók tanultak. A hallgatói létszám növekedésével egyre több épületben, több kerületben folyt oktatás, az épületek közötti nagy távolság azonban nehezítette a hallgatók mindennapjait. A probléma megoldására budapesti képzéseinket egy helyen, Angyalföldön, a Frangepán utcában koncentráltuk.

 

A négyemeletes épület zárt parkolóval rendelkezik és tömegközlekedéssel remekül megközelíthető. Fogyatékossággal élő hallgatóink igényeit is figyelembe véve az épület akadálymentes, rászoruló hallgatóink saját elektronikus kártyát kapnak a lift kezeléséhez. Az épületben az első emeleten került kialakításra az Ügyfélszolgálat, ahol az egyablakos ügyintézésnek köszönhetően hallgatóink egy helyen intézhetik tanulmányi és adminisztrációs ügyeiket. A földszinten lévő könyvtárban megtalálható az összes olyan szakirodalom, ami az órákra és a vizsgákhoz való felkészüléshez szükséges. A Diáktanácsadó és Karrier Iroda munkatársai adnak tanácsot hallgatóinknak önéletrajzírás, szakmai önismeret, pályaválasztás témakörökben. 

Budapesti kampuszunkat folyamatosan fejlesztjük annak érdekében, hogy minél színvonalasabb oktatási feltételeket tudjunk biztosítani, s hogy a hallgatói életnek is igényes környezetet teremtsünk. Ezért tágas könyvtár, újabb tantermek, valamint hallgatói klub is kialakításra került az elmúlt évek folyamán.

  

Budapesten induló képzéseink

Felsőoktatási szakképzések:

Alapképzések:

Mesterképzések:

A XIII. kerületnek, Angyalföld nevének eredete bizonytalan. A német tükörfodítás, Engelfeld már az 1830-as években kiadott térképeken is szerepel. Az eredetileg főleg munkások lakta, iparosodott terület 1930-ban a főváros VI. kerületéhez, 1950-ben pedig a XIII. kerülethez került. A lakáskörülmények nyomorúságosak voltak a 20. század első felében. A második világháború után több nyomortelep helyén épültek lakótelepek. A terület fejlődését az észak-déli metró Váci út alatt futó vonala is segítette, illetve segíti. A rendszerváltás óta a hagyományos ipari jelleg visszafejlődött, és az utolsó tíz év alatt a Duna-part luxuslakásokkal való beépítése is előrehaladt.

 

A kerületi önkormányzat a korábbi városrészek közül a korábbi Erdőtelkek, Felsőbikarét (Napföld), és Lőportárdűlő neveket nem újította fel, egykori területüket is Angyalföldhöz csatolta. Az Északi Pályaudvart a két háború között Horthy Miklós feleségéről, Magdolnáról nevezték el, így lett e terület Magdolnaváros. Később Angyalföldnek nevezték el.

(forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Angyalf%C3%B6ld)

Ajánló


Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola,
Kollégium és FVM Gyakorlóiskola Kollégiuma

 

A kollégium a XIV. kerületben, Zuglóban, jól frekventált helyen található. A nemrégiben felújított épület étteremmel, kondicionáló teremmel, internettel és televízióval felszerelt.

 


Gárdonyi Géza Kollégium


Budapest egyik legjobb közlekedése mellett lévő kollégiuma (Papp László Sportarénától gyalog 5 percre), a XIV. Tábornok u.22. alatt található.

 

Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Kodolányi János Egyetem
Orosháza