2021. 08. 24.

Magas szintű állami elismerést kapott egyetemünk két munkatársa!

A köztársasági elnök megbízásából Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét adta át Dr. Szabó Péter rektornak, valamint a Magyar Ezüst Érdemkeresztet Dr. Matuszné Virágh Ildikó kommunikációs vezetőnek.  Az ünnepélyes átadóra augusztus 23-án került sor a Pesti Vigadóban.

Dr. h. c. Szabó Péter Phd egyetemünk egyik alapítója, rektora öt évtized tudományos és felsőoktatási szervező tevékenysége, különösen az intézményi szintű egységes koncepciójú magyar felsőoktatás-pedagógiai modell kidolgozása érdekében végzett munkája elismeréseként részesült az állami kitüntetésben.

Dr. Matuszné Virágh Ildikó, egyetemünk kommunikációs vezetője, a Vörösmarty Rádió alapítója, korábbi főszerkesztője pedig közel három évtizedes pályája során a korszerű magyar újságíróképzés megalapozásában betöltött szerepe, valamint főszerkesztői munkája elismeréseként vehette át a Magyar Ezüst Érdemkeresztet.

A Magyar Érdemrend és a Magyar Érdemkereszt elismeréseket - a miniszterelnök előterjesztésére - a köztársasági elnök adományozza. Ezek az állami kitüntetések a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgálnak.


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le, vagy rendeld meg a KJE aktuális felvételi kiadványát ingyen!

On-line megrendelem PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 22 543 400
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv