2024. 02. 08.

Stratégiai együttműködési megállapodás a RETÖRKI-vel

2024. február 7-én, sajtótájékoztató keretében került sor a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Levéltár (RETÖRKI) és a Kodolányi János Egyetem (KJE) közötti stratégiai együttműködési megállapodás aláírására, a RETÖRKI budapesti konferenciatermében. Az egyetem és a kutatóintézet eredményes közös múltra tekint vissza, a most aláírásra került határozatlan idejű stratégiai együttműködési megállapodás ennek folytatása, új szintre emelése. 

 

A több mint egy évtizede működő RETÖRKI célja, hogy a teljes XX. századot lefedő, de a rendszerváltás időszakát fókuszban tartó alapkutatások folytatása és az eredmények publikálása mellett az oktatás és az ismeretterjesztés eszközeivel el tudja érni a társadalom szélesebb rétegeit, ezzel elősegítve múltunk jobb megismerését, megértését és feldolgozását. Ezen a területen kiemelten fontosnak tartja, hogy az Intézeten belül harmadik éve működik a Történelemdidaktikai- és Pedagógiai Műhely, amelynek munkájában a RETÖRKI szakemberei mellett külsős szakértők és pedagógusok is részt vesznek.

Az együttműködés értelmében az egyetem történelem és nemzetközi tanulmányok képzésének hallgatói szakmai gyakorlatukat a RETÖRKI-nél tölthetik, amelynek keretében elsősorban az elméleti és gyakorlati levéltári munkával és kutatással ismerkedhetnek meg. Emellett a közösségszervezés képzés hallgatói – szintén szakmai gyakorlatként – részt vehetnek a RETÖRKI rendezvényeinek szervezésében és lebonyolításában.
A Felek továbbá kifejezték azon szándékukat, hogy az egyetemen létrehozandó történelem mesterképzés és osztatlan történelemtanári képzés kialakításában és működtetésében együttműködnek egymással.

A megállapodást az egyetem részéről Dr. Vizi László Tamás mb. rektor látta el kézjegyével, a RETÖRKI részéről pedig Dr. Nyári Gábor ügyvezető igazgató.


« vissza

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2024. 05. 16. 13:17
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv