2022. 08. 19.

HSUP: emelkedj ki a tömegből!

Szeretnéd megérteni, hogy mi az innováció? Kíváncsi vagy arra, hogy miből is áll a vállalkozói lét? Ismerd meg a startupok lenyűgöző világát, vedd fel a Hungarian Startup University Program (HSUP) tárgyat a Neptunban! Kredit, online tanulás, mentorálás, ösztöndíj! Tavaly lemaradtál? Eszedbe jutott egy jó ötlet? A 2021/22-es tanévi aktivitás és sikerek után, a 2022/23-as időszakban is meghirdetjük a kurzust a szabadon választható tárgyak között. Nincs más dolgod, mint a szeptemberi szemeszter indulásakor jelentkezni, és máris egy lépéssel közelebb kerültél a vállalkozásodhoz.Tárgyfelvétel augusztus 22-től.

A programról és a képzés menetéről

Ahogyan arról már korábban is írtunk, a HSUP Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusa. Ez egy két féléves E-LEARNING tárgy, amelynek I. félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a II. félévben vállalatépítéssel kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatnak el a hallgatók.

Az első szemeszter végén, a vizsga mellett, a diákok vállalkozási ötletükről egy ONEPAGER-t készítenek, amelyen a második félév során egyetemük javaslatára, az NKFIH és az Express Innovation Agency együttes támogatásával dolgozhatnak.

A mindkét félévet elvégző hallgatók vállalkozási ötletüket és az elkészült MVP-t akár befektetők előtt is bemutathatják.

A program egy személyiségteszt („16 personalities”) kitöltésével kezdődik, amely alapján a startup világ 4 legfontosabb alapítói szerepe közül javaslatot kapnak hallgatók arra, hogy milyen nézőpontból végezzék el a képzést (CEO, CTO, PM, Kreatív)

Az egyes szerepekben a hallgatók különböző, saját perspektívájukat bővítő tananyagokat sajátíthatnak el, ehhez személyre szabott útvonalakat és bónusz tananyagokat hoztak létre a 4 alapítói profilnak megfelelően. Ezáltal mindenki megtanulja a HSUP teljes tananyagát, de saját útvonalon fejlődhet.

A HSUP 2 féléves tananyaga összesen 7+5 modulból áll.
A diákok minden modul végén egy összefoglaló, animált videót, valamint egy modulzáró tesztet találnak.
Az animált videók a modul legfontosabb információit összegzik, míg a tesztek azért fontosok, hogy visszajelzést kaphassunk az előrehaladásról, illetve a modulzáró vizsgák eredményét átlagolva a hallgató a kurzus végén vizsgajegyet kaphasson.

#Együttvalóraváltjuk
#Diplomakarnyújtásnyira
www.kodolanyi.hu
www.facebook.com/kodolanyi
www.instagram.com/kodolanyiegyetem


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 5184
Frissítve: 2022. 09. 23. 14:53
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv