2022. 04. 04.

A zene ereje összeköt. Szóljon a dal az ukrán gyerekekért!

A Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetem a kezdetek óta igyekszik segíteni az orosz-ukrán konfliktus elől menekülőkön. Legújabb kezdeményezésünkben, ezúttal a székesfehérvári székhelyű Modern Zenei Tanszékünk buzdít jótékonysági akcióra az UNICEF-fel együttműködve. Segíts Te is, hogy segíthessünk!  

A több, mint egy hónapja tartó háború miatt több millió civil kényszerült elhagyni otthonát – köztük gyerekek, egyetemi munkatársak, hallgatók – és a harcok, bombázások elől menekülve a környező országok irányába elhagyni Ukrajnát. Magyarországra is rövid időn belül emberek százezrei érkeztek, annak reményében, hogy hazánkban biztonságra, nyugalomra lelnek.

A Kodolányi János Egyetem az elsők között tett intézkedéseket. Február 26-án kinyitottuk intézményünk orosházi kollégiumát a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanulóinak, oktatóinak- 48 fő számára szállást biztosítva.

Március első hetében egyik legrégebbi és legkedvesebb partnerünk, a rivnei MEGU Egyetem (Ukrajna, ahol 2005 óta, három szakon, kihelyezett formában kodolányis képzések is folynak) nevében fordult hozzánk Nyina Rosztiszlavovna dékán asszony segélykéréssel.
Ennek hatására, mindhárom képzési helyszínünkön- Budapesten, Orosházán és Székesfehérváron- gyűjtést szerveztünk. Elképesztő összefogás indult az iskolai közösség részéről. Az adományokat saját kisbuszunkkal szállítottuk partnereinkhez.

Ezen felül, számos kollégánk, diákunk utazott az elmúlt hetekben a magyar-ukrán határra önkéntesként támogatva az egyesületek, szervezetek munkáját.

Harmadik lépcsőfokként, ezúttal pénzadománnyal szeretnénk támogatni a menekülteket. Tanintézetünk zenész növendékei a KJE közösségi felületein közzétett, specifikusan ezen alkalomból készített tartalmaikkal buzdítanak mindenkit a jótékonysági akcióban való részvételre.

30 éves magánegyetemünk, az UNICEF-fel kötött megállapodása értelmében, a szervezet weboldalán keresztül indított gyűjtést. A felajánlásokat teljes egészében a háború sújtotta területeken élő vagy onnan hazánkba menekülő gyerekek – karon ülőktől az egyetemistákig- megsegítésére fordítjuk.

Az adománygyűjtés részleteiről, menetéről, feltételeiről bővebben az esemény oldalán, ERRE linkre kattintva lehet tájékozódni.

Legújabb akciónk főszervezője Mits Gergő, Magyar Érdemrend lovagkereszttel és Artisjus- díjjal kitüntetett zenetanár, basszusgitáros, a UNITED formáció oszlopos tagja. A Kodolányi Modern Zenei Tanszékének vezetője, elégedetten mesélt a kampány részleteiről:
„Nagyon büszkék vagyunk, hiszen teljes mértékben zenész tanítványainktól, gyakorló zenekarainktól jött az ötlet, hogy szeretnének valahogy ők is segíteni a kialakult helyzetben. Az alapkoncepció szerint, ismert zenéket játszanak el a fiatalok, majd ezek felvételét feltöltik a Kodolányi közösségi felületre. Amellett, hogy ezáltal egyfajta digitális koncertélményt nyújtanak, igyekeznek felhívni a nézők figyelmét az UNICEF-fel kötött megállapodásunkkal életre hívott adománygyűjtésre. Hiába a felnőtté válás utolsó lépcsőit taposó gyerekek, ők is érzik, a kollektív felelősségvállalás jegyében nem fordulhatnak el az effajta problémáktól. Kortársaikat és a náluk fiatalabbakat is támogatniuk kell a nehéz időkben, hiszen az új generációk fogják biztosítani azt a jobb, békésebb, élhetőbb jövőt, amelyben hasonló háború nem következhet be. Természetesen, lehetőségeinkhez mérten mindent megtettünk, megteszünk az oktató kollégákkal, hogy segítsünk megvalósítani, sikerre vinni a kezdeményezést. Külön öröm számunkra, hogy a KJE rektora, Dr. Szabó Péter Ottó is csatlakozott hozzánk. Az egyik feldolgozásban – a hallgatók kíséretében – ő is előad. Arra buzdítanék mindenkit, hogy a reggeli kávéja árával segítsen minket, hogy mi is segíthessünk”

Az Előadóművészet szak Magyarországon egyedülálló jazz- és könnyűzenei képzést nyújt. A hazai zenei élet nemzetközileg is elismert szakembereitől tanulhatsz, akik már pedagógusként és előadóművészként is bizonyítottak. Végzett diákjaink nagyon gyorsan bekerülnek a magyar zenei élet legismertebb szereplői közé. Hozzánk jártak például a Mörk és a Blahalouisiana, valamint a Nene zenekar tagjai is. Székesfehérvári oktatási helyszínünkön próbatermek, gyakorlóhelyiségek, stúdió (lemezkészítési lehetőség), valamint hazai és külföldi koncertezési lehetőségek biztosítják a gyakorlati ismeretek elsajátítását és a zenei karrier megalapozását. A hallgatói zenekaroknak, formációknak a tanszék fellépési lehetőségeket szervez, hogy a leendő művészek megfelelő színpadi rutint szerezhessenek.

#Együttvalóraváltjuk #Diplomakarnyújtásnyira

https://www.facebook.com/kodolanyi/

https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem/?hl=hu

https://teistehetsz.unicef.hu/


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 5184
Frissítve: 2022. 08. 08. 10:25
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv