Nemzetközi lehetőségek

A hazai felsőoktatási intézmények között kiemelkedően sikeres a Kodolányi János Egyetem nemzetközi programja.

Intézményünk a világ több, mint 30 országában, közel 150 partneregyetemmel áll kapcsolatban. Hallgatóink külföldi résztanulmányokat folytathatnak vagy szakmai gyakorlaton vehetnek részt az EU-ban de az EU-n kívül is. Az elmúlt években több, mint 300 hallgatónk kapott Erasmus+ mobilitási ösztöndíjat.

A nemzetközi környezet budapesti kampuszunkon is biztosított.

Félévente a világ különböző országaiból érkező hallgatóval együtt tanulnak azok a magyar diákok, akik a KJE angol nyelvű bachelor vagy master programjainak valamelyikére járnak. Angol nyelvű képzéseink a legmodernebb trendek és ismeretek bemutatása révén nemcsak a szakmai ismeretek és a nyelvtudás elmélyítésére nyújtanak lehetőséget, hanem olyan team- és projektmunkára is, ahol a különböző kultúrákból érkező fiatalok ismerhetik meg egymást és dolgozhatnak együtt.

Segítjük a nemzetközi tapasztalatszerzést!

Napjainkban a karrierépítéshez elengedhetetlen a nemzetközi környezetben szerzett tapasztalat. Ezt az elvet szem előtt tartva a Kodolányi János Egyetem kiemelt figyelmet fordít az Erasmus+ program adta lehetőségekre. Hallgatóinknak a képzési időszak alatt és után is biztosítunk lehetőséget külföldi tanulmányok folytatására, szakmai gyakorlat teljesítésére, valamint rövid távú szakmai tanulmányutak megvalósítására.

Elmúlt évek kiutaztatási statisztikái alapján, a beérkezett és a feltételeknek megfelelt ERASMUS+ pályázatok 100%-a pozitív elbírálásban részesült.

Mi is az az Erasmus+ program?

Az Erasmus+ az Európai Unió oktatást, képzést, ifjúságügyet és sportot támogató programja. A programnak köszönhetően hallgatóink megismerhetik egy programbéli ország kultúráját, tökéletesíthetik nyelvtudásukat és – nem utolsó sorban – életre szóló barátságokat, kapcsolatokat köthetnek. Lehetőség van arra is, hogy hallgatóink szakmai gyakorlatukat külföldön tölthessék el, így szerezve megfizethetetlen tapasztalatokat a karrierépítéshez.

Az Erasmus+ programunk a hallgatók számára 25 európai uniós ország több mint 100 felsőoktatási intézményébe kínál áthallgatási lehetőséget, a legnépszerűbb célállomások között találjuk az Franciaországot, Olaszországot, Spanyolországot, Portugáliát, Belgiumot, Hollandiát, Németországot, Finnországot és Törökországot. Az Erasmus+ program keretében a kiutazó hallgatók támogatásban részesülnek, amely a felmerülő többletköltségek (lakhatás, étkezés) részleges fedezésére szolgál, így szinte tényleg csak a karrierépítésre kell koncentrálni.

Az Erasmus+ program keretein belül nem csak kodolányis hallgatók utaznak külföldre, hanem cserehallgatókat is fogadunk. A hozzánk érkező külföldi hallgatók, oktatók és a kodolányisok a Nemzetközi Hét alkalmával közös rendezvényeken, kirándulásokon, kulturális programokon vehetnek részt.

Az Erasmus+ státusz megillet minden hallgatót, aki megfelel az Erasmus+ program által támasztott feltételeknek, és akit intézménye kiválaszt arra, hogy egy külföldi partnerintézményben Erasmus tanulmányokat folytasson. Az ERASMUS+ programról részletesen itt  olvasható.

Jelentkezési határidők tanulmányi mobilitásra:

A jelentkezési határidő a kiválasztott intézmény jelentkezési határidejének figyelembevételével módosúlhat.

Szakmai gyakorlatra a jelentkezés folyamatos.

Pályázati felhívás az Erasmus+ hallgatói tanulmányi és szakmai gyakorlati mobilitási programban való részvételre, valamint a kapcsolódó részletes információ, űrlapok, választható intézmények és gyakorlati helyek listája elérhetők a Tanulmányi kommunikációs Csoport oldalán az Erasmus+ menüpont alatt.

A tanulmányi és szakmai gyakorlati célú mobilitásokra vonatkozó alapelvek, hasznos információk megismerhetők a Tempus közalapítvány oldalán.

Személyes tájékoztatást a Nemzetközi Kapcsolati Központ  (Budapest Fr. 005-ös iroda) munkatársai tudnak nyújtani előzetes időpont egyeztetést követően.

További kérdések esetén forduljon bizalommal az erasmus@kodolanyi.hu email-címen.

Founded by the EU


Frissítve: 2023. 10. 17. 10:05

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2024. 05. 16. 13:17
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv