2022. 07. 13.

Nemzetközi konferencia a Kodolányi János Egyetemen

2022. július 4-8. között a Kodolányi János Egyetem és a Pannon Egyetem közös szervezésében Veszprémben és Budapesten került megrendezésre az EATSA (Euro-Asia Tourism Studies Association) 8. nemzetközi konferenciája, "Renaissance of Culture in Asia and Europe" címmel.

A konferencián olasz, francia, lengyel, német, finn, szlovák, japán, magyar, portugál, török és szerb résztvevők osztották meg tudományos eredményeiket. Különös hangsúlyt kapott a fenntarthatóság témája, Veszprém, mint Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban, valamint a kultúra és a turizmus szerepe a Duna Régió országainak együttműködésében. A tudományos előadások mellett a résztvevők megismerkedtek a budapesti Liget projekt fejlesztéseivel, illetve ellátogattak a Balatonhoz is.

Az EATSA 2022-ben is egyfajta világméretű fórumot kínált a turizmuskutatás és a turizmus szektor aktív résztvevői, szaktekintélyei számára arra, hogy megoszthassák és megvitathassák az utazással, idegenforgalommal és vendéglátással kapcsolatos ötleteiket, véleményüket és a legfrissebb kutatási eredményeiket.

A rendezvény keretein belül intézményünkbe látogatott az EATSA elnöke, Enrico Panai. Az elnök úrral, valamint Dr. Rátz Tamarával, a Kodolányi János Egyetem Turizmus Tanszékének vezetőjével - aki egyúttal a szimpózium egyik főszervezője is - készült interjú az alábbiakban érhető el.

 A konferencián plenáris előadást tartott Prof. Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. főtanácsadója, Tamara Ognjević művészettörténész, a belgrádi Artis Center társalapítója és igazgatója, valamint Prof. Dr. Desmond Wee, a németországi CBS International Business School professzora. 

#Együttvalóraváltjuk

#Diplomakarnyújtásnyira

https://www.eatsa-researches.org/

https://www.facebook.com/eatsaresearches/

https://www.facebook.com/kodolanyi

https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem/?hl=hu


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 5184
Frissítve: 2022. 08. 08. 10:25
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv