2022. 11. 17.

Fürjes-Budai Nóra : a Turul-projekt győztese

Fürjes-Budai Nóra, egykori turizmus- vendéglátás szakos hallgatónk lett a Turul-projekt első helyezettje, oktatás kategóriában. Nóra maximális pontszámot elérve, a legjobb minősítést kapta. Angol, német és spanyol nyelvet tanít Érden. A vele készült interjúban sikerei mellett, egyetemi éveiről, valamint nyelvtanári vállalkozásáról és oktatásfilozófiájáról is beszélt. 

"Az egyetemi évek meghatározóak voltak számomra. Ekkor döntöttem el, hogy szeretnék több nyelven is beszélni…”

A KJE-n tanultál Turizmus- vendéglátás szakon, mit jelentett neked az egyetem, kik voltak a mentoraid, mire készített fel az iskola?

Fürjes-Budai Nóra vagyok, a Kodolányi János Főiskola - ma már egyetem - tanulója voltam 2012-2016-ig. Turizmus-vendéglátás szakon végeztem, így már a fősulis éveim alatt érdekelt az utazás és az idegen nyelvek elsajátítása.

Az egyetemi évek meghatározóak voltak számomra. Ekkor döntöttem el, hogy szeretnék több nyelven is beszélni, hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a turizmusban vagy utazásaim során megfelelő információkat szerezhessek és sikeres legyek. Az iskola felkészített arra, hogy az élet számos területén helyt álljak, megfelelő tudást és friss információkat szereztem mind a turizmus, mind a marketing, továbbá a közgazdaság egyes területeiről is egyaránt.

Mentoraim közül Dr. Rátz Tamarát és Dr. Kundi Viktóriát emelném ki. Dr. Rátz Tamara széleskörű tudásával és lehengerlő tanóráival megismertette és megszeretette velem a turizmust. Nagyon érdekes történeteket osztott meg velünk az utazásairól, mindig úgy éreztem, mintha én is jártam volna az adott helyen.

Dr. Kundi Viktória a turizmus földrajz rejtelmeibe vezetett be, és később a szakdolgozati konzulensem lett. Nagyon sokat segített abban, hogy a szakdolgozatom hiteles és részletes legyen. A spanyolországi munkavállalásról írtam, és arról, hogy ennek milyen hatása van a turizmusra. A tanárnők segítségével szakdolgozati versenyen 2. helyezést értem el, illetve közönségdíjas is lettem.

Hol tartasz most, mivel foglalkozol? A nyelvek szeretete honnan jön? Hány nyelvet beszélsz, és milyen szinten? 

Jelenleg főállásban magán nyelvtanár vagyok. Angolt, németet és spanyolt tanítok minden korosztálynak. Egyéni vállalkozó vagyok, így magamnak állítom össze a heti órarendemet. Az idegen nyelvek szeretete már a fősulin elkezdődött. A diploma megszerzéséhez angolból és németből is gazdasági szaknyelvvizsgát tettem. Ezután folyamatosan fejlesztettem magam mindkét nyelvből, és ma már spanyolul is beszélek. Ebben magántanár segített, amit szintén önfejlesztés követett. Angolból és németből magabiztos a tudásom, spanyolból egyelőre középfokú, ezt szeretném továbbtanulni felsőfokra.

Mi motivál tanításban?

Nagyon izgalmas, amikor egy nap alatt akár mind a három nyelvet is oktathatom. Az elején nehéz volt átállnom egy angol óra után rögtön a németre vagy a spanyolra, de ma már ez nem okoz gondot. Szeptemberben volt 6 éve, hogy elindítottam nyelvtanári vállalkozásomat, azóta ez a hivatásom. Rengeteg jeles érettségi és nyelvvizsga van már a tarsolyomban, amit a diákok az én segítségemmel értek el, azt hiszem ez a legnagyobb visszaigazolás számomra. Sok embert megismerhetek a hivatásommal, kicsiket és nagyokat is oktatok különféle módszerekkel. Szeretem, amikor együtt találjuk meg a leghatásosabb tanulási módszert. és utána bezsebelhetjük a sikert.

Mit jelent a Turul projekt, ahol első helyezett lettél?

A Turul a legszínvonalasabb vállalatokat, szolgáltatókat rangsorolja. Ügyfél elégedettségi mérést végeznek többféle kategóriában. Erről a versenyről nem tudtam, meglepetés volt számomra, amikor értesültem a hírről, hogy oktatás kategóriában Érden első helyezést értem el az ügyfelek véleménye alapján. Maximális pontszámot értem el, így lettem 2021 legjobb magántanára. Oklevéllel és emlékplakettel is díjaztak, amelyeket azóta kitettem a tanterembe, ahol oktatok. Sok tanulóm van jelenleg is, de kaptam több megkeresést is a rangsorolás óta. Az érdi rádió vendége voltam a díjjal, és az érdi újságban is készült ezzel kapcsolatban egy cikk, így értesülhettek többen is a helyezésemről.

Összességében elmondhatom, hogy a munkám egyben a hivatásom is, azzal foglalkozhatok, amit a legjobban szeretek. Manapság egyre népszerűbb az idegennyelv-tanulás. Valódi tudás elsajátítása a fő cél, hiszen ahány nyelven beszélünk, annyi különféle kultúrát ismerhetünk meg közelebbről.

Szerintem téves a feltevés, miszerint létezik olyan, hogy nyelvérzék. Én a szorgalomban hiszek, és abban, hogy mindenki számára van egy olyan tanulási módszer, amely segítségével könnyen megtanulhat egy új nyelvet. Legyünk bátrak, és merjünk megszólalni az adott nyelven!

#Felvételi2023 #EgyüttValóraVáltjuk #AJövődBiztonsága 

https://www.kodolanyi.hu/

https://www.facebook.com/kodolanyi/

https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem/ 


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2022. 11. 30. 13:29
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv