2009. 10. 26.

Bővülő nemzetközi kapcsolatok a Kodolányi János Főiskolán

Nemzetközi kétoldalú megállapodást írt alá 2009. október 9-én a Kodolányi János Főiskola Észak-Írország fővárosában, Belfastban. A Belfast Metropolitan College (BMC) a legújabb európai felsőoktatási intézmény, amellyel a KJF kommunikáció-médiatudomány, turizmus-vendéglátás, szociális munka, angol nyelvoktatás, távoktatás és felnőttképzés területein kíván hosszútávon együttműködni. A megállapodás aláírásával immár negyvenre nőtt a KJF nemzetközi kétoldalú megállapodásainak száma.

2004-ben a két intézmény konzorciális formában már sikerrel pályázott egy 4 éves futamidejű, EU által támogatott Gruntvig projekttel. A GOAL (Generating Online Adult Learning) program a számítógéppel támogatott oktatás lehetőségeit alkalmazta a felnőttoktatásban. A szoros munkakapcsolat, valamint az egymásról szerzett pozitív tapasztalatok alapján érlelődött a szándék, hogy a két intézmény megvizsgálja együttműködésük szélesítésének feltételeit és további nemzetközi projektek kidolgozására, szakmai programok közös fejlesztésére, hallgatói, oktatói és személyzeti mobilitásra illetve szakmai gyakorlatok kölcsönös biztosítására kössenek szerződést.

A főiskolát Dr. Sárdi Csilla oktatási rektorhelyettes, Dr. Hoffmann Orsolya a Távoktatási és Felnőttképzési Intézet igazgatója, Horváti Éva a Nemzetközi Intézet igazgatója és Györffy Orsolya a KJF budapesti Médiacentrumának vezetője képviselte a munkamegbeszéléseken és az aláírási ünnepségen. A vendéglátó BMC szervezésében a KJF delegációja az észak-ír parlamentbe (Stormont) is meghívást kapott, ahol Dr. Sárdi Csilla előadásával a Kodolányi János Főiskola bemutatkozhatott a képviselőknek.

A tárgyalások során a partnerek megállapodtak abban, hogy a korábbi GOAL projekt eredményeire építve 2010-ben két, összesen 700 000 eurós költségvetésű Leonardo da Vinci pályázatot nyújtanak be ír, angol, olasz, lengyel intézményekkel közösen. Továbbá, még az idén előkészítik a kommunikáció-médiatudomány illetve turizmus szakos hallgatók tapasztalatcseréjét és szakmai gyakorlatát. Mindkét intézményben szakmai csoportok megvizsgálják a közös on-line média kialakításának feltételeit.

Az együttműködési megállapodás előkészítésében főiskolánkat méltón képviselte Csík Réka 2. éves kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatónk, aki ez év augusztusa óta végzi szakmai gyakorlatát a BMC-n. Első magyar gyakornokként, Réka fontos szerepet játszik az észak-ír hallgatók és oktatók magyar kultúrával való ismerkedésében.


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2023. 06. 08. 14:12
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv