2023. 10. 06.

Újabb esély - indul a keresztfélév!

Háromszor annyi elsős hallgatóval kezdtük meg az idei tanévet, és most számodra is nyílik egy újabb lehetőség, hogy csatlakozz a KJU csapatához! Jelentkezz november 15-ig a keresztféléves felvételi keretén belül alap-és mesterképzési szakjainkra nappali vagy levelező formában. Budapesten, Székesfehérváron és Orosházán várunk képzéseinkre.

 

Érinti keresztfélévet a felvételi rendszer változása?  

Részben igen, ugyanis a jogszabály által kötelező minimum ponthatár nélkül és – az anglisztika szak kivételével - már emelt szintű érettségi nélkül is lehet jelentkezni hozzánk.

Mit jelent a keresztféléves felvételi? 

Az általános és pótfelvételit követően újabb esélyt számodra, hogy csatlakozz a KJU csapatához. Ha nem sikerült vagy lemaradtál eddig a továbbtanulásról, most október közepétől november 15-ig beadhatod jelentkezésedet egyetemünkre, és ha minden jól megy, a februárban induló képzéseinken meg is kezdheted felsőoktatási tanulmányaidat.

Milyen szakokon hirdet felvételit a KJE idén ősszel? 

Ezen a linken megtalálod: https://www.kodolanyi.hu/felveteli/

Mire vigyázz a keresztféléves jelentkezés során?

A központi felvételi eljárásba, a https://www.felvi.hu/ oldalon tudsz jelentkezni. A regisztráció után az E-felvételi menüpont alatt, keresd a Keresztféléves eljárás 2024 fület.
Ezen keresztül tudod beadni jelentkezésed, és megjelölni a kiválasztott egyetem(ek)et.
Kiemelten ellenőrizd az adataid helyes rögzítését, figyelj a dokumentumok hiány nélküli feltöltésére, és ne felejts el az ügyfélkapun keresztül hitelesíteni. Ezek elmulasztása esetén, olyan hiba léphet fel, ami miatt érvénytelennek is nyilváníthatják jelentkezésedet. 

 3 ok, amiért a Kodolányi a legjobb választás

1. NÁLUNK NEM CSAK EGY NEPTUN KÓD VAGY 

Magyarország elsők között alapított magánegyetemén, - a több mint 30 éves múltra visszatekintő Kodolányin - partnerként tekintünk rád.
Odafigyelünk hallgatóinkra, segítséget biztosítunk egyéni céljaik elérésre, arra törekszünk, hogy a diploma megszerzéséig vezető út élményekkel, a közösségben eltöltött feledhetetlen pillanatokkal legyen kikövezve. Rohanó világunkban ugyanakkor kiemelkedő szerepet tölt be, hogy a KJE-n rugalmas online képzési formában akár távolról vagy munka mellett is megszerezheted a diplomádat. Hiszünk benne, hogy egy inspiráló, barátságos, stresszmentes közegre és a gyakorlatba könnyen átvezethető tudásra egyaránt szükség van ahhoz, hogy motivált, gondolkodó, emberi és piaci szempontból egyaránt értékes diplomásokat adhassunk a világnak. Nálunk minden lehetőség adott ahhoz, hogy ’EgyüttValóraVáltsuk’!

2. KÉT DIPLOMA EGY ÁRÁÉRT

Nálunk két BA szakot is elvégezhetsz plusz két félév alatt egy tandíjért, így két alapszakos diplomát is szerezhetsz. Ha valaki felvételt nyert egy alapszakra, két félévet egyszakosként tanul egyetemünkön, majd jelentkezik egy második szakra, amelynek csakis azon tárgyait kell elvégeznie, amelyeket az első szakon még nem tanult. Ez általában a szakmai törzsmodul és specializáció tárgyait, valamint a kötelező gyakorlatokat jelenti, vagyis az első szakon tanult kb. 40-80 kreditnyi tárgyat a második szakba beszámítjuk!

Az egy tandíj azt jelenti, hogy amennyiben mintatanterv szerint haladsz, a közös képzési szakasz végéig az első alapszak díját, ezt követően a második alapszakét fizeted majd kétszakos hallgatóként. Más intézményben szerzett diplomával is jelentkezhetsz, rövidebb képzési idővel megszerezheted második alapszakos végzettséged.

3. NYÍLJ KI A VILÁGRA AZ ERASMUS+ PÁLYÁZATAINKKAL!

Idén a 2. legtöbb EU-n kívüli Erasmus+ pályázati hely a KJU-n!

A hallgatók beszámolója alapján a nemzetközi térben megszerzett tanulmányi és munkahelyi tapasztalat nemcsak a további karrierjük szempontjából, de önbizalmuk növelésében és a felnőtté válás folyamatában is meghatározó, kihagyhatatlan lehetőség számukra.

Intézményünk egyike a legelsőknek a magyar felsőoktatásban, ahol az Erasmus mobilitási programok beindultak és továbbra is töretlenül működnek. Ezt több esetben a Tempus kiválósági díjjal is jutalmazta.

Ami a legfontosabb, hogy a Kodolányiról a költségek időben történő, zökkenőmentes folyósítása mellett, biztonságban tud elindulni élete talán első önálló külföldi kalandjára a hallgató.

A hazai felsőoktatási intézmények között kiemelkedően sikeres a Kodolányi János Egyetem nemzetközi programja, mára a világ több mint 30 országában, közel 150 partneregyetemmel működünk együtt.

A központi felvételi eljárásba október közepétől a https://www.felvi.hu/ oldalon tudsz jelentkezni. A regisztráció után az E-felvételi menüpont alatt, keresd a Keresztféléves eljárás 2024 fület.

 https://www.kodolanyi.hu/felveteli/

https://www.facebook.com/kodolanyi

https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem/

 #EgyüttValóraVáltjuk! #Ajövődbiztonsága! #Felvételi2024


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2023. 12. 08. 12:30
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv