2023. 12. 13.

500 államilag finanszírozott hely a Kodolányin

Félezer államilag finanszírozott férőhelyre jelentkezhetnek a 2024-es felsőoktatási felvételi eljárásban résztvevők alap- és mesterszakokon a Kodolányi János Egyetemen. Az intézmény három helyszínen: Székesfehérváron, Budapesten az új campuson és Orosházán várja a jelentkezőket, különböző szakjain nappali és levelező képzési formában. A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertette dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Vizi László Tamás, a Kodolányi János Egyetem mb. rektora és Domokos Tamás, a Kodolányi János Egyetem elnöke.

2023. június 1-től a Pro Universitate Albensis Oktatási, Beruházási, és Koordinációs Zrt. lett a tulajdonosa a Kodolányi János Egyetemnek. Az új tulajdonosi kör olyan székesfehérvári kis- és középvállalkozások konzorciuma, melynek tagjai több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az oktatás, a pályaorientáció, a felnőttképzés és közösségi szolgáltatások valamint intézmény működtetés és fenntartás területén és kifejezetten az egyetem, a középiskola és Fejér vármegyei tudásgazdaság hosszú távú fenntartásának céljából alapították meg a részvénytársaságot.
Az új tulajdonosi körnek köszönhetően 500 államilag finanszírozott hely áll a jelentkezők rendelkezésére a 2024-es felsőoktatási felvételi eljárásban, amelyek Székesfehérváron is elérhetőek. Alapképzésben Emberi erőforrások, Gazdálkodási és menedzsment, Kommunikáció- és médiatudomány, Közösségszervezés, Pedagógia, Szociális munka, Turizmus-vendéglátás, Üzemmérnök-informatikus, Előadó-művészet (jazzbasszusgitár, jazzdob, jazzének, jazzgitár, jazz-zongora, jazzszaxofon) szakokra lehet jelentkezni támogatott formában az egyetemre. Mesterképzésben pedig az Anglisztika, az Emberi erőforrás tanácsadó, a Nemzetközi tanulmányok és a Turizmus menedzsment szakok végezhetőek el államilag finanszírozott formában.
„A Kodolányi olyan felsőoktatási intézmény, amely a jövő munkaerőpiaci kihívásaira azonnal reagálni tudó, magas szakmai felkészültséggel rendelkező, motivált, innovatív és folyamatosan megújulni képes szakembereket képez. Minden továbbtanulni kívánó generáció – legyenek akár most érettségiző fiatalok, vagy a munka világából érkező, már gyakorlattal rendelkező, de a legfrissebb ismerteteket elsajátítani kívánó felnőttek – a Kodolányin megtalálják az érdeklődési körüknek leginkább megfelelő képzést. Olyan oktatóktól kapják meg ezeket a muníciókat, akik maguk is a gyakorlati élet kiemelkedő személyiségei” – mondta el Dr. Vizi László Tamás, az intézmény megbízott rektora.
„A legfőbb célunk az, hogy a 2024-es felsőoktatási felvételi eljárásnak köszönhetően minél több hallgató érkezzen Fehérvárra és tanuljon a Kodolányin. Néhány éven belül szeretnénk elérni, hogy Székesfehérvár igazi egyetemváros lehessen, legalább 1000 hallgató tanuljon a felsőoktatásban a királyok városában” – tette hozzá Domokos Tamás elnök.
„Székesfehérvár érdeke is, hogy a Kodolányi növekedjen, hiszen az egyetem hallgatói a későbbiekben a város polgáraivá válhatnak, letelepedhetnek itt vagy éppen vihetik a megyeszékhely jó hírnevét. A mai világban az, hogy az állam félezer államilag finanszírozott helyet biztosítson egy egyetemnek, mindenképpen egy nagyon fontos döntés, és a bizalom jele. Ezúton is köszönöm a kormányzatnak, a szaktárcának a minisztériumnak azt, hogy a Kodolányinak biztosította ezeket a helyeket, ezzel is segítve a fehérvári felsőoktatás bővülését” – mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester.
A 30 éves Kodolányi János Egyetem 3 városban mintegy 3000 hallgató fejlődését, oktatását segíti, Fejér vármegye és a tágabb térség felsőoktatásának zászlóshajója. Ebben az évben Székesfehérváron még a nyár folyamán új épületbe költözött az intézmény a gazdaságosabb fenntarthatóság érdekében (Rákóczi utca 25.), ugyanez a folyamat történik jelenleg Budapesten is, zajlik a Prielle Kornélia utcában lévő új campus felújítása és birtokba vétele.


« vissza

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2024. 02. 13. 10:24
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv