2021. 06. 22.

Oroszország a globális világrendben

Az egyetem jubileumi évének alkalmából megjelent Hervainé Dr. Habil Szabó Gyöngyvér, főiskolai tanár, Intézetvezető (Szolgáltatás és Tudásgazdaság Kutató és Fejlesztő Intézet) könyve.

„A Kodolányi János Egyetem alapítása óta megkülönböztetett figyelmet szentel a regionális súlypontú kutatásoknak, ennek meghatározó állomása a most megjelenő Oroszország a globális világrendben című munka.”

„Különleges, nehéz és felemelő feladat holisztikus kötetet írni. Egyszerre kell motiválni, és megszerettetni az olvasóval a komparatív tartalmakat. A könyv szerzője nagyszerű munkát végzett. Már a cím is figyelemfelkeltő, impresszív, és eleve sikerre ítélt. A könyv egyszerre ad világos válaszokat, gyakorlati útmutatót és tudományos keretrendszert Oroszországról, egy regionális és globális látószögön keresztül. Úttörő vállalkozásnak és megkerülhetetlen mérföldkőnek tekintem a könyvet, mely nem csak az érdeklődő nagyközönség és a szakma számára tanulságos, de az oktatásban és a szélesebb képzési területeken is kiválóan használható.” – foglalja össze Dr. Szatmári Péter, a Kodolányi János egyetem Tudományos és fejlesztési rektorhelyettese.

Hervainé Dr. Habil Szabó Gyöngyvér munkájának bemutatóját Székesfehérváron tartották a napokban a Titkok Háza Tudományos Élményközpontban. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Szatmári Péter rektorhelyettes, tanszékvezető (Nemzetközi Tanulmányok Tanszék) és Domokos Tamás, stratégiai igazgató (ECHO Nonprofit Network), tanszékvezető (KJE Fejlesztő Szociológia Kutatótanszék). A kötetet bemutatta Lőrinczné Dr. habil. Bencze Edit, tanszékvezető, főiskolai tanár, valamint az ünnepélyes bemutatón a kiadványt Dr. Szabó Péter rektor is méltatta.

A megjelenést hamarosan újabb könyvek követik az intézmény fennállásának 30 éves jubileumi évére időzítve.

 

https://www.facebook.com/kodolanyi

https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le a KJE aktuális felvételi kiadványát!

PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 22 543 400
Frissítve: 2022. 05. 23. 15:28
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv