2021. 10. 14.

Legyél te is diáktudós!

Egyetemünk – a korábbi évekhez hasonlóan - idén is meghirdeti az az intézményi TDK konferenciát, amely akár a belépődet is jelentheti, a 2023-as OTDK-ra.
Minél előbb keress témavezetőt a tanáraid között és vesd bele magad a kutatásba!
Jelentkezés és a dolgozat leadásának határideje: 2021. november 8.

Mikor rendezik meg a TDK-t?
A Kodolányin 2021. november 26-án kerül sor a pályaművek bemutatására.

Mi az TDK?

A TDK szó, a Tudományos Diákköri Konferenciát rejti magában.
A konferencia keretén belül, a felsőoktatási tanulmányaikat végző hallgatók tudományos kutatási munkát végezhetnek, egy általuk választott témavezetővel és meghatározott témában. Az elkészült anyagokat először a saját felsőoktatási intézményükben kell előadniuk, amelyet egy erre a célra felállított bizottság értékel.
A legjobbnak ítélt munkák ezután továbbjuthatnak az országos versenyre, az OTDK-ra. (Országos Tudományos Diákköri Konferenciára).

Miért érdemes részt venni a TDK-n?

A konferencián való részvétel számos előnnyel jár.

Elsősorban az erkölcsi és anyagi siker, amit a házi vagy az országos konferencián elért helyezés, és az ezzel járó pénz- vagy tárgyjutalom jelent.

Megszerezheted a jogosultságot a 2023-as OTDK-ra. A nemzeti megmérettetésen elért jó eredmény plusz pontot érhet a posztgraduális (egyetemi vagy doktori) képzésre való jelentkezésnél és sok esetben a munkaerőpiacon való elhelyezkedésnél is.
Az OTDK-helyezettek közül választják ki a Pro Scientia Aranyéremre érdemes hallgatókat is, amely jelenleg a felsőoktatásban elérhető legmagasabb szintű elismerés.

A TDK-munka sok esetben a diplomatervben és a diplomamunkában folytatódik. A versenyen szerzett tapasztalatokat, valamint a konzulensi és a bírálói véleményét, hasznosítani lehet a tényleges diplomamunkában.
Sok TDK-dolgozat kisebb módosításokkal vagy akár módosítások nélkül is beadható szakdolgozatként.

Ugyancsak nem elhanyagolható az a tapasztalat, amit az előadásra való felkészülés és maga az előadás jelent. Napjainkban már egyre kevesebb esetben kell szóbeli vizsgát tenni, és ezáltal a szakmai tárgyú előadókészség gyakorlására, a jó előadás készítésének megtanulására kevés mód nyílik. Munkája során bárkivel előfordulhat, hogy előadást kell tartania, nagyobb közönség előtt kell beszélnie, a tudományos pályán elhelyezkedőknek pedig gyakran kell különféle szakmai konferenciákon előadniuk.
Egy TDK konferencia ehhez is jó felkészülési, gyakorlási lehetőséget nyújt.

Végül, de nem utolsó sorban, a kongresszus nagyon jó lehetőséget nyújt tudósokkal, tanárokkal való megismerkedésre is.

Bővebb információkat a jelentkezésről vagy a formai követelményekről, a https://www.kodolanyi.hu/kutatas-fejlesztes/tdk linken találsz.


www.kodolanyi.hu

https://www.facebook.com/kodolanyi

https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 5184
Frissítve: 2022. 08. 08. 10:25
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv