2022. 05. 05.

Startup? Emelkedj ki Te is a tömegből!

Április 27-én tartották meg a Kodolányi János Egyetem HUNGARIAN STARTUP UNIVERSITY PROGRAM keretében elindított kurzusának második féléves záróeseményét. A rendezvényen a három ösztöndíjas, ambiciózus csapatvezető mellett, a dedikált projektvezetők és tanáraik prezentáltak. A mentorok között találhatjuk intézményünk marketingtanárát, Dr. Sós Péter Jánost is. Az esemény központi célja volt bemutatni a HSUP tervek futó és befejezett munkafázisait, valamint összesített előrehaladását.

A KJE 3 vállalkozó szellemű, eltökélt növendéke lépett pódiumra múlthéten szerdán.

• Kulcsár-Tóth Csilla
Kommunikáció és médiatudomány alapképzési szak – levelező
Mentor: Sós Péter János
Projekt címe: CatCare
Téma: Egyedi igények szerint alakítható fekhely minden méretű és fajtájú macskának, amit nem kell a meleg idő beköszöntével kihasználatlanság miatt félretenni vagy vastag pléddel bélelni, ha jön a tél.
Címszavak: tervezés, egészség, wellness
Csapat: +4fő

• Jenei Rita Barbara
Turizmus-vendéglátás alapképzési szak – nappali
Csapattag: Szabó Péter Pedagógia alapképzési szak – levelező
Projekt címe: RandomParty
Téma: A RandomParty lényege, hogy létrehozzunk egy olyan rendezvényt, ahol az emberek személyesen tudnak ismerkedni egymással, félelmek és kínos helyzetek nélkül.
Címszavak: kikapcsolódás, élet
Csapat: + 4fő

• Tóth Gabriella
Nemzetközi tanulmányok alapképzési szak - nappali
Projekt címe: Magyar Finomságok
Téma: Külföldön élő magyarok számára könnyebb elérhetőség a magyar termékekhez, összeválogatva vagy előfizetéses csomagban, és ennek célja a kultúra és a hagyomány megőrzése is.
Címszavak: e-kereskedelem, élelmiszer, értékesítés
Csapat: +4fő

Emelkedj ki Te is a tömegből! Idén lemaradtál? A tárgyfelvétel után jutott eszedbe egy jó ötlet? Ne aggódj! A 2021/22-es tanévi aktivitás és sikerek után, a 2022/23-as időszakban is meghirdetik az órát a szabadon választható tárgyak között. Nincs más dolgod, mint a szeptemberi szemeszter indulásakor jelentkezni, és máris egy lépéssel közelebb kerültél a vállalkozásodhoz.

A programról és a képzés menetéről

Ahogyan arról már korábban is írtunk a HUNGARIAN STARTUP UNIVERSITY PROGRAM (HSUP) Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusa.
Ez egy két féléves E-LEARNING tárgy, amelynek I. félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a II. félévben vállalatépítéssel kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatnak el a hallgatók.
Az első szemeszter végén, a vizsga mellett, a diákok vállalkozási ötletükről egy ONEPAGER-t készítenek, amelyen a második félév során egyetemük javaslatára, az NKFIH anyagi támogatásával dolgozhatnak.
A mindkét részt elvégző hallgatók vállalkozási ötletüket és az elkészült MVP-t akár befektetők előtt is bemutathatják.

A program egy szereposztó teszt („16 personalities”) kitöltésével kezdődik, amely alapján a startup világ 4 legfontosabb alapítói szerepe közül javaslatot teszünk a hallgatóknak arra, hogy milyen nézőpontból végezzék el a képzést (felfedező, analitikus, védelmező, diplomata).
Az egyes szerepekben a hallgatók különböző, saját perspektívájukat bővítő tananyagokat sajátíthatnak el, ehhez személyre szabott útvonalakat és bónusz tananyagokat hoztak létre a 4 alapítói profilnak megfelelően. Ezáltal
mindenki megtanulja a HSUP teljes tananyagát, de saját útvonalon fejlődhet.

A HSUP 2 féléves tananyaga összesen 7+ 5 modulból áll.
A diákok minden modul végén egy összefoglaló, animált videót, valamint egy modulzáró tesztet találnak.
Az animált videók a modul legfontosabb információit összegzik, míg a tesztek azért fontosok, hogy visszajelzést kaphassunk az előrehaladásról, illetve a modulzáró vizsgák eredményét átlagolva a hallgató a kurzus végén vizsgajegyet kaphasson.

HSUP-ban a tanulók a kitöltött interaktív tesztekkel tapasztalatpontokat gyűjtenek, mely alapján követhetik vállalkozói előrehaladásukat, készségeik szintjeit és kompetenciáik fejlődését. Az egyéni fejlődés mellett a közösségi “NETWORKING” szemléletet is jutalmazzuk, ami által a kollaborációban aktívan részt vevők közösségi pontokat kapnak, így egy játékos, de mégis kompetitív környezetet teremtve.

A HSUP platform további fejlesztései során ebben a játékos környezetben a tanulók tapasztalatpontjai alapján egy eredménytábla keletkezik majd, amelyben követhetik saját és később egyetemük teljesítményét is. Így, a diákok nem csak egymással versenyeznek, hanem egyetemükért is küzdenek.
A startupkultúrában ez a versenyszellem még nagy előnyt jelenthet majd számukra. Ezen pontok és egyéb mérőszámok alapján a hallgatók különböző “kitűzőket” gyűjthetnek úgymint: “a csapatjátékos”, “a versenyző” vagy éppen “a virtuóz”.

#Együttvalóraváltjuk
#Diplomakarnyújtásnyira
www.kodolanyi.hu
https://www.facebook.com/kodolanyi
https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 5184
Frissítve: 2022. 08. 09. 14:00
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv