2023. 05. 31.

Kitüntető címek a szenátus ülésén

Kitüntető címeket adományozott Balsay Istvánnak, Nemes Tamásnak, Dr. Kátay Ákos Lorándnak és Dr. Sós Péter Jánosnak a Kodolányi szenátusa a május 24-i ülésén. Mindannyian rengeteget tettek már a kezdetektől egyetemünkért, és mind a mai napig azon tevékenykednek, hogy az intézmény hírnevét tovább öregbítsék.

Balsay István címzetes egyetemi tanári címet kapott a szenátustól. Székesfehérvár polgármestereként a gazdaságfejlesztési program keretében támogatta az önálló, városi felsőoktatás megteremtését. Az ő közreműködése tette lehetővé, hogy létrejöjjön a Kodolányi János Főiskola, majd Egyetem. Ebben a folyamatban vállalta a fenntartó alapítvány első kuratóriumi elnöki tisztét. Az intézményünkkel a későbbiekben sem szakadt meg a kapcsolata, mivel területfejlesztési tudását oktatóként kamatoztatta az ezredforduló után. Tanítványai dicsérték felkészültségét, magas színvonalú, tartalmas előadásait.
Dr. Kátay Ákos Loránd címzetes egyetemi tanári címet kapott a szenátustól. 1998 óta dolgozik az egyetemen, a Turizmus Tanszékről egyetemi docensként és tanszékvezető-helyettesként vonult nyugdíjba 2023 tavaszán. Oktatóként számos olyan tárgyat tanított és tanít, amelyek a szállodaiparhoz és a vendéglátáshoz kapcsolódnak. Az elmúlt évtizedekben számos kutatási projektben vett részt, emellett képviselte a KJE Turizmus Tanszékét a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségében, valamint aktívan részt vett a Magyar Földrajzi Társaság Turizmusföldrajzi Szakosztályának munkájában.
Dr. Sós Péter János címzetes egyetemi tanári címet kapott a szenátustól. 2005 óta oktat az egyetemen. A hallgatók kedvenc tanára. Minden hallgatói kérdőívben a legmagasabb értékelést kapja. 2005-től adjunktus, majd a későbbiekben címzetes főiskolai tanár. Számos területet oktatott az elmúlt évtizedek során: PR elmélet és gyakorlat, marketing, pénzügyi-, vállalati-, intézményi-, társadalmi kommunikáció, médiamenedzsment, média és politika, médiagazdaságtan. Részt vett az üzleti kommunikáció részterületeivel kapcsolatos szakirányok és specializációk tantervének, tematikájának kidolgozásában.
Nemes Tamás címzetes egyetemi docens címet kapott a szenátustól. Újságíró, kommunikációs szakember, egyetemünk első kommunikációs évfolyamának hallgatója. Több alkalommal kurzusokat is tartott a Kodolányin. Oktatói tevékenységét magas felkészültséggel végezte, a hallgatók nagyra értékelték tanári munkáját. A Docler Holding vezető kommunikációs szakembere, ebben a pozícióban segítette azt a folyamatot, hogy az anyagilag nehéz helyzetben lévő egyetemünk a Docler Holding védőernyője alatt folytathassa munkáját. Ő volt a fenntartó megbízottja.


« vissza

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2024. 06. 14. 10:59
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv