2021. 04. 16.

A Londoni Tower kiskereskedelmi vezetőjével beszélgettünk, aki történelem alapszakon végzett nálunk.

„Sokat dolgozom egy felelősségteljes pozícióban, ezért a távoktatás rugalmassága számomra alapvető.”

Mivel foglalkozol pontosan?

Én vagyok a felelős a Tower of London több boltjának - többek között a cég legforgalmasabb üzletének - a működtetéséért, de a napi rutinmunka mellett rendezvényeket szervezek és tréningeket tartok menedzser kollégáimnak. Legutóbb például könyvbemutatót szerveztünk Alison Weir világhírű írónővel, akinek könyvei magyar nyelven is elérhetőek.

Írtál egy könyvet is…

Igen, Rebel Leader címen, amihez a főnökeim adták az ihletet. Óriási elismerés volt számomra, amikor azt mondták, bárcsak az összes menedzserük olyan hozzáállással dolgozna, mint én. Beválasztottak a cég legjobb menedzserei közé, a Leading Edge nevű projektbe, melynek az volt a célja, hogy emeljék vezetői munkájuk színvonalát. Úgy gondoltam, szívesen megosztom másokkal is, ahogy én látom ezt. Könyvemben arról írok, hogyan tud egy vezető jó közeget teremteni; olyan eszközöket és módszereket szeretnék adni mások kezébe, amelyek működnek a valóságban.

Elégedett vagy a jelenlegi állásoddal?

Szeretem a munkámat, mert itt tényleg az számít, hogy mit tudsz, és hogyan viselkedsz. Fiatal, magyar lányként, teli tetoválásokkal is magas pozícióba kerültem, pedig mindössze hat éve vagyok a Tower of London-nál. Ez előtt egy nemzetközileg is ismert cégnél voltam bolti menedzser, ahol az üzlettel kapcsolatos minden teendő és döntés az én kezemben volt. Keményen dolgozom, de jó életem van, és azzal a tudattal élhetek, hogy ezt önmagamnak köszönhetem.

Miért választottad Londonból is a Kodolányit második diplomádhoz?

Angliában egyrészt nagyon drágák az iskolák, másrészt egyáltalán nem olyan átfogó a történelemoktatás. Nem tanulnak latint, és csak a modern kori történelmet veszik, ami szerintem kevés ahhoz, hogy a folyamatokat és az összefüggéseket is átlássák. Korábban andragógia szakon végeztem a Kodolányin, ezért megnéztem, hogy itt milyen lehetőségek vannak. Sokat dolgozom egy felelősségteljes pozícióban, ezért a távoktatás rugalmassága számomra alapvető. Szerencsére itt sok online óra este volt, és még a vizsgák időpontjainak a kialakításában is teljes mértékben figyelembe vették, hogy én maximum fél évente egyszer tudok kivenni szabadságot és hazautazni a tanulmányaim miatt.

Mi tetszett a legjobban az egyetem történelem szakján?

Az, hogy az oktatók nem csupán tényeket akartak átadni, hanem megadták a lehetőséget, hogy magamtól fedezzem fel a történelmet. Miután elolvastunk egy könyvet, mindig megkérdezték a véleményünket. A szakdolgozatomat, is olyan témából írhattam, ami kifejezetten érdekelt engem (Yeoman Warderek története). Ebből az írásból meg is jelent egy részlet az egyetem 2020-as Művelődés- és neveléstörténeti folyóiratában.  


« vissza

Helyszínek

Budapesti Nemzetközi Campus
1117 Budapest,
Prielle Kornélia u. 47-49.
Székesfehérvári Oktatási Központ
8000 Székesfehérvár,
Rákóczi u. 25.
Orosházi Oktatási Központ
5900 Orosháza,
Gyopárosi út 3/f.
info@kodolanyi.hu
+36 20 521 4870
Frissítve: 2024. 07. 12. 15:26
EFOP-4.2.1-16-2017-00004
EFOP-3.4.4-16-2017-00001 Calendula Terv