Nemzetközi lehetőségek

A hazai felsőoktatási intézmények között kiemelkedően sikeres a Kodolányi János Egyetem nemzetközi programja.

Az elmúlt években több mint 300 hallgatónk folytatott EU-s ösztöndíjjal külföldi tanulmányokat vagy vett részt szakmai gyakorlaton, ugyanakkor a nemzetközi környezet budapesti kampuszunkban is biztosított.

Félévente a világ különböző országaiból érkező hallgatóval együtt tanul az a magyar diák, aki a KJE angol nyelvű bachelor vagy master programjainak valamelyikére jár. Angol nyelvű képzéseink a legmodernebb trendek és ismeretek bemutatása révén nemcsak a szakmai ismeretek és a nyelvtudás elmélyítésére nyújtanak lehetőséget, hanem olyan team- és projektmunkára is, ahol a különböző kultúrákból érkező fiatalok ismerik meg egymást és dolgoznak együtt.

Segítjük a nemzetközi tapasztalatszerzést!

A Kodolányi János Egyetem hallgatói Európa szerte résztanulmányokat folytathatnak vagy szakmai tanulmányutakon vehetnek részt.

Napjainkban a karrierépítéshez elengedhetetlen a nemzetközi környezetben szerzett tapasztalat. Ezt az elvet szem előtt tartva a Kodolányi János Egyetem kiemelt figyelmet fordít az Erasmus+ program adta lehetőségekre.

Elmúlt évek kiutaztatási statisztikái alapján, a beérkezett és a feltételeknek megfelelt ERASMUS+ pályázatok 100%-a pozitív elbírálásban részesült.

Mi is az az Erasmus+ program?

Az Erasmus+ az Európai Unió oktatást, képzést, ifjúságügyet és sportot támogató programja. A programnak köszönhetően hallgatóink megismerhetik egy programbéli ország kultúráját, tökéletesíthetik nyelvtudásukat és – nem utolsó sorban – életre szóló barátságokat, kapcsolatokat köthetnek. Lehetőség van arra is, hogy hallgatóink szakmai gyakorlatukat külföldön tölthessék el, így szerezve megfizethetetlen tapasztalatokat a karrierépítéshez.

Az Erasmus+ programunk a hallgatók számára 25 európai uniós ország több mint 100 felsőoktatási intézményébe kínál áthallgatási lehetőséget, a legnépszerűbb célállomások között találjuk az Franciaországot, Olaszországot, Spanyolországot, Portugáliát, Belgiumot, Hollandiát, Németországot, Finnországot és Törökországot. Az Erasmus+ program keretében a kiutazó hallgatók támogatásban részesülnek, amely a felmerülő többletköltségek (lakhatás, étkezés) részleges fedezésére szolgál, így szinte tényleg csak a karrierépítésre kell koncentrálni.

Az Erasmus+ program keretein belül nem csak kodolányis hallgatók utaznak külföldre, hanem cserehallgatókat is fogadunk. A hozzánk érkező külföldi hallgatók, oktatók és a kodolányisok a Nemzetközi Hét alkalmával közös rendezvényeken, kirándulásokon, kultúrprogramokon vehetnek részt.

Az Erasmus+ státusz megillet minden hallgatót, aki megfelel az Erasmus+ program által támasztott feltételeknek, és akit intézménye kiválaszt arra, hogy egy külföldi partnerintézményben Erasmus tanulmányokat folytasson. Az ERASMUS+ programról részletesen itt  olvasható.

 

Pályázati felhívás a 2020/2021 tanévre Erasmus+ hallgatói mobilitási programban való részvételre.

 

Tanulmányi mobilitási tudnivalók

Tanulmányi mobilitást pályázat útján lehet nyerni.

Pályázathoz szükséges iratok:

Ajánlott kiutazási félévek tanulmányi mobilitás esetén

Választható felsőoktatási intézmények listája

Ösztöndíj mértéke tanulmányi mobilitás esetén

Felhívjuk a pályázó hallgatók figyelmét, hogy az ösztöndíj nem feltétlenül fedezi a kint-tartózkodás során felmerülő összes költséget, azt esetleg más forrásokból kiegészíteni szükséges.

A Nemzetközi Fejlesztési és Képzési Központ e-mailben értesíti a hallgatókat a pályázat elbírálásáról.

További információ a Tempus közalapítvány oldalán

 

Szakmai gyakorlati mobilitás tudnivalók

A szakmai gyakorlati mobilitást pályázás útján lehet elnyerni.

A pályázáshoz szükséges iratok:

A szakmai gyakorlati mobilitás alapszabályai

Ösztöndíj mértéke szakmai gyakorlati mobilitás esetén
Felhívjuk a pályázó hallgatók figyelmét, hogy az ösztöndíj nem feltétlenül fedezi a kint-tartózkodás során felmerülő összes költséget, azt esetleg más forrásokból kiegészíteni szükséges.

További információ a Tempus Közalapítvány oldalán

Részletes információ a tanulmányi mobilitásról és szakmai gyakorlati mobilitásról személyesen a Nemzetközi Fejlesztési és Képzési Központban (Budapest Fr. 007-es iroda).


KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le, vagy rendeld meg a KJE aktuális felvételi kiadványát ingyen!

On-line megrendelem PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
Budapesti Oktatási Központ
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
info@kodolanyi.hu
+36 22 543 400
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv