Kodolányi János Egyetem
INFORMÁCIÓ: +36 80 203 769, felveteli@kodolanyi.huAkadálymentes verzió
CONTACT: +36 22 543 377, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
contact: +36 22 543 342, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
Honlapunk július 24-én megújul!
Kodolányi János EgyetemKodolányi János Egyetem
Kodolányi János University of Applied Sciences
Kodolányi János University of Applied Sciences
Keresés

[2009. 11. 09. ]

Oktatónk nyerte a Jazzy Dalverseny fődíját

Újabb rangos elismerést kapott a Kodolányi János Főiskola egyik tanára. A III. Jazzy Dalverseny győztese ugyanis a Peet Project nevű formáció lett, melynek egyik tagja Mits Márton, a KJF Művészeti Tanszékének tanára.

A dalversenyen olyan ismert muzsikusok is indultak, mint Éliás Gyula Jr, Bársony Bálint vagy éppen Kozma Orsi. A neves szakemberekből álló öttagú zsűri azonban a kéttagú székesfehérvári Peet Project formációnak ítélte oda a fődíjat, Be Free című instrumentális daláért.

Mits Mártont, a KJF tanárát, a formáció egyik tagját a a jazzrajongók már jól ismerik. Játszott a Quimby zenekarban, a Pannonia Allstars Ska Orchestrában, szaxofonozott az Unisexben, de Mits Jazz Band néven saját zenekart is alapított: hamarosan megjelenik az együttes lemeze is.

A Peet Project másik tagja Ferencz Péter, aki négyéves korától 14 éven át klasszikus hegedűt tanult, komolyzenével foglalkozott, majd a könnyűzenére, kortárs jazzre váltott.

A III. Jazzy Dalversenyen aratott győzelem egy lemez elkészítésének lehetőségét jelenti a Peet Project számára Magyarország egyik legjobb stúdiójában.


« vissza
Támogatónk:
Magyarország megújul Magyarország megújul
Kövesse az egyetemet a közösségi oldalakon is: