2009. 09. 09.

KJF színpad a Magyar Dal Napján

A Magyar Dal Napján, 2009. szeptember 13-án saját egész napos programmal jelentkezik a Kodolányi János Főiskola. A Westend Tetőteraszán a Kodolányi Open Stage színpadon a KJF Művészeti Tanszékének hallgatói lépnek fel, bemutatva a főiskolán folyó zenei oktatás sokszínűségét. Jazz, népzenei és pop koncertek után a nap United koncerttel, majd örömzenéléssel zárul, ahol stílusmegkötés nélkül minden zenész, zenekar színpadra állhat néhány szám erejéig.

Az országos rendezvényen egész nap velünk lesz Garami Gábor a Danubius Rádiótól, akivel kodolányis nyereményekért játszhatsz, az Open Stage keretein belül pedig csatlakozik hozzánk Zentai Márk is, aki szintén főiskolánk előadóművészet szakos hallgatója.

Program:

10.00-13.00 Kodó Klub Café - a főiskola Művészeti Tanszékének hallgatóiból álló zenekarok fellépése

 • 10.00: Kovács Gergő - basszusgitár, Vallus Ádám - zongora, Vas Gyula - dobok
 • 11.00: Kiss G. László - basszusgitár, Vízer Dániel - ének
 • 12.00: Kiss G. László - basszusgitár, Dobai István - gitár, Nyírő Áron - dobok

13.00-16.00 Kodó Folk

 • 13:00-15:00: táncolKODÓ tánccsoport, kísér a Tilinkó zenekar
 • 15:00-16:00: Szilvasi Gypsy Folk Band


16.00-19.00 Kodó Pop

16:00-16:30: Kis Grófo és táncosai

17:00-18.00: Buzsoo Quintet:

 • Sitku Zsuzsanna (Buzsoo) - ének
 • Jakab Dániel - szaxofon
 • Lőrincz Ádám - zongora
 • Szász Csaba - basszusgitár
 • Kirschner László - dob

18.00 -19.00 FILL IN:

 • Feuerstein Réka - ének
 • Potesz Balázs - dob
 • Sebestyén Áron - zongora
 • Nyul Balázs - basszusgitár
 • Kurgyis Attila - gitár
 • Varga Lőrincz Bendegúz - trombita
 • Ladányi Ádám - harsona

19:00-22:00 Kodó Open Stage

19:00 United koncert, utána jam session

Bővebb információ a fellépőkről:

 • táncolKODÓ néptánccsoport
  A Kodolányi János Főiskola néptánccsoportja 1993-ban alakult. A táncosok az iskolai rendezvényeken való részvétel mellett nemzetközi fellépéssel is büszkélkedhetnek: rendszeres résztvevői a dél-olaszországi San Salvo város nyári fesztiváljának.
  Az elsősorban autentikus folklórral foglalkozó csoport fontos feladatának tartja a népi kultúra megismerését, magas szintű elsajátítását valamint továbbörökítését. Magyarországi és erdélyi tájegységek táncait tanulhatják meg a foglalkozásra járók. A csoport repertoárjában a néptánc mellett reneszánsz táncok is szerepelnek.

 • Tilinkó zenekar
  A Tilinkó zenekar 1976-ban alakult Székesfehérváron, a Fejér Megyei Népi Együttes kísérőzenekaraként. Önálló koncertjeiken a magyar népzene szinte valamennyi hangszerét megszólaltatják (hegedű, brácsa, cimbalom, bőgő, tambura, duda, ütőgardon, furulya, doromb)
  A táncegyüttes kíséretén túl a kötetlenebb, szabadabb formájú zenélés is fontos számukra, így rendszeres muzsikusai táncházaknak és egyéb néptáncos összejöveteleknek. Székesfehérváron 1979 óta kéthetenként működik saját táncházuk.
  A zenekar tevékenységét a Népművészet Ifjú Mestere címmel, a Gyermekekért-, a Székesfehérvárért Pro Urbe díjjal és számtalan zenei díjjal, nívódíjjal ismerték el. Koncertjeik, turnéik során Európa szinte valamennyi országában valamint Kanadában, az USA-ban Tunéziában, Kínában és Indiában nagy sikerrel mutatták be a sokszínű, temperamentumos magyar népzenét.

  Az együttes honlapja: www.c3.hu/~tilinko

 • Szilvási Gipsy Folk Band
  Köztudott, ha Pesten roma bulit keresel, szeretnél önfeledten mulatni és táncolni, akkor Szilvási Istvánt hívod fel. A Szilvási Gypsy Folk Band hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt népszerű autentikus roma folk zenekar. István új roma tehetségeket istápol, promótál. A The Sam nemzetközi roma összművészeti fesztivál szervezője is egyben.
  Az együttes honlapja: http://www.szilvasigipsy.hu/

 • Kis Grófo & táncosai
  Kis Grófo (a roma közösség kedvenc sztárja) több milliós nézettséggel bír a YouTube-on. 16 éves ifjú tehetség, aki robosztus hangjával lendít táncba sok ezres tömegeket országszerte. Virtuóz táncosai a roma kultúra mesevilágába repítik el a közönséget.

 • Buzsoo Quintet
  A zenekar a KJF Művészeti Tanszékének tehetséges, második évfolyamos hallgatóiból áll, akik egy éve zenélnek együtt: igényes popzenét és jazzstandard feldolgozásokat játszanak, igazi, laza vasárnapi smooth jazz hangulatot teremtve.

 • FILL IN
  A formáció a KJF Művészeti Tanszékének hallgatóiból két éve alakult. Igényes funk és soul zenét játszanak, emellett progresszív módon hangszerelt és előadott slágerek szerepelnek repertoárjukban.

 • United

  1999-ben az akkor még Acid Company néven koncertező zenekar (Pély Barnabás, Romhányi Áron, Kolta Gergely és Vadász Péter) Orbán Tamás produceri és szövegírói közreműködésével elkészítette első lemezét United néven. Ezzel a lemezzel rövid időn belül a magyar könnyűzenei élet élvonalába kerültek. Olyan slágerek találhatók "Az első..." c. albumon, mint a "Hárman párban", "Hófehér Jaguár", a "Koktél", vagy a "Nincs ősz, nincs tél".

  2000-ben ez a lemez Aranyzsiráf díjat kapott "az év lemeze" kategóriáben, a "Nincs ősz, nincs tél" pedig Jakab Líra díjas lett. Még ebben az évben a zenekar és Orbán Tamás útjai elváltak.
  2001-ben megjelent az együttes második nagylemeze "A Nap felé" címmel, melyen többek között a "Hajnalban még a Nap is más" c. sláger található. Arany Zsiráf-díjat kaptak a legjobb popalbum kategóriában.

  A harmadik nagylemez 2002 márciusában jelent meg "Keserű méz" címmel. Egy hónappal később Kolta Gergely basszusgitáros helyét Mits Gergő vette át.
  2004-ben napvilágot látott a negyedik, Graffiti c. nagylemez, melyről két sláger jött ki kislemez formában, a"Mondd még" és a "Végső vallomás" című, melyekből videoklip is készült. A negyedik korong munkálataiban újra segédkezett Orbán Tamás szövegíró, producer.

  Három év folyamatos koncertezés után Magyarországon elsőként a United tette ingyenesen letölthetővé új zenei anyagát, mely stílszerűen a www.united.hu címet kapta. Az albumot közel 100 ezren töltötték le 2007.decembere óta.

  A zenekar honlapja: www.united.hu« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2023. 06. 08. 14:12
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv