2009. 10. 16.

A Danubiusszal öleltünk

A KJF hallgatói is csatlakoztak október 15-én a Danubius által szervezett Nagy Ölelés Nap akcióhoz.

Az ölelés napjának nevezték ki október 15-ét a Danubius Pirítós műsorvezetői, Rákóczi Ferenc, Sebestyén Balázs és Vadon Jani. Ebből az alkalomból a szervezők Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontjába várták az érdeklődőket, ahol a KJF hallgatói és a sok érdeklődő mellett ismert magyar sztárok is bekapcsolódtak a nagy ölelésbe. Székesfehérváron Argyelán Kriszta, Miskolcon Garami Gábor, Debrecenben Szani Roland ölelkezett a helyszínre látogatókkal.


„Soma Mamagésa, miután megbeszéltük, hogy van-e indián vagy spanyol vér az ereimben kedvesen megölelt, és szép napot kívánt. Rendkívül kedves volt, és érezhető volt rajta, hogy tényleg szívesen kerül kapcsolatba embertársaival és teszi szebbé az emberek napját akár egy öleléssel is." - mesélte élményeit Kasza András, a főiskola másodéves hallgatója.

Az ingyen ölelés mozgalom, melyből ez az akció is kikerekedett, mára már világszerte elterjedt, s nem kapcsolódik hozzá semmilyen ideológiai vagy pénzügyi háttér. A résztvevőkhöz bárki odaléphet egy ölelésért, ezért a KJF szociális munka szakos hallgatói is rendszeresen szerveznek ilyen akciókat, hiszen ez kiváló tréning a diákoknak jövőbeli munkájukhoz.

A KJF hallgatóinak legutóbbi ingyen ölelés akciójában rekord számú, több mint 40 önkéntes ölelő várta október 1-jén Budapesten, a Nyugati téri aluljáróban az ingyen ölelésre vágyókat.

„Nem nagy dolog, „csak" egy ölelés, mégsem használjuk eleget ezt az eszközt arra, hogy mosolyt csaljunk a másik arcára, pedig sokszor elég lenne csak ennyi..." - mondta Mohai Eszter, a főiskola hallgatója, aki először vett részt ilyen akcióban.

Zsigó Sarolta másodéves hallgató beszámolója:

"Csütörtök reggel, fúj a szél, esik az eső, ez talán elég ok is arra, hogy rossz kedvünk legyen. Mégsem lehetett ezt a rossz kedvet észrevenni a Westendben, ahol Vadon Jani, Sebestyén Balázs és Rákóczi Ferenc vidított mindenkit nemcsak poénjaikkal, hanem ingyen öleléssel is. Kodolányis csapatunk sem hiányozhatott erről az eseményről, úgyhogy 9 óra előtt már gyülekeztünk. Rengeteg ismerős arcot fedeztünk fel a tömegben, itt volt többek között Joshi Bharat, Peller Mariann, Kótai Mihály, Soma, Sugarloaf Szabi, Lola és az AntiFitness Club is.

Nem sokkal 9 óra után Rákóczi Feri vezetésével visszaszámoltunk, majd eljött a Nagy Ölelés pillanata, amikor mindenki a mellette álló nyakába borult, akár ismerték egymást, akár nem. A "hírességek egyből a tömeg közé vetették magukat, nem ijedtek meg sárga egyenpólóinktól és mindannyiunkkal ölelkeztek.

Örülök, hogy részese voltam ennek az eseménynek, hiszen ha egy rövid időre is, de mosolyt csaltunk egymás arcára ebben a szomorú időben. Reméljük lesz még sok-sok ölelős nap!"


« vissza

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2024. 06. 14. 10:59
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv