06 80 203 769 (ingyenesen hívható)
    felveteli@kodolanyi.hu
      

  

Prima Primissima díj - Mits Gergely, a KJE tanszékvezetője újabb elismerést kapott

[2018. 11. 20.]

Tizenharmadik alkalommal adták át a Fejér megyei Prima díjat. A Prima Primissima díj fő célja a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése. A Magyar Zeneművészet kategória fődíját Mits Gergely művésztanár, a KJE tanszékvezetője vehette át.


Mits Gergely 2000-ben jazz-basszusgitár előadóművész és tanárként végzett a Zeneakadémián, 2002-ben csatlakozott a United zenekarhoz, emellett játszott a magyar zenei élet összes jelentős szereplőjével. 2000-ben, 23 esztendősen alapította meg a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskolát, mely ország első könnyűzenei szakközépiskolája volt. 7 éve igazgatta az intézményt, amikor 2007-ben a Kodolányi János Egyetemen elindította a előadóművészeti tanszéket, melynek azóta is tanszékvezetője. Mits Gergő – Vörös Tamással karöltve – az Alba Regia Feszt, a 2014-ben újjáélesztett fehérvári jazzfesztivál főszervezője is.

 

Mits Gergely a díjátadón a következőket mondta: "Szerintem az élet lényege, hogy legyenek céljaink és álljunk ki bizonyos ügyek mellett. Számomra az egyik legfontosabb ügy a könnyűzene, amit szolgálok. Ennek a díjnak azért örülök és azért vagyok rá végtelenül büszke, mert így a könnyűzene kapott egy újabb elismerést. A Príma Díj valójában nem rólam szól, hanem az ügyről, mely másoknak is fontos. Továbbra is teszem a dolgomat, ez a díj is része annak, hogy a jövőben is sikeres és kitartó legyek."

 

Ezúton is gratulálunk művészeti tanszékünk vezetőjének a rangos elismeréshez!

vissza
Kodolányi János Egyetem
Orosháza


Kodolányi János Egyetem
Budapesti Oktatási Központ


Kodolányi János Egyetem
Székesfehérvár