2022. 02. 08.

I.Kodolányi TEQPONG bajnokság: egy új kihívás!

Szívesen sportolnál az egyetemen egy izgalmas háziverseny keretein belül? Kipróbálnád napjaink egyik legújkeletűbb, legtrendibb sportját? Értékes nyereményekért szállnál harcba? Kiváltanád a kötelező tesit a tavaszi félévre? Jelentkezz, küzdj és nyerj! Határidő: február 13.!  

Amennyiben sikerült felkeltenünk az érdeklődésedet, nincs más dolgod, mint február 13-ig (vasárnap) elküldeni a nevedet és Neptun kódodat a kass.laszlo@kodolanyi.hu e-mail címre, pingpongütőt ragadni és belevetni magad a játékba.

Mi a TEQPONG?

A TEQPONG egy új, innovatív ütős sportág, amely a TEQ sporteszközön, kinti és benti körülmények között egyaránt játszható.
Ez nem csak a fizikai képességek összeméréséről szól, az elmét is próbára teszi.
A hajlított TEQ asztal még élvezetesebbé teszi a mérkőzéseket, hiszen a sporteszköz védjegye, hogy a labda egyedi módon pattan rajta, arra késztetve a játékost, hogy újra gondolja a már bejáratott mozdulatait.
A TEQPONG jelentősen fejleszti a játékosok lábmunkáját, szem-kéz koordinációját, valamint olyan egyéb képességeket, mint a reflex vagy a reakcióidő. Emellett, kiváló sportolási vagy kikapcsolódási lehetőség mindenkinek kortól, nemtől és tudásszinttől függetlenül, amit a speciális szabályrendszer tesz még izgalmasabbá.
Az egyenlő esélyeket a sporteszköz egyedi kialakítása és az azonos típusú ütőhasználat biztosítja, így a győzelem valóban csak a tudáson múlik. A különleges szabályok olyan izgalmakat rejtenek, mint a „duplapont”, az újra megjátszható hálóról visszapattanó labda, vagy az ellenfél térfelére ütött adogatás.
( https://www.teqpong.org/hu )

Honnan indult a kezdeményezés?

I.Kodolányi TEQPONG bajnokság alapkoncepciója Nagy Ákos Gábor - az intézmény gazdálkodási - és menedzsment alapszakos, másodéves hallgatója - fejében fogalmazódott meg.
Motivációiról a következőképpen mesélt:
„A TEQPONG verseny egy teljesen saját, ad hoc jellegű ötletként jött 1-2 hónapja.
Nincsen- egyelőre - semmilyen előéletem ebben a sportban, viszont már jó pár éve focizom, ennélfogva pedig minden labdajátékot kifejezetten kedvelek. A fő inspirációm az volt, hogy egy közösséget összekovácsoló, szórakoztató és izgalmas eseményt adhassak az egyetemnek. Az elképzeléseim Kass László testnevelő tanárnál hamar értő fülekre találtak, így viszonylag gyorsan el is tudtuk kezdeni a szervezést.”

Miként történik a verseny lebonyolítása?

• A beérkezett jelentkezések száma dönti el, hogy csoportkörös/egyenes kieséses formában bonyolítják-e le a bajnokságot.
A verseny időtartama fél év: a szorgalmi időszak második hetétől- február 14-től egészen a végéig - május 13-ig tart.
• A mérkőzések két Teq asztalon, - időjárás és az igények függvényében - bent és kint is megrendezésre kerülhetnek.
• 21 pont szükséges egy szett megnyeréséhez, az elődöntők és döntő 3 nyert szettig, a többi mérkőzés 2 nyert szettig tart, 20-20-as állásnál 2 pont különbség dönt.
• Az eredményeket a Sportirodában, vagy az alagsorban a kijelölt oktatóknál, direktoroknál lehet bediktálni.

Milyen jutalom jár a résztvevőknek?

Tárgynyereményben részesülnek a sikeresen szereplő hallgatók, plusz minden lejátszott kör 1 alkalom kötelező testnevelést vált ki. A győztesnek automatikusan teljesítetté lesz nyilvánítva a Kultúra, sport, munkahelyi jóllét/ testnevelés tantárgy, az aktuális félévre.

 

#Együttvalóraváltjuk

#Diplomakarnyújtásnyira

#KodolányiTeqpongBajnokság

https://www.kodolanyi.hu/

https://www.facebook.com/kodolanyi/

https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem/

 

2022.02.08.


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 22 543 400
Frissítve: 2022. 07. 05. 16:37
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv