2010. 06. 10.

Továbbra is népszerű a turizmusos hallgatók szakdolgozati workshopja

A hallgatók kutatási tevékenységének ösztönzése érdekében a Turizmus Tanszék 2006 óta minden évben szakdolgozati versenyt szervez a végzős turizmus szakos hallgatók számára. A sorrendben hatodik megmérettetésre 2010. június 7-én, a Kodolányi János Főiskola Budapesti Regionális Oktatási Központjában került sor.

Az eredményes szakdolgozat-védéshez és záróvizsgához segítette hozzá a hallgatókat a Kodolányi János Főiskola Turizmus szakos hallgatóknak meghirdetett szakdolgozati workshopja. A nappali és levelező tagozatos, szakdolgozatot benyújtó hallgatók számára meghirdetett workshopot a főiskola Turizmus Tanszéke 2006-ban azzal a szándékkal hozta létre, hogy megmérettetési lehetőséget biztosítson a példamutató szakdolgozatot készített hallgatóknak. A verseny kiváló alkalmat teremtett a záróvizsgára és a szakdolgozat PowerPoint bemutatóval történő védésére való felkészülésben is.

"A feldolgozott témák sokszínűsége és a prezentációk magas színvonala jól illusztrálja a Kodolányi Főiskola Turizmus Tanszékén folyó kutatómunkát és kiválóan tükrözte a turizmus sokrétűségét. Erre kiváló példa, hogy a hat döntős dolgozatból három a szexturizmusról szólt, de nagyon jó volt látni, hogy a három hallgató három teljesen különböző módon dolgozta fel ugyanazt a témát" - mondta el Dr. Rátz Tamara, a Kodolányi János Főiskola Turizmus Tanszékének vezetője.

Az elhangzott előadásokat hattagú szakmai zsűri értékelte. A zsűri elnöke Termes Nóra, az IBUSZ hálózati és marketingigazgatója volt, tagjai pedig a KJF Turizmus Tanszékének oktatói: Kátay Ákos, Dr. Irimiás Anna, Dr. Füreder Balázs, Meszes István és Kiss Róbert. A szakdolgozatok versenyébe benevezett hallgatók közülük hatan mutatták be dolgozatukat a döntőben, ahol a szóbeli, prezentációval színesített előadásokat követően született meg a végeredmény:

  • 1. helyezett: Nyizsnyik Zsuzsanna: Szexturizmus hazai és nemzetközi szinten (témavezető: Szűcs László)
  • 2. helyezett: Hajdu Antónia Júlia: Gasztronómiai témájú regények és filmek motivációs hatásai (témavezető: Kökény István)
  • 3. helyezett: Villám Krisztina: A mosoly mint turisztikai vonzerő. Fogadókészség és vendégszeretet szerepe a turizmusban (témavezető: Dr. Michalkó Gábor)

A versenyen megosztott 4. helyezésben részesültek a következő hallgatók:

  • Tóth Adrienn: Az egészséges életmód térnyerésével, "trenddé" válásával hogyan változnak a turisztikai szolgáltatókkal szemben támasztott igények és elvárások? (témavezető: Dr. Rátz Tamara)
  • Rónyai Márta: Sex on the Beach, avagy női "románcturizmus" a Karibi térségben (témavezető: Kökény István)
  • Dobozi Dorina: Szexturizmus a világ turizmusában (témavezető: Dr. Hinek Mátyás)

A verseny keretében a zsűri kiválasztotta azokat a dolgozatokat is, amelyek benevezésre kerülnek a Magyar Turizmus Zrt. által évente kiírt turisztikai szakdolgozat pályázatra.


« vissza

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2024. 06. 14. 10:59
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv