KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le, vagy rendeld meg a KJE aktuális felvételi kiadványát ingyen!

On-line megrendelem PDF-ben letöltöm

Nemzetközi lehetőségek

A hazai felsőoktatási intézmények között kiemelkedően sikeres a Kodolányi János Egyetem nemzetközi programja.

Az elmúlt években több mint 300 hallgatónk folytatott EU-s ösztöndíjjal külföldi tanulmányokat vagy vett részt szakmai gyakorlaton, ugyanakkor a nemzetközi környezet budapesti kampuszunkban is biztosított.

Félévente a világ különböző országaiból érkező hallgatóval együtt tanul az a magyar diák, aki a KJE angol nyelvű bachelor vagy master programjainak valamelyikére jár. Angol nyelvű képzéseink a legmodernebb trendek és ismeretek bemutatása révén nemcsak a szakai ismeretek és a nyelvtudás elmélyítésére nyújtanak lehetőséget, hanem olyan team- és projektmunkára is, ahol a különböző kultúrákból érkező fiatalok ismerik meg egymást és dolgoznak együtt.

Segítjük a nemzetközi tapasztalatszerzést!

A Kodolányi János Egyetem diákjai a világ 33 országában lévő több mint 170 partnerségen keresztül résztanulmányokat folytathatnak vagy szakmai tanulmányutakon vehetnek részt.

Napjainkban a karrierépítéshez elengedhetetlen a nemzetközi környezetben szerzett tapasztalat. Ezt az elvet szem előtt tartva a Kodolányi János Egyetem kiemelt figyelmet fordít az Erasmus+ program adta lehetőségekre.

Elmúlt évek kiutaztatási statisztikái alapján, a beérkezett és a feltételeknek megfelelt ERASMUS+ pályázatok 100%-a pozitív elbírálásban részesült. Felmérések szerint a Kodolányi az egyetemek között a 2. legaktívabb intézmény a kiutazó magyar hallgatók számát tekintve.

Mi is az az Erasmus+?

Az Erasmus+ program segítségével hallgatóink már az első tanév során pályázhatnak partnerintézményeink egyikébe. A programnak köszönhetően diákjaink megismerhetik egy idegen ország kultúráját, tökéletesíthetik nyelvtudásukat és - nem utolsó sorban - életre szóló barátságokat, kapcsolatokat köthetnek. A legtöbb magyarországi főiskolától és egyetemtől eltérően az ösztöndíjak mellett egyetemünk saját költségvetéséből is támogatja a kodolányisok külföldi tanulmányait. Lehetőség van arra is, hogy hallgatóink szakmai gyakorlatukat külföldön tölthessék el, így szerezve megfizethetetlen tapasztalatokat a karrierépítéshez.

Az Erasmus+ programunk a hallgatók számára 25 európai uniós ország több mint 100 felsőoktatási intézményébe kínál áthallgatási lehetőséget, a legnépszerűbb célállomások között találjuk az Franciaországot, Olaszországot, Spanyolországot, Portugáliát, Svédországot, Norvégiát, Németországot, Finnországot és Törökországot. Az Erasmus+ program keretében a kiutazó hallgatók támogatásban részesülnek, amely a felmerülő többletköltségek (lakhatás, étkezés) részleges fedezésére szolgál, így szinte tényleg csak a karrierépítésre kell koncentrálni.

Az Erasmus+ program keretein belül nem csak kodolányis diákok utaznak külföldre, hanem cserediákokat is fogadunk. A hozzánk érkező külföldi hallgatók, oktatók és a kodolányisok a Nemzetközi Napok alkalmával közös rendezvényeken, kirándulásokon, kultúrprogramokon vehetnek részt. Minden évben megrendezésre kerül a Welcome Party, ahol idegen országokból érkezett vendégdiákjaink a hazájukról, iskolájukról készített prezentáció mellett otthonuk gasztronómiájába is bevezetik az érdeklődőket. A rendezvényeknek, a közel 220 külföldi hallgatóval megtartott közös óráknak és együtt töltött időnek köszönhetően szinte erőfeszítés nélkül csiszolódik a Kodolányin tanulók nyelvtudása.

A KJE Nemzetközi Szolgáltatási és Fejlesztési Központ kiemelkedő munkáját számos nemzetközi és hazai elismerés fémjelzi. 2007-ben diákjaink és külföldi diákok közös projektmunkái közül kettő E-Quality - Európai Mobilitás Minőségi Díjat és Erasmus Euro Media díjat kapott, illetve 2010-ben az Erasmus mobilitási tevékenységek kiemelkedően jó színvonalú megszervezéséért a Tempus Közalapítvány „Nemzetközi Együttműködés Kultúráért" című nívódíjban részesítette.

A Kodolányin tanuló külföldi hallgatók integrációját elősegítendő, az egyetemünk hallgatói mentorhálózat működik, melynek hatékonyságát partnerintézményeink is elismerik, és a beérkező hallgatók számának növekedéséhez is nagymértékben hozzájárul.

Intézményünk 2010-ben csatlakozott az Erasmus Student Network (ESN) nemzetközi diákszervezethez. Diákjaink kulturális és szórakoztató programok szervezésével színesítik a külföldről érkező hallgatók életét, valamint tapasztalatok megosztásával segítik az Erasmus programra jelentkező diákokat. Az elmúlt időszak kirándulásai, Magyar Konyha, stb. események nagy sikert arattak mind magyar, mind Erasmusos hallgatóink körében. A nyelvtudás fejlesztése mellett kulturális, kommunikációs és rendezvényszervezési tapasztalatokkal is gazdagodnak a szervezethez csatlakozott diákjaink.

Az Erasmus+ státusz megillet minden hallgatót, aki megfelel az Erasmus+ program által támasztott feltételeknek, és akit intézménye kiválaszt arra, hogy egy külföldi partnerintézményben Erasmus tanulmányokat folytasson. Az ERASMUS+ programról részletesen itt olvasható.

 

Részletes információ, pályázati felhívások elérhetők a Tanulmányi Kommunikációs Csoport oldalán az Erasmus+ fül alatt és a Nemzetközi Szolgáltatási és Fejlesztési Központban.


Helyszínek

Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
Budapesti Oktatási Központ
1139 Budapest,
Frangepán u. 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
felveteli@kodolanyi.hu
+36 22 543 324
+36 80 203 769
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv
Főtámogatónk: