2022. 11. 18.

Egy utazás, ezer élmény: ERASMUS+

Fejlesztenéd nyelvtudásod? Idegen kultúrákba kóstolnál bele? Külföldön töltenéd a szakmai gyakorlatod? Élj a lehetőséggel! Munka, tanulás, kapcsolatépítés, önismeret: vágj bele életed legnagyobb kalandjába! A döntés csak a te kezedben van! Az elmúlt évek kiutaztatási statisztikái alapján, a beérkezett és a feltételeknek megfelelt ERASMUS+ pályázatok 100%-a pozitív elbírálásban részesült egyetemünkön. 

Intézményünk a világ több, mint 30 országában, közel 150 partneregyetemmel áll kapcsolatban. Hallgatóink külföldi résztanulmányokat folytathatnak vagy szakmai gyakorlaton vehetnek részt az EU-ban, de az EU-n kívül is.
Az elmúlt években több, mint 300 hallgatónk kapott Erasmus+ mobilitási ösztöndíjat.

Jenei Rita, Turizmus-vendéglátás szakos hallgatónk Rodoszon vett részt szakmai gyakorlaton az Erasmus+ program keretében. Rita szívből ajánlja, hogy jelentkezzetek az Erasmus+ programba, mely során életreszóló tapasztalatokra tett szert szakmailag és emberileg is. 

„Az otthonom Magyarország, de mindig is több országban szerettem volna élni, igazából szeretek mindent kipróbálni. „

Virág Japánban

Tenyi-Varga Virág 2004-ben végzett a Kodolányi János Egyetemen (akkor még főiskolán) Nemzetközi kapcsolatok alapképzésen. Jelenleg utolsó évét tölti intézményünk Nemzetközi tanulmányok mesterképzési szakján, távoktatási tagozaton. Virág valódi világjáró: több, mint 20 éve él külföldön. Egy 3 éves brüsszeli tartózkodás és az alapdiplomája megszerzése után, a 2000-es évek elején egy munkalehetőség szólította Hollandiába. 12 évvel ezelőtt átköltözött a férjével Arizónába, az Amerikai Egyesült Államokba, jelenleg pedig - a 2022/23-as őszi szemeszterben – a Kodolányi Erasmus+ programjának keretében Japánban folytatja tanulmányait. Virágnak a szakdolgozata mellett, a nyelvtanulásban is nagy segítséget nyújt az ázsiai mobilitás. Egyelőre egy félévre tervezett előre, de az ösztöndíj feltételrendszere lehetővé teszi a hosszabbítást is.
Olvasd el, és kövesd Virág útját. Élményeiről, tapasztalatairól folyamatosan beszámolunk: https://www.kodolanyi.hu/aktualis/hirek/1701

Virág Japánban2

Alap- vagy mesterképzés, diploma előtt vagy után, Európán belül vagy kívül, rövidebb vagy hosszabb időintervallum, tanulás vagy munka: az ERASMUS+ program minden hallgatónk számára elérhető.

Legyél nyitott, tanulj nyelvet, találkozz idegen kultúrákkal, ismerj meg új embereket. Lépj rá a saját utadra!

Jelentkezési határidők tanulmányi mobilitásra:
Őszi félévben megvalósuló mobilitás: március 31.
Tavaszi félévben megvalósuló mobilitás: szeptember 30.
Szakmai gyakorlatra a jelentkezés folyamatos.

A pályázati felhívás az Erasmus+ hallgatói tanulmányi és szakmai gyakorlati mobilitási programban való részvételre, valamint a kapcsolódó részletes információ, űrlapok, választható intézmények és gyakorlati helyek listája elérhetők a Tanulmányi kommunikációs Csoport oldalán az Erasmus+ menüpont alatt.

További részletek:
https://www.kodolanyi.hu/egyetemi-elet/nemzetkozi_lehetosegek
https://tka.hu/celcsoport/4070/erasmus
Személyes tájékoztatást a Nemzetközi Fejlesztési és Képzési Központ munkatársai tudnak nyújtani a Nemzetközi Központ munkatársai.
(1139, Budapest Frangepán utca 50-56./ 005-ös iroda).
Érdeklődni az erasmus@kodolanyi.hu email-címen lehetséges.

#EgyüttValóraVáltjuk #Ajövődbiztonsága #Felvételi2023 #Erasmus
https://www.kodolanyi.hu/
https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem/
https://www.facebook.com/kodolanyi/


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2023. 12. 08. 12:30
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv