Kodolányi János Főiskola
INFORMÁCIÓ: +36 80 203 769, felveteli@kodolanyi.huAkadálymentes verzió
CONTACT: +36 22 543 377, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
contact: +36 22 543 342, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
Kodolányi János FőiskolaKodolányi János Főiskola
Kodolányi János University of Applied Sciences
Kodolányi János University of Applied Sciences
Keresés

[2012. 09. 05. ]

Vadat, halat s mi jó falat… Vadgasztronómiai fesztiválon remekeltek séfjeink

A Kodolányi János Főiskola Turizmus Tanszékének adjunktusa, Meszes István volt a vezetője a VI. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál keretén belül megszervezett Vadételek Asztala Főzőverseny négytagú zsűrijének. A 2012. szeptember 1-én, Soponyán megrendezésre került nívós versenyen 67 csapat képviselte és éltette a vadgasztronómia hagyományait, nem egy ételremekkel „nehezítve” a zsűri munkáját.

Libamájas fácánpraliné kékáfonya ízzel, vadnyúl rolád vörösboros szedres bíborkörtével, szarvaspástétom, apróvad terrine, tárkonyos muflon, vadpulykamell konyakos libamáj parféval, őzgerincfilé sous vide kakukkfüves elixírrel, dámszarvas gulyás és mini csomboros vadhússal töltött káposzta - csak néhány azokból az ételekből, amelyek a fesztiválon asztalra kerültek a Kodolányi János Főiskola gasztroteamjének jóvoltából.


A meghívásos rendezvény szakmai programjának összeállításában részt vett Meszes István, aki egyúttal az azt követő állófogadás és ételbemutató előkészítését és irányítását is végezte, a mintegy 50 fős szakmai közönség teljes megelégedésére. A különleges rendezvény lebonyolításában főiskolánk korábbi és jelenlegi hallgatói működtek közre, köztük nem egy előkelő szakácsolimpiai és világbajnoki cím birtokosaként.


« vissza
Magyarország megújul Magyarország megújul
Kövesse a főiskolát a közösségi oldalakon is: