Felvételi ügyekben alap- és mesterképzések, felsőoktatási szakképzések esetén:
felveteli@kodolanyi.hu
Felvételi ügyekben szakirányú továbbképzések esetén: https://www.kodolanyi.hu/tovabbkepzes
   

  

Tovább bővülő szolgáltatások a Kodolányin

[2013. 07. 30.]

Folyamatosan változó felsőoktatási környezetünkben egy dolgot biztosan leszögezhetünk: érdemes tanulni, diplomát szerezni, mert a diplomások körében magasabbak a fizetések és alacsonyabb a munkanélküliség. Értékes, jól hasznosítható diploma megszerzésében, egy sikeres életpálya elindításában az egyik legmegbízhatóbb partner a két évtizedes múltra visszatekintő Kodolányi János Főiskola. A Budapesten és Székesfehérváron működő intézmény mindig is kiemelt figyelmet fordított szolgáltatásainak fejlesztésére, ezáltal is elősegítve diplomásainak a munkaerőpiacon való gyors elhelyezkedését. Újdonságként szeptembertől ingyenesen akár kínai nyelvet is tanulhatnak a felvételt nyert hallgatók, vagy írói képességüket csiszolhatják a KV újságírójaként.


Ingyenes kínai (mandarin) nyelv és kultúra oktatás
A Kodolányi János Főiskola (KJF) régóta keresi annak lehetőségét, hogy kapcsolatokat építsen ki kínai felsőoktatási intézményekkel, így már jelenleg is működő kapcsolata van a taiwan-i Kainan Egyetemmel. Emellett az is cél volt, hogy a hallgatók, – bővítve a nyelvi palettát – megismerhessék és megtanulhassák a kínai nyelvet. A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének kiemelt feladata a kínai nyelv és kultúra terjesztése Magyarországon, így a két intézmény célkitűzései találkoztak.
A most aláírt szerződésben vállaltak szerint a Konfuciusz Intézet 1 fő anyanyelvi kínai nyelvtanárt biztosít a főiskola számára, aki a KJF hallgatóinak ingyenesen, de akár külsős érdeklődőknek is térítés ellenében, mandarin kínait oktat a KJF által szervezett nyelvtanfolyamokon. A kínai nyelvtanár közreműködik a kínai kultúra népszerűsítésében is, olyan programok szervezésében (előadások, ételbemutatók stb.) ahol a hallgatók és a tanárok még inkább megismerhetik a kínai emberek gondolkodását, szokásait.
A kínai nyelvtanfolyam zárásaképpen, azok a hallgatók, akik sikeres szintvizsgát tesznek, lehetőséget kapnak arra is, hogy a Konfuciusz Intézeten keresztül kínai ösztöndíjat kapjanak és Kínában tanuljanak.

KV – az új internetes hírportál
Kodolányisok Világa /KV/ címmel új internetes hírportál indul a Kodolányi János Főiskola kiadásában, amely elsősorban a felsőoktatási intézmény információáramlását segíti. A KV bemutatja a felsőoktatás aktualitásait, az intézménnyel kapcsolatos híreket, valamint a főiskola oktatóinak tudományos publikációit és a diákok irodalmi alkotásait is. A portál fontos feladatának tartja, hogy a főiskola bármely szakán tanuló hallgatók bekapcsolódhassanak a szerkesztőség munkájába, megjelentethessék egy-egy írásukat. A KV főszerkesztője Virágh Ildikó újságíró, a főiskola kommunikációs vezetője lesz.
További újdonságként a 2013/14-es tanévben a főiskola budapesti intézetében korszerű, új rádió- és televízió tanstúdió létesül, amely ugyancsak gyakorlóhelyként várja a kommunikáció iránt érdeklődő hallgatókat.

 

Augusztus 2-án 10 órától Székesfehérváron és Budapesten pótfelvételi nyílt nap keretében ismerhetik meg az érdeklődők a 10 BA alap-, 6 mesterszak mellett a gazdálkodási és menedzsment, valamint szociális és ifjúsági munka FSZ képzéssel bővült 5 felsőoktatási szakképzést.

vissza
Kodolányi János Egyetem
Budapesti Nemzetközi Campus


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár


Kodolányi János Egyetem
Orosháza