2021. 04. 26.

Megnövekedett jelentkezőszám

A tavalyi évhez képes idén 22%-kal több fiatal jelentkezett első helyen a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetemre. A székesfehérvári alapítású – de Budapesten és Orosházán is székhellyel rendelkező - egyetem legnépszerűbb szakjai még egyes állami intézmények finanszírozott képzéseit is megelőzték a 2021-es felvételi eljárásban.

Ezek közül a legfelkapottabb és a legjelentősebb különbséget az anglisztika képzés mutatja. Emellett rendkívül nagy érdeklődést kapott a kommunikáció és médiatudomány, a gazdálkodás és menedzsment, illetve a korábbi évekhez hasonlóan, változatlanul - a magánegyetemeken egyedülálló - szociális munka szak.

A Gattyán György üzletember érdekeltségébe tartozó Kodolányi János Egyetem 30 éve kínál magas szintű képzéseket. A tulajdonost érzelmi kötődés is fűzi az intézményhez, hisz ő maga is itt diplomázott. Gattyán György fontosnak tartja az egyetem jövőjét, sikerét, és szeretné tovább erősíteni ezt a pozitív eredményt, egyebek mellett még több alternatív képzés bevezetésével.

Egy friss kutatás szerint a Kodolányira jelentkezők többsége személyes ajánlás alapján választja az intézményt. A válaszadók fontosnak nevezték a kiemelkedő ár-érték arányt is. Az egyetem volt diákjai szerint a Kodolányi legnagyobb értéke az oktatás magas színvonalában, a kiscsoportos foglalkozásokban, az oktatók személyre szabott törődésében, valamint a karrierek támogatásában rejlik. Mindez egyértelműen köszönhető a speciális mentorprogramnak, az intézmény hallgatóbarát hozzáállásának, illetve azoknak a céges együttműködéseknek, amelyek akár már a hallgatói évek alatt munkát kínálnak a diákoknak. 

Magyarország elsők között alapított magánegyeteme az összesített adatok szerint a második legjobb helyen szerepel a klasszikus magán-felsőoktatási intézmények sorában. Az elmúlt harminc évben a Kodolányi János Egyetem folyamatosan a piaci igényekhez igazította szakjainak struktúráját. Korábban a nyelvtanár, a turisztikai és az újságírói szakemberekből volt hiány, amire reagálva kialakították a megfelelő és egyben biztos munkahelyeket jelentő képzéseiket. A változó munkaerőpiaci igényekhez igazodva nemrég elindították az üzemmérnök informatikus szakot, valamint alap- és mesterképzéseken növelték az idegen nyelvű képzések számát is.

Idén az egyes mesterképzésekre államilag finanszírozott helyeket is kaptak, de többségében továbbra is tisztán piaci alapon – egy igen kiélezett versenyhelyzetben - képes évről évre bővülni, és megújulni az intézmény.

www.kodolanyi.hu


« vissza

KJE felvételi tájékoztató

Töltsd le, vagy rendeld meg a KJE aktuális felvételi kiadványát ingyen!

On-line megrendelem PDF-ben letöltöm

Helyszínek

Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
Budapesti Nemzetközi Campus
1139 Budapest,
Frangepán utca 50-56.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Fürdő utca 1.
info@kodolanyi.hu
+36 22 543 400
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv