2022. 11. 18.

Amerikából Japánba: ismerd meg Virág világ körüli kalandjait!

Korábban ígéretet tettünk rá, hogy beszámolunk Tenyi Virág, nemzetközi tanulmányok mesterképzési szakos hallgatónk, Japánban szerzett élményeiről. Virág hosszú ideje az Egyesült Államokban él, jelenleg viszont a Kodolányi Erasmus+ programjának keretében Japánban folytatja tanulmányait. 

“Az első hetek mozgalmasan teltek főleg azzal, hogy megismerjük a környéket. Megtanultuk, hogy hogyan kell a buszt használni, vagy a suliban a díjakat befizetni, a könyvtárat használni, hol lehet vásárolni. Itt találkoztunk először a többi nemzetközi diákkal. Ebben a félévben tizenegyen vagyunk csak, a legtöbb diák Tajvanról, illetve Kínából jött, ennélfogva ők már beszélnek valamennyire japánul. Én nem.

Virág kalandja 2.0

A megérkezésünk után, volt egy két napos ismertető kurzus, amikor igazából kitöltöttük az összes hivatalos papírt, kikértük a személyi igazolványokat, elintéztük a lakcím bejelentkezést , illetve az összes adminisztrációs feladatot. Ezen felül, ismertetőt kaptunk a klubokról, ahova lehet jelentkezni. Én a tollaslabdát választottam, de egyébként nagyon nagy a választék: van szinte minden sport, ikebana, tea ceremónia. Itt meg kell jegyeznem, hogy bár van felelős tanár a klubokért, de én például nem láttam szinte soha őket, a diákok legtöbbször egymást tanítják, illetve maguk szervezik a tréningeket.

Virág kalandja 3.0

A kanazawai városházától jött egy kis csapat, akik ismertetőt tartottak arról többek között, hogy hogy kell újrahasznosítani a hulladékokat, illetve, ha akármilyen természeti katasztrófa történik, akkor mit kell csinálni. Mivel rengeteg földrengés van ezen a részen, ez elengedhetetlen. Hála istennek cunamik nem jellemzőek a Japán tenger felé eső oldalán, viszont rengeteg eső esik, illetve télen nagyon sok hó a sok csapadék miatt, ezekre azért fel kell készülni.

Tájékoztatót tartottak a Kanazawa Cultural Exchange programról is, akik elég sok programot szerveznek , de viszonylag kevés a hely ezekre a programokra , úgyhogy azonnal kell jelentkezni ,mert körülbelül 20 hely van 200-300 külföldi diákra. Szerencsére az itteni egyetem is szervez kirándulásokat, ilyen volt például az egynapos túránk Eiheiji-be (Buddhista templom) ami Fukui-ban van.

Ezenkívül a diákok, akik tagjai Student Ambassador programnak szerveznek nekünk mindenféle helyi programokat, ami azért nagyon jó mert az elején nagyon nehéz, még akár egyedül közlekedni is japán nyelvtudás nélkül.

A napok nagyon gyorsan telnek, a japán tanulási tempó nem tréfa, nagyon sok mindent kell memorizálni, sokat kell készülni, főleg a japán nyelvórákra. A egyéb órákon nekem kicsit könnyebb, főleg ahol angolul kell véleményt kifejteni. A japán diákok rendkívül visszafogottak, legalábbis az órákon. Aztán az eheti iskola fesztiválon kiderült, hogy azért ők is tudnak lazítani.
Egy pár hete megkértek, hogy a Junior High Schoolban tartsak egy előadást Magyarországról, ami egy igazán jó élmény volt”– mesélte nekünk Virág.

 Virág japán

  • Ha szeretnél te is hasonló kalandokat átélni, neked szól az Erasmus+! Élj a lehetőséggel! A hazai felsőoktatási intézmények között kiemelkedően sikeres egyetemünk nemzetközi programja.
  • Az elmúlt években több mint 300 hallgatónk folytatott EU-s ösztöndíjjal külföldi tanulmányokat vagy vett részt szakmai gyakorlaton, ugyanakkor a nemzetközi környezet budapesti kampuszunkban is biztosított.
  • Az Erasmus+ az Európai Unió oktatást, képzést, ifjúságügyet és sportot támogató programja. A programnak köszönhetően hallgatóink megismerhetik egy programbéli ország kultúráját, tökéletesíthetik nyelvtudásukat és – nem utolsó sorban – életre szóló barátságokat, kapcsolatokat köthetnek.
  • Lehetőség van arra is, hogy hallgatóink szakmai gyakorlatukat külföldön tölthessék el, így szerezve megfizethetetlen tapasztalatokat a karrierépítéshez.

Személyes tájékoztatást a Nemzetközi Fejlesztési és Képzési Központ munkatársai tudnak nyújtani.

(Budapest Fr. 005-ös iroda)

További kérdések esetén fordulj bizalommal az erasmus@kodolanyi.hu email-címen.
További infók itt: https://www.kodolanyi.hu/egyetemi.../nemzetkozi_lehetosegek

#Kodolányi #EgyüttValóraVáltjuk #AJövődBiztonsága #Felvételi2023

https://www.kodolanyi.hu/

https://www.facebook.com/kodolanyi

https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem/


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2023. 03. 21. 14:40
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv