Kodolányi János Egyetem
INFORMÁCIÓ: +36 80 203 769, felveteli@kodolanyi.huAkadálymentes verzió
CONTACT: +36 22 543 377, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
contact: +36 22 543 342, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
Honlapunk július 24-én megújul!
Kodolányi János EgyetemKodolányi János Egyetem
Kodolányi János University of Applied Sciences
Kodolányi János University of Applied Sciences
Keresés
Egyetemről

"Határtalan" nemzetközi lehetőségek

A hazai felsőoktatási intézmények között széles körű, világraszóló partnerkapcsolatainknak köszönhetően kiemelkedő lehetőségeket kínálunk azon hallgatók számára, akik nemzetközi környezetben is kívánnak tapasztalatot szerezni. 


A Kodolányi János Egyetem diákjai Magyarországon is nemzetközi környezetben tanulhatnak, és a világ 30 országában lévő több mint 160 partnerségen keresztül hallgatóink résztanulmányokat folytathatnak vagy szakmai tanulmányutakon vehetnek részt.

 

"A Főiskola az országban egyedülálló módon széles nemzetközi kapcsolathálóval rendelkezik, növelve ez által az esélyt a kijutásra. Volt szerencsém az Erasmus IP program keretében egy londoni partnerénél eltölteni két hetet, valamint tanulmányi ösztöndíjjal Törökországban, Antalyaban egy szemesztert. A Kodolányi emberközelibb intézményként minden lehetőséget megad, hogy előrébb jussak az életben és a szakma területén."

(Kormányos Bence, turizmus-vendéglátás szak, 3. évfolyam)

 

Napjainkban a karrierépítéshez elengedhetetlen a nemzetközi környezetben szerzett tapasztalat. Ezt az elvet szem előtt tartva a Kodolányi János Főiskola kiemelt figyelmet fordít az Erasmus program adta lehetőségekre.

 

NEM ÁLLUNK NEMZETKÖZI TAPASZTALATSZERZÉSÉNEK ÚTJÁBA!

Az elmúlt évek kiutaztatási statisztikái alapján elmondható, hogy a beérkezett és a feltételeknek megfelelt ERASMUS pályázatok 100%-a pozitív elbírálásban részesült. Törekvéseinket a MOHA Ösztöndíjguide 2012 különszámának rangsora is igazolja: főiskolánk az előkelő 7. helyet foglalja el a vizsgált 49 intézmény között. A felmérés szerint a Kodolányi a főiskolák között a 2. legaktívabb intézmény a kiutazó magyar hallgatók számát tekintve.

 

Mit takar az ERASMUS+?

Az Erasmus+ program segítségével hallgatóink már az első tanév során pályázhatnak partnerintézményeink egyikébe. A programnak köszönhetően diákjaink megismerhetik egy idegen ország kultúráját, tökéletesíthetik nyelvtudásukat és - nem utolsósorban - életre szóló barátságokat, kapcsolatokat köthetnek. A legtöbb magyarországi főiskolától és egyetemtől eltérően az ösztöndíjak mellett főiskolánk saját költségvetéséből is támogatja a kodolányisok külföldi tanulmányait. Lehetőség van arra is, hogy hallgatóink szakmai gyakorlatukat külföldön tölthessék el, így szerezve megfizethetetlen tapasztalatokat a karrierépítéshez.

 

 

Az Erasmus+ program a hallgatók számára 30 európai uniós ország több mint 100 felsőoktatási intézményébe kínál áthallgatási lehetőséget, a legnépszerűbb célállomások között találjuk az Egyesült Királyságot, Írországot, Franciaországot, Olaszországot, Spanyolországot, Portugáliát, Svédországot, Norvégiát, Németországot, Finnországot és Törökországot. Az Erasmus+ program keretében a kiutazó hallgatók támogatásban részesülnek, amely a felmerülő többletköltségek (lakhatás, étkezés) részleges fedezésére szolgál, így szinte tényleg csak a karrierépítésre kell koncentrálni.

Évenként több mint 100 hallgató részesül hasonló élményekben.

Bővebb információ az Erasmusról

Erasmus partnerintézmények

 

"Egy félévet töltöttem Stavangerben, Norvégiában az Erasmus program keretében. Megismertem egy idegen ország kultúráját, az ott élő embereket, a nyelvtudás tökéletesítésének lehetőségéről nem is beszélve! Erre a tapasztalatra nem lehet szert tenni egy két hetes üdülés során. Rengeteg barátot szereztem, és sok mindent más szemszögből nézek. Nyitott lettem az új dolgokra. Nem hiszem, hogy lesz még egy ilyen kivételes lehetőség az életemben. Így visszatekintve mondhatom, a pályázat beadása volt eddigi legjobb döntésem."

(Cselőtei Attila, idegenforgalmi és szálloda szak, 2010-ben végzett hallgató)

 

 

 

Nemzetközi környezet itthon

Az Erasmus+ program keretein belül nemcsak kodolányis diákok utaznak külföldre, hanem cserediákokat is fogadunk. A hozzánk érkező külföldi hallgatók, oktatók és a kodolányisok a Nemzetközi Napok alkalmával közös rendezvényeken, kirándulásokon, kultúrprogramokon vehetnek részt. Minden évben megrendezésre kerül a Welcome Party, ahol idegen országokból érkezett vendégdiákjaink a hazájukról, iskolájukról készített prezentáció mellett otthonuk gasztronómiájába is bevezetik az érdeklődőket. A rendezvényeknek, az évente közel 200 külföldi hallgatóval megtartott közös óráknak és együtt töltött időnek köszönhetően szinte erőfeszítés nélkül csiszolódik a Kodolányin tanulók nyelvtudása.

A KJF Nemzetközi Szolgáltató Központ kiemelkedő munkáját számos nemzetközi és hazai elismerés fémjelzi. 2007-ben diákjaink és külföldi diákok közös projektmunkái közül kettő E-Quality - Európai Mobilitás Minőségi Díjat és Erasmus EuroMediadíjat kapott, illetve 2010-ben az Erasmus mobilitási tevékenységek kiemelkedően jó színvonalú megszervezéséért a Tempus Közalapítvány „Nemzetközi Együttműködés Kultúráért" című nívódíjban részesítette.

 


A Kodolányin tanuló külföldi hallgatók integrációját elősegítendő a főiskolán hallgatói mentorhálózat működik, melynek hatékonyságát  partnerintézményeink is elismerik, és a beérkező hallgatók számának növekedéséhez is nagymértékben hozzájárul.


Iskolánk 2010-ben csatlakozott az Erasmus Student Network (ESN) nemzetközi diákszervezethez. Diákjaink kulturális és szórakoztató programok szervezésével színesítik a külföldről érkező hallgatók életét, valamint tapasztalatok megosztásával segítik az Erasmus+ programra jelentkező diákokat. Az elmúlt időszak kirándulásai, Magyar Konyha stb. események nagy sikert arattak mind magyar, mind erasmusos hallgatóink körében. A nyelvtudás fejlesztése mellett kulturális, kommunikációs és rendezvényszervezési tapasztalatokkal is gazdagodnak a szervezethez csatlakozott diákjaink.


Élménybeszámoló a Vörösmarty Rádióban

Hrisztoforidisz Zsuzsi 2011 karácsonyakor látogatott haza Belgium legnagyobb diákvárosából, Gentből, és most is éppen habzsolja a külföldi életet az Erasmus program jóvoltából. Hallgassa meg a vele készült interjút!

 

 

 


Támogatónk:
Magyarország megújul Magyarország megújul
Kövesse az egyetemet a közösségi oldalakon is: