2021. 09. 28.

Stratégiai megállapodást írt alá a Kodolányi János Egyetem és a Pannon Egyetem

Az oktatásra, a tudományos munkára, valamint a közös nemzetközi érdekérvényesítésre kiterjedő stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a közép-dunántúli régió két meghatározó felsőoktatási intézménye, a Pannon Egyetem, és az idén 30 éves jubileumát ünneplő Kodolányi János Egyetem. 

„Az európai felsőoktatásban az egyetemek együttműködése vezethet sikerre, ez lehet a jövő záloga.”

„A két intézmény meállapodásának egyik sarokköve a magyar felsőoktatás sikeressége érdekében végzett közös érdekérvényesítés mind európai, mind globális értelemben. Fontos, hogy a magyar felsőoktatást láthatóvá tegyük a nemzetközi térben. Célunk a magyar felsőoktatás ökoszisztémájának megújítása, valamint az innovatív megoldások beépítése, gyakorlatba ültetése és a minőségi szempontok érvényesítése” – értett egyet az együttműködést aláíró Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, és Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Egyetem rektora.

A szeptember 27-én Székesfehérváron tartott ünnepélyes aláíráson részt vettek még Dr. Molnárné Dr. Barna Katalin, a PE oktatási rektorhelyettese; Dr. Szatmári Péter, a KJE tudományos és fejlesztési rektorhelyettese; valamint Dr. Kovács László, a KJE oktatási rektorhelyettese.

A megállapodás második pillére a tudományos együttműködés, melynek részeként közös kutatások és pályázatok megvalósítását tervezi a két partnerintézmény.

Mindemellett az oktatás területén a közös egyetemi továbbképzések, kurzusok és további programok szervezése már a nyáron elindult. A Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetem és a Pannon Egyetem együttműködésének első állomása egy a „Fenntarthatóság és biztonság” című közös kurzus, melyet a két intézmény oktatói tartanak.

A világ legkülönbözőbb országai között is konszenzus van abban a tekintetben, hogy a jövő generációinak érdekében kiemelten fontosak a fenntarthatóság és a biztonság alapelvei, valamint azok gyakorlati érvényre juttatása. A cél az, hogy a tantárgyat választó hallgatók felismerjék és megértsék a kurzus címében szereplő két központi fogalom fontosságát; formálódjon a szemléletük, és a jövő iránti felelősségvállalás beépüljön leendő karrierjükbe. A szabadon választható tantárgy előadói e két fogalmat vizsgálják meg saját szakmai perspektívájukból kiindulva, konkrét példák segítségével. A partnerintézmény előadásait kölcsönösen online követhetik a hallgatók; az órákat rögzítik, és megosztják a résztvevőkkel. A kurzusokat személyes látogatásokkal, tantermen kívüli aktivitásokkal zárják.  

 

 

www.kodolanyi.hu     https://uni-pannon.hu/

 


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le, vagy rendeld meg a KJE aktuális felvételi kiadványát ingyen!

On-line megrendelem PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
info@kodolanyi.hu
+36 22 543 400
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv