2022. 04. 21.

Április 26.: Háborús árnyék vetül világszerte a tavaszra

A tanév szépen lassan a végéhez közeledik. Végzőseink az utolsó simításokat végzik szakdolgozataikon, az első és másodévesek naptáraiba bekerülnek a vizsgaidőpontok, a diákok fejében pedig fel-fel sejlik a nyár gondolata. A Kodolányi falain kívül, azonban ez az idill elvész, hiszen tőlünk nem messze továbbra is tart az orosz-ukrán konfliktus. A háború nem csak Európát, hanem az ázsiai térséget is lázban tartja, Indiát és Kínát is beleértve.  Azt, hogy mi zajlik napjainkban ebben a nemzetközi térben, online webinárium sorozatunk tárgyalja.  

Az intézmény, nemzetközi térrel foglalkozó sorozata, - a Geopolitikai fórum - India, Kína és Oroszország külpolitikai dilemmái az orosz-ukrán háború idején című prezentációjában veszi nagyító alá a háborús helyzet hosszú - és rövidtávú internacionális vonatkozásait április 26-án. 

A Kodolányi János Egyetem (a Docler Holding tagja) Nemzetközi Tanulmányok Tanszéke, továbbá az ICDT Hungary és a Neumann János Egyetem Eurázsia Kutatóközpontja, az MNB Tudásközpont, Gazdaságföldrajz, Településmarketing és Geopolitikai Központjával együttműködve, két évvel ezelőtt elkezdett -illetve folytatott- eseménysorozatának 10. jubileumi előadásán ezúttal egy teljességgel aktuális problémát, témát bont ki.

India, Kína és Oroszország külpolitikai dilemmái az orosz-ukrán háború idején témakörben hallhatjuk előadni: Dr. Gyene Pált, a Budapesti Gazdasági Egyetem főiskolai docensét, Dr. Csicsmann Lászlót, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető, egyetemi docensét, továbbá Dr. Horváth Levente igazgatót, aki a Neumann János Egyetem Eurázsia Kutatóközpontjából érkezik hozzánk.

A tizedik diskurzust is, Dr. Szatmári Péter tanszékvezető, tudományos és fejlesztési rektorhelyettes, a projekt fő szervezője és moderátora vezeti.

A beszélgetésről, természetesen most is felvétel készül, amely a továbbiakban hallgatóink társadalmi- szociális érzékenyítését, tudásanyaguk bővítését, kompetenciáik fejlesztését támogatja.

Az online konferencia nyitott, az érdeklődők szabadon csatlakozhatnak az alábbi linken:  

https://bit.ly/orosz-ukran_webinarium

Mindenkit sok szeretettel várunk!

India, Kína és Oroszország külpolitikai dilemmái az orosz-ukrán háború idején
online webinárium
2022.04.26-án 16.00 órától
Csatlakozás ide kattintva: https://bit.ly/orosz-ukran_webinarium

 

#Együttvalóraváltjuk
#Diplomakarnyújtásnyira
www.kodolanyi.hu
https://www.facebook.com/kodolanyi
https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 5184
Frissítve: 2022. 08. 10. 09:20
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv