2022. 07. 19.

Mindenkinek jár egy második esély: Pótfelvételi 2022!

Nem úgy alakult ahogy szeretted volna? Közbe szólt az élet vagy meggondoltad magad? Lemaradtál az egyetemi felvételiről? Szeptembertől felsőoktatásban tanulnál tovább?  Ne csüggedj, még nem késő! Július 21-én ponthatár húzás, július 26-tól pedig kezdetét veszi a pótfelvételi eljárás, amely augusztus 5-én éjfélig fog tartani. 

Ezúttal menj biztosra: válaszd a Kodolányit!

Sokan kétségbe esnek, ha borul a papírforma, és a gondosan kidolgozott elképzelések pillanatok alatt romokba dőlnek. Te ne tartozz közéjük!  

Nem sikerült jól az érettségi? Későn jöttél rá, hogy szeretnél egyetemre járni?

Ne aggódj! Még semmi sincs veszve. A ponthúzással egy időben ugyanis megnyílik egy kiskapu mindazok számára, akiket egyik egyetemre sem vettek fel, vagy eddig nem adták be a jelentkezésüket: indul a pótfelvételi eljárás. A felvi.hu felületén – habár csak rövid időre - ismét elérhetővé válik a regisztrációs oldal. 

Ne törődj bele a kudarcba! Élj a második eséllyel! Nézz utána, dönts, jelentkezz, és találkozzunk szeptemberben az ORIGO héten.  

3 fontos információ, hasznos tipp a pótfelvételivel kapcsolatban:  

  • Alaposan fontold meg a választást: csak egy intézmény egy képzését jelölheted meg.
  • Pozícionáld magad! A szabályzat szerint, a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak, mint az általános felvételi eljárás július 21-én kihirdetett pontszámai. Érdemes olyan egyetemet és szakot választanod, ahová az eredményeid – az idei statisztikák alapján - elegendőek. A kalkulátorral – a www.felvi.hu linken - gyorsan, egyszerűen és pontosan tudod kiszámolni, ellenőrizni az elért eredményed.  
  • Tájékozódj az iskolák hivatalos felületein, ahol naprakész, friss információkat találsz arról, hol, hány főre hirdettek második kört.  

3 + 1 OK, AMIÉRT A KJE A LEGJOBB VÁLASZTÁS! 

3 HELYSZÍN, 3 TERÜLET, 3 IRÁNY. 1 A KÖZÖS: TE!

1. A Kodolányi János Egyetem a pótfelvételi eljárásban is 3 képzési helyszínen (Budapest, Székesfehérvár, Orosháza) várja a jelentkezőket.  

2. Nálunk lehetőséged van a felsőoktatási képzések mellett, akkreditált rendszerben általános vagy szakmai nyelvvizsgát szerezni, valamint felnőttképzési kurzusokhoz csatlakozni.   

3. A Kodolányin mindenki megtalálja az aktuális élethelyzetéhez megfelelő irányt: 

  • Továbbtanulnál, de nincs emelt érettségid? 3 felsőoktatási szakképzésünkön, már 240 ponttól, középszintű vizsgákkal is várunk. A négy féléves képzés során az itt tanult tantárgyak döntő többsége beszámítható a további egyetemi tanulmányokba, és ezt követően már nem kell emelt szintű érettségit tenned. 
  • Alapdiplomát szeretnél? Széles képzési palettából választhatsz: nézz körül 12 szakunk között, és találd meg a hozzád legközelebb állót!
  • Úgy érzed megtaláltad az utad, és szeretnél a területeden magasabb szintre lépni? 3 mesterképzésünkön, akár államilag finanszírozott formában is folytathatod tanulmányaidat.

A pótfelvételeben tervezett szakokat nézd meg itt!

4.  Nehéz a választás? Egyedülálló lehetőség csak a KJE-n: 2 diploma egy áráért, rövidebb idő alatt!  

ELÉRHETŐ NEMZETKÖZI LEHETŐSÉGEK 

Nemzetközi lehetőségekre vágysz? A Kodolányin könnyedén elérhetőek az Erasmus pályázatok. A világ 33 országában 170 partnerintézmény bármelyikében tanulhatsz. Angol nyelvű képzéseken pedig akár itthon is nemzetközi hallgatókkal együtt járhatsz órákra.  

SPORTKARRIER ÉS DIPLOMA? IGEN! ÉLSPORTOLÓI MENTORPROGRAM 

Élsport vagy egyetemi tanulmányok? A KJE-n nem kell egyikről sem lemondanod. Kifejezetten élsportolók számára kialakított speciális oktatási programmal itt könnyedén összeegyeztethető a sportkarrier és a diploma. 

HOGYAN ALAKULNAK A PONTHATÁROK A PÓTFELVÉTELI ELJÁRÁSBAN? 

Az általános felvételi eljárásában a Kodolányi ponthatárait a kihirdetést követően a felvi.hu-n, illetve a továbbiakban a www.kodolanyi.hu/felveteli oldalakon tudod megtekinteni.

HOL KELL JELENTKEZNED? 

A jelentkezésedet a felvi.hu oldalon tudod beadni elektronikusan. Fontos, hogy adataidat megfelelően add meg, mivel a hitelesítést követően, nincs lehetőséged módosítani. 

FIGYELJ AZ IDŐ RÖVIDSÉGÉRE! 

A július 21-ei ponthúzást követően, a július 26.- augusztus 5. közötti időszak áll majd rendelkezésedre, hogy benyújtsd a jelentkezésedet. További részletekért  kövesd a felvi.hu és a www.kodolanyi.hu/felveteli oldalakat. 

Legyél részese te is a 30. jubileumi évét ünneplő Kodolányi János Egyetem baráti közösségének, ahol egyedülálló oktatási módszer segítségével, elérhető árakon, rugalmas feltételek mellett végezheted el tanulmányaidat nappalin, levelezőn vagy akár távoktatásban! 

Találkozunk a Kodolányin szeptemberben!

#EgyüttValóraVáltjuk!

#Diplomakarnyújtásnyira 

https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem/?hl=hu

https://www.facebook.com/kodolanyi


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2023. 09. 21. 13:19
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv