2023. 07. 27.

Két és félszer több hallgató idén a Kodolányin!

A ponthúzást követően két és félszer több jelentkezőt tudunk felvenni a Kodolányi János Egyetemre. A következő tanévben több mint 1000 fő kezdheti meg tanulmányait az intézményünkben alap- és mesterképzéseken, valamint felsőoktatási szakképzéseken Székesfehérváron, Budapesten és Orosházán. Aki lemaradt, most augusztus 6-ig még jelentkezhet a pótfelvételi eljárásban!

„Az elmúlt tíz év legnagyobb első évfolyama indul el a Kodolányi János Egyetemen, ami azt jelenti, hogy radikálisan többen szavaztak bizalmat idén intézményünknek, mint az utóbbi egy évtized során bármikor. A pótfelvételi eljárásban és a szakirányú továbbképzési szakokra jelentkezők még tovább fogják növelni a most látható létszámot” – mondta Dr. Kovács László oktatási rektorhelyettes.
Idén a tavalyihoz hasonlóan a kommunikáció- és médiatudomány, a gazdálkodás és menedzsment, a turizmus és vendéglátás, az emberi erőforrások, valamint a nemzetközi tanulmányok voltak a legnépszerűbb szakok. A 2022-es adatokhoz képest a legradikálisabb növekedés a közösségszervezés szakon történt, 7,5-szer több hallgatót vettünk fel idén. A mesterszakok is jóval népszerűbbek lettek, az általános felvételi eljárásban meghirdetett képzésekre (emberi erőforrás tanácsadó, nemzetközi tanulmányok, turizmus menedzsment és vállalkozásfejlesztés) összesen négyszer annyian jelentkeztek.

Székesfehérvár is kiemelkedően teljesített
A királyok városában összesen 3,5-szer többen kezdhetik meg tanulmányaikat a 2023-24-es tanévben. Ez a tendencia jól mutatja a helyben való tanulás fokozódó népszerűségét, amely jóval költséghatékonyabb és egyszerűbb megoldást jelent a diploma megszerzésére a hallgatók számára.

A felvettek 73 százaléka online képzésre jelentkezett
Idén több mint 3,5-szer annyian választották a levelező és távoktatási formákat, mint tavaly. A Kodolányi János Egyetemen 2014 óta működik kidolgozott online oktatási forma, amely egyedülállóan rugalmasan alkalmazkodik a hallgatók élethelyzetéhez. A levelező és a távoktatás lehetővé teszi, hogy – munka vagy család mellett, akár külföldről csatlakozva – kényelmesen, otthonról sajátítsák el az új ismereteket és szerezzenek piacképes tudást, amivel jobb fizetést és pozíciót tudnak elérni.

Indul a pótfelvételi eljárás!
Aki lemaradt volna, az július 28-tól augusztus 6-ig még jelentkezhet a pótfelvételi eljárásban a felvi.hu oldalon. A Kodolányi János Egyetemen újdonság, hogy Székesfehérváron ismét elindul a kommunikáció- és médiatudomány szak, aminek komoly hagyománya van az intézményben, hiszen hazánkban elsők között (1993) indult el ez a szak. Ezen felül egyedülállóan nemzetközi akkreditációval rendelkező új anglisztika mesterszakot hirdettek meg Budapesten. A pótfelvételi eljárásban mindösszesen 3 felsőoktatási szakképzésre, 12 alap és 5 mesterképzésre lehet jelentkezni ( www.kodolanyi.hu/felveteli ).
Augusztus 31-ig pedig a már diplomások jelentkezését is várják a Kodolányi szakirányú szakképzési szakjaira ( https://www.kodolanyi.hu/szakiranyu ).

Töretlen Erasmus program a Kodolányin
„Intézményünk egyike a legelsőknek a magyar felsőoktatásban, ahol az Erasmus mobilitási programok beindultak és továbbra is töretlenül működnek. Ezt több esetben a Tempus kiválósági díjjal is jutalmazta. Az EU szinte minden országába, és az EU-n kívül – Japántól Mexikóig – biztosítunk mobilitási lehetőséget hallgatóink és oktatóink számára. A KJE–n egyedülálló módon minden hallgatót, aki érdeklődik, akár a tanulmányi, akár a szakmai gyakorlatos nemzetközi mobilitásban való részvétel iránt, ösztöndíjjal támogatni tudunk, de lehetőség van akár mindkettőben részt venni, hiszen minden hallgató 2 félévnyi támogatásra jogosult. Nemcsak nappalis, hanem levelezős és távoktatásban tanulóknak is nyitott ez a lehetőség” – foglalta össze Dr. Hoffmann Orsolya nemzetközi és továbbképzési rektorhelyettes.

#Ajövődbiztonsága; #Együttvalóraváltjuk
https://www.kodolanyi.hu/
https://www.facebook.com/kodolanyi/
https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem/?hl=hu


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2023. 10. 04. 14:41
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv