KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le, vagy rendeld meg a KJE aktuális felvételi kiadványát ingyen!

On-line megrendelem PDF-ben letöltöm
2010. 06. 24.

A magyar oktatási rendszerrel ismerkedtek a KJF svájci vendégei

A Kodolányi János Főiskola és a svájci Fachhochschule Nordwestschweiz több mint 10 éve tartó együttműködésének keretében 17 svájci pedagógus továbbképzésen vett részt a KJF-en június közepén.

A csoport a közel egyhetes látogatás során Székesfehérváron a magyar oktatási rendszerrel ismerkedett, bemutató órákon vettek részt a Kodolányi János Főiskolán, a Kodály Zoltán Általános Iskolában énekórát tekintettek meg és látogatást tettek az Ybl Miklós lakótelepi óvodában is. A program részét képezte még egy velencei tavi erdei iskola valamint a budapesti Kodály Iskola meglátogatása. A Kodolányi János Főiskola részéről a programot a Német Nyelv és Irodalom Tanszék és a Pedagógiai Intézet állította össze.


Werner Christen a Fachhochschule Nordwestschweiz professzora elégedetten számolt be látogatásukról: "Tartalmas, minden részletében sikeres, kiválóan megszervezett hetet töltöttünk Magyarországon. Az iskolalátogatások, a kirándulások során nagyszerű élményekben volt részünk, amelyeket mindannyian megőrzünk emlékeinkben. A csoport minden tagjának nagyon tetszett az utazás, sok hasznos tapasztalattal gazdagodtunk."

A Kodolányi János Főiskola a világ 22 országának 43 intézményével ápol kétoldalú kapcsolatokat, köztük a svájci Fachhochschule Nordwestschweiz 3 tagintézetével, így a Fachhochschule Basel-el, a UUDidaktikum Aarau-val és a Fachhochschule Aargau-val. A kooperációk keretében a svájci partnerek lehetővé teszi, hogy a Kodolányi Főiskola német, pedagógia, pszichológia szakos oktatói évente kéthetes továbbképzéseken vegyenek részt. A Kodolányi János Főiskola tudatos külkapcsolat építő politikájának köszönhetően évről évre növekszik a diák- és oktatócserét biztosító partner intézmények száma.


« vissza

Helyszínek

Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
Budapesti Oktatási Központ
1139 Budapest,
Frangepán u. 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
felveteli@kodolanyi.hu
+36 22 543 324
+36 80 203 769
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv
Főtámogatónk: