Kodolányi János Egyetem
INFORMÁCIÓ: +36 80 203 769, felveteli@kodolanyi.huAkadálymentes verzió
CONTACT: +36 22 543 377, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
contact: +36 22 543 342, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
Kodolányi János EgyetemKodolányi János Egyetem
Kodolányi János University of Applied Sciences
Kodolányi János University of Applied Sciences
Keresés
Egyetemről

Budapest

Képzési helyszín

Elérhetőségek:
e-mail cím:
cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Az egyetem 1997-ben nyitotta meg egy Andrássy úti épületben Budapesti Oktatási Központját, ahol eleinte csak levelező tagozatos hallgatók tanultak. A hallgatói létszám növekedésével egyre több épületben, több kerületben folyt oktatás, az épületek közötti nagy távolság azonban nehezítette a hallgatók mindennapjait. A probléma megoldására budapesti képzéseinket egy helyen, Angyalföldön, a Frangepán utcában koncentráltuk.

 

Kodolányi János Főiskola Budapesti Oktatási Központ

 

A négyemeletes épület tömegközlekedéssel remekül megközelíthető. Fogyatékossággal élő hallgatóink igényeit is figyelembe véve az épület akadálymentes, rászoruló hallgatóink saját elektronikus kártyát kapnak a lift kezeléséhez. Az épületben az első emeleten került kialakításra a Tanulmányi Kommunikációs Csoport ahol az egyablakos ügyintézésnek köszönhetően hallgatóink egy helyen intézhetik tanulmányi és adminisztrációs ügyeiket. A szintén földszinten lévő könyvtárban megtalálható az összes olyan szakirodalom, ami az órákra és a vizsgákhoz való felkészüléshez szükséges. A Diáktanácsadó és Karrier Iroda munkatársai adnak tanácsot hallgatóinknak önéletrajzírás, szakmai önismeret, pályaválasztás témakörökben. 

Budapesti kampuszunkat folyamatosan fejlesztjük annak érdekében, hogy minél színvonalasabb oktatási feltételeket tudjunk biztosítani, s hogy a hallgatói életnek is igényes környezetet teremtsünk. Ezért tágas könyvtár, újabb tantermek, valamint hallgatói klub is kialakításra került az elmúlt évek folyamán.

 

 

Budapesten induló képzéseink:


Felsőoktatási szakképzések:


Alapképzések:


Mesterképzések:

 

 

Városról


 

Budapest XIII. kerületének, az Angyalföld névnek eredete bizonytalan. A német tükörfodítás, Engelfeld már az 1830-as években kiadott térképeken is szerepel. Az eredetileg főleg munkások lakta, iparosodott terület 1930-ban a főváros VI. kerületéhez, 1950-ben pedig a XIII. kerülethez került. A lakáskörülmények nyomorúságosak voltak a 20. század első felében. A második világháború után több nyomortelep helyén épültek lakótelepek. A terület fejlődését az észak-déli metró Váci út alatt futó vonala is segítette, illetve segíti. A rendszerváltás óta a hagyományos ipari jelleg visszafejlődött, és az utolsó tíz év alatt a Duna-part luxuslakásokkal való beépítése is előrehaladt.

 

A kerületi önkormányzat a korábbi városrészek közül a korábbi Erdőtelkek, Felsőbikarét (Napföld), és Lőportárdűlő neveket nem újította fel, egykori területüket is Angyalföldhöz csatolta. Az Északi Pályaudvart a két háború között Horthy Miklós feleségéről, Magdolnáról nevezték el, így lett e terület Magdolnaváros. Később Angyalföldnek nevezték el.

(forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Angyalf%C3%B6ld)

Szállások


Ajánló

 

Gárdonyi Géza Kollégium


Budapest egyik legjobb közlekedése mellett lévő kollégiuma (Papp László Sportarénától gyalog 5 percre) a XIV. ker., Tábornok u. 22. alatt található.

 

 

 

Térkép


Bővebb információért kattintson a kék jelre!


Mutassa a Kodolányi János Főiskola - Budapest-et nagyobb térképen

Munkatársak


Támogatónk:
Magyarország megújul Magyarország megújul
Kövesse az egyetemet a közösségi oldalakon is: