2021. 11. 23.

Nemzeti Kiválóság Díj

Közigazgatási, közszolgálati, oktatási, egészségügyi vagy szociális szolgáltatást nyújtó szervezetek kategóriájában a Kodolányi kapta idén a Nemzeti Kiválóság Díjat. Az elismerést ünnepélyes kereteken belül a Pesti Vigadó Dísztermében Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter adta át egyetemünk rektora, Dr. Szabó Péter részére.

A 30 éves múltra visszatekintő egyetemünk kiemelten az alkalmazott tudományok területén tartja fontosnak az oktatást, a kutatást és az innovációs szolgáltatások elérhetővé tételét. A díjátadón elismerően szóltak a Kodolányi működésének kreatív, innovatív szervezeti kultúrájáról, és az intézmény munkáját jellemző önreflexióról, amely a partnerekkel való együttműködés során is megjelenik. Külön említették a hallgatóközpontúságnak azt a sajátos és mintaértékű formáját, amit a mentortanári program jelenít meg az iskola, valamint a diákok mindennapjaiban. A hallgatói élet élményszerűségét erősítik többek között a rendszeres tematikus programok is.

A díj átvételekor Dr. Szabó Péter rektor az alábbi szavakkal köszönte meg az elismerést: “Ez a díj mérföldkő az intézmény életében.” Hozzátette, azt az alapításkor is megfogalmazott gondolatot, hogy “Egy felsőoktatási intézménynek akkor van jövője, ha szervezetében cégszerű elemekkel támogatja a kutatáshoz és az oktatáshoz nélkülözhetetlen akadémiai szabadságot."

Innovatív egyetem nem létezik innovatív diákság nélkül. A Nemzeti Kiválóság Díj pedig nem csak intézményünket, hanem oktatóinkat és diákjainkat egyaránt megerősíti abban, hogy a hazai felsőoktatásban egyedülálló a Kodolányi János Egyetem kooperatív együttműködési modellje, mely közel hozza az egyetemet a munkaerőpiachoz mind a képzések, mind a végzettek elhelyezkedésének tekintetében. Az egyetem, a munkaerőpiac és a hallgató hármasának összekapcsolása a lehetőségek maximalizálását jelenti mindannyiunk számára.

Ez a törekvés, ez az alapgondolat olyan értékeket képvisel, amelyek méltó alappillérei a budapesti, székesfehérvári és orosházi oktatási központokkal rendelkező intézményünk számára.

Az eredetileg Nemzeti Minőség Díj néven ismert kitüntetést az Innovációs és Technológiai Minisztérium hozta létre olyan szervezetek elismerésére, akik működésük terén kiemelkedő teljesítményeket és eredményeket érnek el.

A Kodolányi a hazai felsőoktatási intézmények között elsőként kapta meg a Nemzeti Minőségi Díjat 2009-ben, akkor még főiskolaként.

www.kodolanyi.hu

https://www.facebook.com/kodolanyi

https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem

#Együttvalóraváltjuk 

#Diplomakarnyújtásnyira 

#Felvételi2022

 

Szöveg: Locsmándi Luca

(Kommunikáció- és médiatudományok alapszak/ II. évfolyam)


« vissza

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2024. 06. 14. 10:59
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv