2021. 09. 30.

Tematikus hét - Kitekintés a munkaerőpiacra

Október 4-én indul a Kodolányi 30. jubileumi tanévének második tematikus hete.

Egyetemünkön hagyomány, hogy félévente kétszer kiszakadva az órarendi keretek közül, a hallgatóknak rendhagyó tanítási hetet szervez az intézmény, mely során a diákoknak lehetőségük nyílik közvetlen kapcsolatot kialakítani a szakterületükhöz kapcsolódó piaci szereplőkkel.

Szeptember első hete a gólyák körül forgott, október elején viszont már egy kodolányis sem maradhat ki.

A Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetem kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a tantermi órákon elsajátított elméleti tudást - már a képzési idő alatt - a lehető leghatékonyabban lehessen a gyakorlati ismeretek alapjaként felhasználni. Ebben játszanak kulcsszerepet a tematikus hetek, amikor a hallgatók biztonságos, ellenőrzött keretek között tekinthetnek ki a versenyszférába, és fogalmazhatják meg kérdéseiket a munkaerőpiac elismert képviselőinek.

A program két fő komponensből áll össze: Az előadások egy része központi, minden tanuló számára nyitott. Ezeken az órákon  általánosabb, minden fiatal  számára releváns témák kerülnek elő.  Az eseménysorozat másik részét, a tanszéki előadások alkotják, ahol jóval specifikusabb, tagozatonként eltérő, szakmaibb kérdésköröket járnak körbe.

A program idén több szempontból különleges. A tavalyi év folyamán, mint oly sok mindent, a második félév tematikus heteit is nagyban befolyásolta  a koronavírus járvány , amely mindkét esetben online keretek közé szorult. A Kodolányi vezetősége és megannyi oktatója egyet ért azonban abban, hogy habár a technológiai vívmányok napjainkban már nagyban megkönnyítik az effajta krízishelyzetek áthidalását, ezeknek a napoknak a varázsa mégis a személyes jelenlétben rejlik. Közvetlenebb, bizalmasabb kapcsolat tud így létrejönni a vendégelőadók és a hallgatók között, így oldottabb a hangulat és párbeszédek is hatékonyabban, dinamikusabban tudnak működni.

Nagy öröm, hogy a 2021/22-es tanévben erről ez alkalommal nem kell lemondani! A korábbi évekhez hasonlóan, az idén is rendkívül széles és színes a kínálat, a palettán mindenki találhat magának izgalmas előadást. A számos szaktekintélyt felvonultató esemény menetrendje az egyetem minden polgára számára nyilvános.

A teljesség igénye nélkül, lássuk miket tartogat a jövő hét:

Kedden Fórián Ildikó toborzási specialista a Linamar Hungary Zrt. HR folyamatait, lehetőségeit, eszközeit tárja fel az érdeklődök előtt, valamint Nichter Tamás - a WHC Kft. képviselője – „Diákmunka szolgáltatások” című előadására várja a tanulókat.

A hét közepén Wertheimer Gábor és Karl Vivien érkezik az intézménybe , akik Tamás Péter moderátor segítségével a műfordítás kihívásait fogják bő egy órában tárgyalni.

Csütörtökön tíz órától Dr. Merkely Béla, a  Semmelweis Egyetem rektora lesz a Kodolányi vendége, aki a jelen egyik, ha nem a legjelentősebb problémájáról, a koronavírus járványról beszél a hallgatóknak. Őt Profigram Zrt. képviseletében Biró György, üzletfejlesztési igazgató és Réti Nóra HR igazgató váltja a katedrán.

Az ötödik napon, Szebellédi Zoltán  és Szőke Tünde Mónika a slow turizmus térségformáló szerepről folytat beszélgetést.

 Részletes program itt: https://bit.ly/kje_tematikushet

 Szivek Laura (Kommunikáció és Médiatudomány alapszak 2. évfolyamos hallgató)


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le, vagy rendeld meg a KJE aktuális felvételi kiadványát ingyen!

On-line megrendelem PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 22 543 400
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv