2010. 01. 19.

KJF - mindig a legjobbak között

Kodolányi János Főiskola a felsőoktatási listák tükrében: A HVG Diploma 2009 kiadványában a legjobb alapítványi illetve magánintézmény lett a Kodolányi János Főiskola. A 167 kart tartalmazó abszolút listán 63. a KJF, az állami támogatású képzésen a hallgatók kiválósága alapján 50., az oktatók kiválósága alapján a 81.

 • Az összesített hallgatói rangsorban (50. hely) a középiskolai minőség alapján 73., az első helyes jelentkezések alapján 7., az első helyes jelentkezőkből bejutottak alapján 10., első helyes jelentkezők közül felvettek pontátlaga tekintetében 70., az első helyes jelentkezők közül nyelvvizsgával felvettek alapján a 84.
 • Az összesített oktatói rangsorban (81. hely) a KJF 111. az egy minősített oktatóra jutó hallgatók számát tekintve, 46. a PHD/DLA fokozatúak számát tekintve, 89. a kandidátusi fokozatúak számát tekintve, 88. az MTA doktorok számát tekintve.
 • A bölcsészképzések között az egyetemi karokat is tartalmazó rangsorban 16. helyen áll, 20. az oktatók kiválóságát tekintve, 14. a hallgatók kiválóságát tekintve államilag finanszírozott nappali képzésen.
 • Gazdasági képzésen a legjobb főiskola a Kodolányi, a 43 kart tartalmazó listán a 9., és csak egyetemi karok előzik meg. Oktatók kiválóságát tekintve 15., hallgatók kiválóságát tekintve államilag támogatott nappali képzésen 14. Viszont csak 32. a Kodolányi János Főiskola a munkáltatók besorolása alapján elkészült piaci rangsorban.
  • Gazdálkodási és menedzsment szak 5. hely, a legjobb főiskola (31-ből)
  • Turizmus-vendéglátás szak 3. hely, a legjobb főiskola (16-ből)
 • Művészeti képzés területén nagyon jól teljesített a KJF. Az összesített rangsorban a legjobb főiskola, 5. helyen szerepel, és csak egyetemi karok előzik meg. Az oktatók kiválósága alapján 6., de dobogós helyezést ért el mind a kandidátusi, mid az MTA-doktorok számát illetően (3. hely). A hallgatói kiválóságot rangsoroló listában is 6. a KJF, szintén a legjobb főiskola. Az első helyen jelentkezőkből felvettek pontátlagát és a nyelvvizsgával felvettek számát tekintve is 1. a KJF, 3. az első helyes jelentkezőkből bejutottak arányát tekintve.
 • Társadalomtudományi képzésen 23. a KJF az összesített képzési rangsorban, az oktatók kiválósága alapján 23., a hallgatók kiválósága alapján 22.. Az első helyes jelentkezők számát tekintve 4. az államilag támogatott nappali képzésen, 2. a költségtérítéses nappali képzésen.
  • Kommunikáció és médiatudomány szak 5. hely. (20-ból)
  • Nemzetközi tanulmányok szak nincs helyezés, mert nem volt elsőhelyes felvett.
  • Szociális munka szak 5. hely, legjobb főiskola (14-ből)

A Népszabadság Top Felsőoktatás felmérése szerint a 168 kart tartalmazó abszolút listán a 67. a Kodolányi János Főiskola. Az abszolút lista a normál eljárásban (azaz pótfelvételi nélkül) felvettek adatai alapján készült. A képzési területenként készült listáknál a felvételizők/jelentkezők adatait vették figyelembe:

 • Bölcsészettudományi képzési területen a 32-es kari listán 8. helyet foglalja el a KJF az összes jelentkező számának alapján, szintén ezt a helyet érte el az első helyes jelentkezések alapján, és az intézménybe legalább középfokú A típusú nyelvvizsgával jelentkezők száma alapján.
 • A 40 kart tartalmazó gazdaság-tudományi képzési terület listáján érte el az egyik nagy sikert a KJF. A minősített oktatók számát tekintve." A korábban felvettek pontátlaga és az első helyes jelentkezések versenyében erényeit már megcsillogtató Kodolányi János Főiskola a 2. hellyel erősítette hírnevét (72 fő), miközben a Szent István Egyetemé lett a bronzérem (71 fő)". Első a Corvinus. Az intézménybe jelentkezők száma alapján 5. a KJF, az első helyes jelentkezéseket és az A típusú nyelvvizsgával rendelkező jelentkezéseket nézve 6. a rangsorban.
 • A művészeti képzési terület 15-ös listájához a lista szerkesztői egybe vették a művészeti és művészetközvetítési területeket. A minősített oktatók számát tekintve 2. a KJF a Liszt Ferenc zeneművészeti Egyetem mögött. Az intézménybe jelentkezők pontátlaga alapján a 7. a KJF.
 • Pedagógiai képzési területen 36 kar versengett, ebben a kategóriában egyetlen szempont szerint sem került a KJF az első tízbe.
 • Társadalomtudományi képzési területen 49 kar szerepelt. Az intézménybe jelentkezők száma alapján a KJF a 4., szintén 4. az első helyes jelentkezések alapján és 7. a legalább középfokú A típusú nyelvvizsgával rendelkező jelentkezők listáján 7.


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 22 543 400
Frissítve: 2022. 05. 23. 15:28
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv