2023. 11. 10.

A Kodolányi az aktív turizmusért

Együttműködési megállapodást írt alá a Kodolányi János Egyetem az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft-vel. Az együttműködés célja, hogy az egyetem tanszékei és kutatóintézetei, valamint a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkárság által elindított programok felelős szervezeteivel együttműködésben a Nemzeti Aktív Turisztikai Stratégia 2030 megvalósítását támogató oktatási, tudományos és kutatási kapacitásokat építsen.

A sajtónyilvános aláíráson köszöntőt mondott Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára, Dr. Vizi László Tamás, a Kodolányi János Egyetem megbízott rektora és Baráth Gergely az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója.
A Kodolányi János Egyetem az Albensis Tudásközpont részeként a gazdasági és társadalmi szereplőkkel és helyi közösséggel kooperáló, oktató-kutató-fejlesztő felsőoktatási intézmény. Az Egyetem stratégiai célja, hogy a kormányzat, a szűkebb helyi közösség és gazdaság igényeit széles körű műveltséggel rendelkező, folyamatosan tanulni és magát fejleszteni képes, a kiválóság iránt elköteleztet, stabil értékrenddel rendelkező, környezettudatos diplomás munkavállalók képzésével, tudományos kutatással és innovatív szolgáltatásokkal segítse.
Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ legfontosabb feladata, hogy összefogja az aktív- és ökoturisztika területén történő beruházásokat, fejlesztéseket, illetve a területtel foglalkozó állami, önkormányzati, civil és üzleti szereplők munkáját. A Központ Magyarország hazai aktív- és ökoturisztikai arculatát alakítja ki, a létrejövő fejlesztéseket népszerűsíti belföldön és külföldön egyaránt, segítséget nyújt új turisztikai csomagok és termékek kialakításában, felméréseket és kutatásokat végez.
Az együttműködés részeként közös kutatási és képzési programokat, rendezvényeket dolgoznak ki és valósítanak meg saját erőforrásaikra támaszkodva a felek, és az Egyetem Turisztikai Tanszékével szoros szakmai együttműködést építenek ki és tartanak fenn. Ennek köszönhetően a Kodolányi János Egyetemen olyan turisztikai szakemberek képzése válik lehetővé, akik aktív közreműködői lehetnek annak, hogy 2030-ra hazánk a legélhetőbb európai országok közé tartozzon. Az új felsőoktatási felvételi eljárásban már államilag finanszírozott képzése is lesz az egyetemnek turizmus-vendéglátás szakon, amelyre 2024. február 15-ig lehet majd jelentkezni.
Az együttműködési megállapodást a Kodolányi János Egyetem részéről Dr. Vizi László Tamás mb. rektor, az az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ részéről Baráth Gergely ügyvezető igazgató látta el kézjegyével.


« vissza

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2024. 05. 16. 13:17
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv