2022. 03. 08.

Gyűjtés az Ukrajnában kialakult helyzet miatt

Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt első intézkedésként megnyitottunk orosházi kollégiumunkat a menekültek számára. Második intézkedésként gyűjtést szervezünk ukrán származású, volt kollégánktól kapott információknak megfelelően, mindhárom helyszínünkön. Csatlakozz te is az segélyakcióhoz!

Az egyeztetések alapján elsősorban tisztálkodó szereket, fogkefét, valamint meleg takarókat, esetleg meleg ruhákat várunk gyerekek számára is. 

„Bízom abban, hogy ez a súlyos helyzet mihamarabb megoldódik, de addig is tegyünk meg mindent a rászorulók megsegítésére.„ - írta a felhívásban Dr. Szabó Péter rektor.

A gyűjtések helyszínei:

 • Budapesten: budapesti campus (Frangepán utca 50-56.) alujában kihelyezett dobozban 8:00-18:00 óra között.
 • Székesfehérváron: az Igazgatósági épületben és a Városmajor portán (Fürdő utca 1.) hétfőtől csütörtökig 8:00-16:00-ig, pénteken 8:00-14:00-ig.
 • Orosházán: az orosházi capmus (Gyopárosi u. 3F.) portáján hétfőtől csütörtökig 8:00-16:00-ig, pénteken 8:00-14:00-ig.

 A gyűjtés kérdéseiben kapcsolattartók:

 • Budapesten Rákosfalvi Edina
 • Székesfehérváron Mits Péter
 • Orosházán ifj. Janowszky Sándor

Egyetemünk egyik legrégebbi és legkedvesebb partnerének, a rivnei MEGU Egyetem (Ukrajna, ahol 2005 óta, három szakon, kihelyezett formában kodolányis képzések is folynak) a nevében fordult hozzánk Nyina Rosztiszlavovna dékán asszony az alábbi segélykéréssel.

 

Kedves kollégáink!

12. napja tart a háború! A helyzet nagyon nehéz. Több településen súlyos harcok folynak, néhány már fizikailag megsemmisült. Az emberek egy része külföldre menekül, egy része harcol a hazájáért. Hálásak vagyunk, hogy ti azonnal felajánlottátok segítségeteket.

Most olyan helyzetben vagyunk, hogy nálunk hiány van a legalapvetőbb dolgokból, melyek szükségesek az embereknek, legyenek azok katonák vagy civilek. Megyénkbe nagyon sok menekült érkezett Kelet-Ukrajnából. Az áttelepült embereknek a MEGU aktívan részt vesz a segítségnyújtásban, de már fogytán vannak a készleteink. A központilag küldött adományok nem jutnak le minden esetben hozzánk, ezért az általatok gyűjtött, célzott adományokat mi átvesszük Magyarországon és megszervezzük az adományok átjuttatását a határon. Nem csak a katonáinknak és a menekülteknek segítünk, hanem azoknak az anyáknak és családoknak, akik fiai/férfiai a fronton harcolnak és mindenkinek, akinek szüksége van rá Rivnében. Nagyon hálásan lennénk, ha így közvetlenül nekünk tudnátok adománnyal segíteni ebben a helyzetben!!!

Tehát át tudjuk venni az általatok gyűjtött adományokat a magyar oldalon, és önállóan Ukrajnába szállítjuk. Több dolog már most is nehezen beszerezhető Ukrajnában, szükségünk lenne:

 • kötszerek, nem vény köteles gyógyszerek (elsőorban láz, megfázás ellen)
 • konzervek,
 • meleg takarók,
 • hálózsákok,
 • higiéniai termékek, beleértve a pelenkákat, nedves törlőkendőket.
 • és egyéb (kézi mosószerek, tisztálkodó szerek, fertőtlenítők stb.)

Meleg öleléssel a MEGU kollégák nevében,

Nyina Rosztiszlavovna

 

Kérek mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten adományaival segítse az Ukrajnában élő kollégáinkat, tanítványainkat, barátainkat. A budapesti campusunkra összegyűjtött adományokat egyetemünk saját kisbuszával elszállítja az ukrán-magyar határra, ahol partnereink átveszik azokat.” – fűzte hozzá körlevelében a rektor.

A gyűjtés mellett a KJE kitárja a kapuit azoknak az egyetemistáknak, akik Ukrajnából hazánkba menekültek függetlenül azok nemzetiségétől. A hallgatók az alábbi képzésekre jelentkezhetnek: Turizmus-vendéglátás, Gazdálkodási és menedzsment, Nemzetközi Tanulmányok, Üzemmérnök-informatikus, Előadóművészet. Bővebb információ és jelentkezés itt: international@kodolanyi.hu vagy +36304856314 (WhatsApp, Viber).

 

 


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 22 543 400
Frissítve: 2022. 05. 16. 07:50
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv