2023. 01. 24.

„Miért fontos a tudomány és a felsőoktatás a 21. században?”

Január 30-án folytatódik a Kodolányi János Egyetem és a székesfehérvári Titkok Háza Tudományos Élményközpont együttműködése nyomán életre hívott szabadegyetemi előadássorozat, mely az első, 2022. december 20-ai alkalmat követően ismét egy aktuális, kiemelt jelentőségű tematikával tér vissza. A jövőhéten hétfőn esedékes kerekasztalbeszélgetés 15:00 órától személyesen és online formában, webináriumként is nyomon követhető lesz.

Dr. h.c. Szabó Péter Ottó Phd a Kodolányi János Egyetem rektora, a tavalyi év novemberében - Vargha Tamás országgyűlési képviselő, miniszterhelyettessel, valamint Domokos Tamás a Titkok Háza vezetője és a KJE kinevezett stratégiai igazgatójával közösen – tartott tájékoztatóján hangsúlyozta:

„Egy egyetemnek kötelessége, hogy olyan tevékenységet is folyasson, ami túlmutat az intézmény falain (…) Célunk, hogy korszerű, a mai világunkat érintő kérdésekről, a tudomány igényességének megfelelően, mégis közérthetően lehessen beszélgetni.”

Ahogyan arról a székesfehérvár.hu portál 2022.11.28-án megjelent cikkében is beszámolt, Domokos Tamás a Kodolányi János Egyetem stratégiai igazgatója – a Magyarország a változó világban szabadegyetem és webinárium kapcsán – arról beszélt, a legfontosabb üzenete a szabadegyetemnek, hogy a Kodolányi nem csak egy egyetem, hanem egy olyan tudásközpont, aminek van egyeteme is, zászlóshajóként. „Ahhoz, hogy eleget tudjunk tenni, a kor kihívásainak és helyi közösség tudásszomjának kielégítésének, kiemelten fontosak a tudományos, ismeretterjesztő jellegű, de mély kérdéseket boncolgató szabadegyetemi előadás-sorozatok.” Mint mondta, a közösségi média világában felértékelődött, hogy „néha mítoszok és hiedelmek alapján hozunk döntéseket”, mert nincs módunk ellenőrizni a tudományos hátterét egyes dolgoknak.

A január 30-ai esemény bevezető előadását Dr. Szabó Péter tartja. A kerekasztal beszélgetés során, Varga Tamás, a sorozat fővédnökének vendége Dr. György László kormánybiztos lesz.

Várunk mindenkit szeretettel!

A csatlakozás díjtalan, de regisztrációhoz kötött.
Online regisztráció és csatlakozás: https://kodolanyi.echoevent.hu

#EgyüttValóraVáltjuk #Ajövődbiztonsága #Kodolányi #Felvételi2023
https://www.kodolanyi.hu/
https://www.facebook.com/kodolanyi/
https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem/


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2023. 12. 08. 12:30
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv