2010. 04. 27.

Virtuális találkozó a KJF és a belfasti BMC között

A Kodolányi János Főiskola és a Belfast Metropolitan College között létrejött együttműködésnek köszönhetően a székesfehérvári főiskola és az észak-ír oktatási intézmény hallgatói rendszeres kapcsolatot tartanak egymással.

Ez egyrészt szakmai gyakorlati lehetőség a kommunikáció- és médiatudomány szakos kodolányisok számára, másrészt nem lebecsülhető az angol nyelvtudás fejlesztése szempontjából. Fontos állomása az együttműködésnek, hogy Csík Réka, végzős kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgató, a Vörösmarty Rádió gyakornoka három hónapos belfasti tanulmányúton vett részt a tanév első szemeszterében, s a következő tanév szeptemberétől újabb hallgatót fogadnak az írek. Ezen kívül rövidebb időtartamú látogatásra is fogadnak diákcsoportot a jövőben.

A Kodolányi János Főiskola is rendszeresen fogad észak-ír diákokat, ám az áprilisra tervezett egyhetes tanulmányút az izlandi vulkánkitörés következtében elrendelt légtérzárak miatt meghiúsult. Ennek pótlására a két intézmény tanárai és diákjai április 23-án virtuális találkozót szerveztek.

A videokonferencia szakmai programmal kezdődött, amelynek részeként a kodolányis hallgatók megtekintették a belfasti médiaszakos hallgatók vizsgafilmjeit, amit szakmai értékelést követett, majd kölcsönösen beszámoltak egymásnak tanulmányaikról, eredményeikről. A két intézmény a jövőben számos közös programot tervez, többek között közös online rádiót, illetve online újságot szeretnének elindítani.


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le, vagy rendeld meg a KJE aktuális felvételi kiadványát ingyen!

On-line megrendelem PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
info@kodolanyi.hu
+36 22 543 400
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv