2010. 06. 04.

Ünnepi könyvhét - programok a Kodolányi János Főiskolán

A Kodolányi János Főiskola könyvtára könyvbemutatókkal és közönségtalálkozókkal csatlakozott a 81. Ünnepi Könyhét székesfehérvári programjaihoz. Virágh Ildikó, a Kodolányi János Főiskola tanára, a Vörösmarty Rádió főszerkesztője sikeres kodolányisokat megszólaltató interjúkötetének közönségtalálkozójára június 2-án került sor. Bakonyi István, a KJF tanára Pozsgay Imre egyetemi tanár, politikus és Virágh Ildikó a Vörösmarty Rádió főszerkesztőjének társaságában mutatja be "Mesterek és tanítványok 2." című interjúkötetét 2010. június 8-án 16 órakor a főiskola könyvtárában.

A Kodolányi János Főiskolán hagyomány a végzett hallgatók pályakövetése. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy Virágh Ildikó - aki maga is a főiskola oktatója -, megkeressen néhány volt kodolányist a sikeresebbek közül. A most megjelent kiadvány már a második ebben a sorozatban, hiszen tavaly szintén februárban jelent meg a szerző tollából egy hasonló interjúkötet. Ildikó könyvének mind a 18 beszélgetőpartnere a Kodolányi János Főiskolán végzett, majd nagyon gyorsan a hazai közélet fontos pozícióiban helyezkedett el: van közöttük országosan ismert műsorvezető (Gombos Edina), sikeres zenész (Bebe, azaz Abebe Dániel), és a hazai gazdasági, politikai élet számos meghatározó személyisége.

A június 2-i bemutatóra az Ünnepi Könyvhét jegyében került sor, ahol Virágh Ildikó év elején megjelent könyvét Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője mutatta be. A találkozón a Sikeres kodolányisokat Bácskai Gergely, Benkő Andrea és Kocsis Noémi képviselte. Elekes András a kötet méltatása során elmondta, egy felsőoktatási intézmény igazi értékét az itt végzett hallgatók életútja adja.

Hasonló irányvonalat képvisel Bakonyi István, a Kodolányi János Főiskola Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszékének oktatója Mesterek és tanítványok 2. című kötetében, aki legendás tanárokat és diákokat szólaltat meg. A könyvben a főiskola meghatározó személyiségeivel, valamint az itt végzett és ma már fontos médiaszemélyiségnek számító szakemberekkel készített interjúk szerepelnek. A szerző miniportrét rajzol beszélgető partnereiről, és bemutatja a Kodolányihoz fűződő kapcsolatukat is.

A most megjelenő második kötetben olyan, a Kodolányihoz köthető nevekkel találkozhatunk, mint Pozsgay Imre, Wisinger István, Demeter Zsófia, Balajthy Ferenc, Szele Bálint, Kovács László, Román Károly, Máthé Vivien és Csordás Csilla.

Míg az interjúknál határt szab a terjedelem, addig ezeket a könyvsorozatokat nem lehet befejezni, hiszen az ország tele van vezető pozíciókat betöltő volt kodolányisokkal, akik érdemesek arra, hogy újabb és újabb kötetek főszereplői legyenek. A most megjelent kiadványok tehát újabb visszaigazolásai a Kodolányi János Főiskolán folyó magas színvonalú oktatói és kutatói munkának.


« vissza

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2024. 06. 11. 10:13
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv