2023. 03. 13.

Bővül a szabadon választható kurzusok száma

Új, szabadon választható kurzust indít március végétől az Egyetem. „A civil szervezetek szerepe és lehetőségei Magyarországon. Miért érdemes fiatalon is civil közösségekben tevékenykedni?” című képzésre bárki jelentkezhet a 2022/2023-as tanév tavaszi félévében. 

A részletekről Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes államtitkára, Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Egyetem rektora, Dr. Kovács László oktatási rektorhelyettes és Dr. Zugor Zsuzsanna pénzügyi-számviteli igazgatóhelyettes egyeztetett Székesfehérváron.
A kurzus fő célja, hogy minél jobban megismerjék a hallgatók a civil szférát, adott esetben kedvet kapjanak arra, hogy ők maguk is valamilyen társadalmi hasznot nyújtó szervezetet alapítsanak vagy csatlakozzanak ilyenhez, esetleg munkát vállaljanak egyesületekben, alapítványokban. Dr. Szabó Péter rektor elmondta: „Nagyon izgalmas a program, remélem, hogy ennek hatására a szemináriumban résztvevő diákok egy kicsit fellendítik a Kodolányi nappali tagozatos hallgatóinak társadalmi aktivitását. A felsőoktatás pedagógiai modellünk fontos része a társadalmi felelősségvállalás, ami egy értelmiségi embernek tudatos szerepe kell, hogy legyen. Éppen ezért sok pozitív elemét látom ennek a programnak és örülök, hogy csatlakozthattunk.”
A tanfolyamot 2 évvel ezelőtt indította el a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen. Azóta még két felsőoktatási intézményben érhető el a program, a Miskolci Egyetemen és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, amihez idén tavasszal a Kodolányi János Egyetem is csatlakozik.
A bemutatkozó előadásra a Tematikus Hét keretében kerül sor március végén, Székesfehérváron. Az órákat webinárium formában is közvetítik, tehát online is figyelemmel kísérhetik a jelentkezők Orosházáról és – egy együttműködési program keretében – bekapcsolódhatnak a Dunaújvárosi Egyetem és a Pannon Egyetem hallgatói is.


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2023. 03. 23. 13:13
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv